Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volný cyklus o kriminalistice nás tentokrát zavede do Rakousko-Uherska před sto lety. Poblíž Českého Krumlova tehdy zmizely tři děti. Případ vyvolal velký rozruch a pátrání se ujali dva inspektoři. Smyčka se nakonec začala stahovat kolem potulného truhlářského tovaryše Klementa, který už byl jednou vyšetřován pro podezření z vraždy. Soud však neměl dostatečné důkazy, a proto byl Klement tehdy osvobozen. Tentokrát však k odhalení pachatele přispěje metoda rozlišení zvířecí a lidské krve, jejímž autorem byl mladý berlínský biochemik. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasické postupy kriminalistiky jsou zpracovány s bravurou, která i v tomto případě má dnes již klasickou hodnotu okořeněnou lehce chlapeckým darebáctvím začínajícího kriminalisty v podání Vladimíra Dlouhého. A režii Antonína Moskalyka. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá epizoda patří dlouhodobě k mým oblíbeným. Její děj se odehrává u nás (i když tenkrát to vlastně ještě bylo u nich), a přes veškerá humorná odlehčení jsem stále cítil tu nepříjemnou tísnivou atmosféru, která pátrání provázela. Přitom je zajímavé, že se kromě ovcí zrovna v tomto dílu neobjevila jediná mrtvola. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šiesta epizóda z prvej série televízneho kriminálneho seriálu "Dobrodružstvá kriminalistiky" sa volá "Krv". V roku 1902 prichádza do Českého Krumlova mladý, ambiciózny vyšetrovateľ z Prahy, aby pomohol objasniť zmiznutie troch maloletých chlapcov. Ukáže sa, že v tomto kraji vyčína sadistický pedofilný vrah. Čoskoro vypátrajú podozrivého. Ten však svoju účasť na týchto zločinoch popiera. Usvedčiť sa ho podarí vďaka novej metóde, pomocou ktorej je možné identifikovať ľudskú krv. **** ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle kombinovaný humor s temnou kriminální atmosférou. Tenhle díl mě vždycky fascinoval chvílemi až hororovou hudbou Karla Svobody. Brutální vraždy malých dětí se kameře vyhnuly, zato nám Antonín Moskalyk servíruje docela solidní gore scénu podřezaných a chroptících ovcí. Skok Josefa Vinkláře do řeky a jeho vynoření se za pachatelem bylo víceméně groteskní, ale i tak působivé. Krev patří mezi desítku nejlepších epizod tohoto seriálu. Přese všechny klady si nezvyknu na předabování německých herců, v tomto případě Olivera Stritzela za Jiřího Svobodu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mých očích jde zatím o nejlepší díl tohoto seriálu. Nejen že nás napříč příběhem doprovází správně ponurá atmosféra (zmizení dětí, vraždění ovcí), ale i důkaz toho, že je občas potřeba obejít zákon i pro policisty a inspektory, aby jim tento prohřešek dopomohl dopadnout pachatele a to já schvaluju. Jak Dlouhý tak Vinklář předvedli vynikající herecké výkony. Bylo tu i humorné odlehčení – no prostě šestý díl mě bavil od začátku až do úplného konce se vším všudy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Komárově, Českém Krumlově, bývalém lomu Alkazar u Srbska, Praze - Starém Městě a Malé Straně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Při výslechu pochůzkáře na trati jdou vidět zřetelně sloupy trakčního vedení. V okolí Českého Krumlova není elektrifikovaná trať dodnes, natož v roce 1902. (alanwilder)

Reklama

Reklama