Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát nás zavede vyprávění o metodách moderní kriminalistiky do předválečného Německa, kde v letech 1928–1936 docházelo k záhadným přepadením vlaků a automobilů. Za vlakové loupeže byli dokonce odsouzeni dva, jak se později ukázalo, nevinní lidé. Nakonec se ale po letech podařilo objevit pravého pachatele – mimořádně zručného úředníka Fritze Opitze, který byl jednoho dne přistižen při krádeži v městských lázních. Prokázat jeho vinu však bylo obtížné. Z bezvýznamné kriminální epizody se začal rodit velký případ. A tady pomohla souhra odborníků různých vědeckých oborů a jejich týmová spolupráce. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně promyšlené finále první série. To, co zatím divák viděl v jednotlivých epizodách, se tady sešlo v jednom dílu a musím uznat, že se to tvůrcům seriálu povedlo. Zřejmě kvůli vlivu německých spolupracovníků se nástup nacistů k moci nikterak neprojevil, a KriPo se tak jevila jako běžná policejní složka (což z větší části i byla, ale...). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tým je dalším slušným dílem, leč mezi TOP nepatří. Přesto jsem se u něj bavil od první minuty až po tu poslední. Přestože totožnost pachatele známe celkem brzo, bylo zajímavé sledovat všechny ty kriminalistické metody a techniky, jak mu postupně dokazovali jeden zločin za druhým. Akorát jsem nechápal, proč když byl tak výborný kutil a měl toho tolik načteného (pachatel) udělat tak zásadní chybu, že všechno důležité naházel do jednoho mělkého potoka a proč chodil vykrádat kabinky na plovárně. To byl vážně chuj a přestal být ostražitý (navíc kdyby střelil to zlato a šperky – mohl být v balíku), jenže když ON to dělal hlavně pro zábavu…Jiří Adamíra si tu zase střihl roli pana rady, akorát tentokrát ne toho pražského. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záver prvej série v sebe sklbuje všetko, v čom bol doposiaľ seriál tak silný. Perfektná dobová atmosféra, vynikajúci casting, vhodne zvolené prípady demonštrujúce tú konkrétnu metódu....proste skvelá tímová práca všetkých tvorcov. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Malý nákladní vůz, který používá policie, je Ford Model T Truck – 1922. (sator)

Reklama

Reklama