Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát nás zavede vyprávění o metodách moderní kriminalistiky do předválečného Německa, kde v letech 1928–1936 docházelo k záhadným přepadením vlaků a automobilů. Za vlakové loupeže byli dokonce odsouzeni dva, jak se později ukázalo, nevinní lidé. Nakonec se ale po letech podařilo objevit pravého pachatele – mimořádně zručného úředníka Fritze Opitze, který byl jednoho dne přistižen při krádeži v městských lázních. Prokázat jeho vinu však bylo obtížné. Z bezvýznamné kriminální epizody se začal rodit velký případ. A tady pomohla souhra odborníků různých vědeckých oborů a jejich týmová spolupráce. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záver prvej série v sebe sklbuje všetko, v čom bol doposiaľ seriál tak silný. Perfektná dobová atmosféra, vynikajúci casting, vhodne zvolené prípady demonštrujúce tú konkrétnu metódu....proste skvelá tímová práca všetkých tvorcov. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tým je dalším slušným dílem, leč mezi TOP nepatří. Přesto jsem se u něj bavil od první minuty až po tu poslední. Přestože totožnost pachatele známe celkem brzo, bylo zajímavé sledovat všechny ty kriminalistické metody a techniky, jak mu postupně dokazovali jeden zločin za druhým. Akorát jsem nechápal, proč když byl tak výborný kutil a měl toho tolik načteného (pachatel) udělat tak zásadní chybu, že všechno důležité naházel do jednoho mělkého potoka a proč chodil vykrádat kabinky na plovárně. To byl vážně chuj a přestal být ostražitý (navíc kdyby střelil to zlato a šperky – mohl být v balíku), jenže když ON to dělal hlavně pro zábavu…Jiří Adamíra si tu zase střihl roli pana rady, akorát tentokrát ne toho pražského. 70% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně promyšlené finále první série. To, co zatím divák viděl v jednotlivých epizodách, se tady sešlo v jednom dílu a musím uznat, že se to tvůrcům seriálu povedlo. Zřejmě kvůli vlivu německých spolupracovníků se nástup nacistů k moci nikterak neprojevil, a KriPo se tak jevila jako běžná policejní složka (což z větší části i byla, ale...). ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Bylo příjemné se opět shledat s Viktorem Vrabcem alias Viktorem Hájkem, ředitelem Radiany z nedoceněného seriálu Zákony pohybu. Epizoda i tak slušná, ale tu pátou dávám právě za něj. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fritz Opitz jako malý německý McGyver zločinu dvacátých let - dle mne po dílu s Rosnerem nejlepší díl prvé řady, který vypadá jako předchůdce různých kriminálek Miami a spol, které se koncentrují na technickou stránku pátrání. Odvyprávěno trochu zrychleně, ale poutavě. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec mi nepřišlo, že by zrovna tenhle díl zobrazoval dobře týmovou práci detektivů. To už některé předchozí obsahovali tenhle prvek víc. Navíc bylo takové zvláštní, že to zcela ignorovalo dobu, ve které se to odehrávalo a její reálie. ()

Reklama

Reklama