Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Miltonová si zapomněla peníze a jako důstojná hospodyně ctihodné londýnské domácnosti těžce nese, že ji prodavač na trhu pokládá málem za podvodnici. Nazlobená spěchá zpátky domů... Tak začíná další díl z oblíbeného kriminalistického cyklu Dobrodružství kriminalistiky. Odehraje se v něm nejeden zločin, nicméně za náležitou pozornost stojí, že právě v tomto příběhu, jehož hlavním hrdinou je spisovatel, dramatik a právník Henry Fielding, budeme svědky založení první detektivní organizace, jejíž pouhý název je dnes už legendou – Scotland Yardu. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Obhajoba zloděje Vám nepřinese ani slávu ani peníze." Jak krátkozraké. Pár stovek let je pryč a z řečeného se stal jeden z nejlepších byznysů. Ale zpátky k případu. Advokát Fielding prohrál případ, takže se stal soudcem, aby ho mohl znovuotevřít a vyhrát. Bezva finta. A použil k tomu sehranou dvojku - kameníka a důchodce, což byl patrně ten základ Scotland Yardu. Já tedy nevím, ale mě se to nelíbilo o nic víc než žít v době, ve které by mě svědectví bezúhoných občanů přivedlo na šibenici, i kdybych byl v době činu o tři státy jinde. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátky moderní kriminalistiky a s ní spojené justice byly - jako všechno opravdu nové a profesionální - skromné. Poznání, že modernita začíná osvícenstvím, nemusí vždy vonět; podstatné je, že v tomto nikdy nekončícím zápase spravedlnost nepodléhá. Fielding patří k těm, kterým je přes propast století nutné stisknout ruku. Spolu s režisérem Moskalykem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak niekde tu môžeme vidieť počiatok toho, čo si dnes nazývame inštitúciou, ktorá má pomáhať a chrániť. Časť, kde vnímame snahu o spravodlivosť ako vopred prehratý boj s veternými mlynmi, aby sme nakoniec skonštatovali, že kde je vôľa, tam je cesta. Petr Haničinec tu absolútne kraľuje. A jeho tím s ním. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel bych ublížil všem předchozím dílům, kdybych řekl, že i tento příběh měl nadprůměrnou kvalitu. Neměl. Nešlo o špatný díl, úvodní vražda byla velmi dobře zahrána a mělo to i slušnou atmosféru, ale místy mi některé scény přišly až „ochotnické“. Líbila se mi však ta „soudružnost“ a ochota předchůdců policistů, stejně jako drzost Stropnického a naivita Prachaře. Takže ve finále se tentokrát přikláním k průměrnému ohodnocení, ale i 3 hvězdy jsou slušné… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Život v Anglii musel být svého času pěkně adrenalinovým zážitkem (dnes už zase asi taky), když člověk při odchodu z domu netušil, jestli nebude zakrátko namátkově obviněn z libovolného zločinu. Po dvou epizodách se každopádně nemůžu zbavit dojmu, že byla první řada přece jen lepší. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl jsem viděl možná jen jednou a po delší době teď musím říct, že patří mezi nejlepší. Dobovou atmosféru osmnáctého století staré dobré Anglie si Antonín Moskalyk dokonale pohlídal a výprava je naprosto přesvědčivá. Hodně k tomu přispívá i hudba Karla Svobody, která v každé části seriálu věrně plní svoji roli. V této epizodě se nenachází žádná předabovaná postava a je to prostě mnohem lepší. Petr Haničinec jako spisovatel, právník a později smírčí soudce Henry Fielding oplývá neskutečným charismatem. V roli dívenky, která byla svědkem vraždy byla obsazena moje milovaná Klárka Jandová a už jako děcko byla krásná. ()

Reklama

Reklama