Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v Americe druhé poloviny 19. století a pachatele loupeže v klenotnictví tu usvědčí jeho výrazný, individuální způsob práce. Dva lupiči udělají v jednom americkém klenotnictví pořádnou spoušť. Pan klenotník je psychicky zničen a inspektor Thomas Byrnes ví, že bude mít kupu práce. Milionář Milton má na krádeže v klenotnictví zcela originální teorii, kterou inspektorovi sdělí: „Všechna ta vloupání hladových chudáků z Bowery do klenotnických dílen jsou systematicky organizována a slouží jedné osobě." Má pan Milton pravdu? To už se dozvíme v příběhu nazvaném „Modus operandi", což znamená individuální způsob práce zločince. A právě podle něj se podařilo inspektoru Byrnesovi odhalit zloděje a zapsat se tak do dějin kriminalistiky. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Máš na krku pět vloupaček. Za to už ti soudce ušije mundúr nejmíň na desetiletí." Anebo tě propustí, když budeš mí schopného advokáta. Inspektor Byrnes tímto případem vstoupil do dějin a světa velké politiky, což se mi líbilo, ale tam pozitiva končí. Celý slavný "modus operandi" totiž tentokrát znamenal pouze to, že Byrnes poznal práci Pašáka Guse a hlukové podmínky, za kterých je vykonávána. Za největší průšvih považuju to, že padouši Bendžo, advokát Hummel i starosta mi byli mnohem sympatičtější než úlisný Byrnes. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď niekde uplatniť nižšie hodnotenie ako obvykle, tam medzi tie relatívne slabšie diely osobne budem radiť Modus operandi. Thomas Byrne bol proste svojráz a jeho drzosť nie je vždy úplne na mieste a zrejme taký aj bol. Čo dosvedčuje aj záverečný dovetok. Roztekaný nie je iba on, ale aj celá časť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modus operandi je dosti průměrným dílem, který nám sice nabídne vcelku zajímavý děj, nicméně jsem se při jeho sledování bohužel tolik nebavil, jako tomu bylo u většiny jiných dílů. Herecké výkony většiny zúčastněných rovněž hodně průměrné, atmosféra jakbysmet. Přeci jenom jsem už viděl lepší a hutnější díly (co se atmosféry) týče, i tak si ale myslím, že takových 60% je odpovídajících nabídnuté kvalitě… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát za slabší hodnocení nemůže umístění příběhu do Spojených států, protože se tu nevyskytoval legrační Steve, měl jsem ale dojem, že se tvůrci příliš nesoustředili na policejní práci, spíš to vypadalo tak, že se zaměřili na ohňostroje. Vyšetřovatel byl poděs a já jsem se příliš nebavil. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amerika natáčená v Československu trochu kulhá, ale je přesvědčivější než v díle z golfového hřiště Otisk. Miloš Vávra jako inspektor ranař excelentní - ten se pro tento typ rolí narodil. Jako perlička je vtipné vidět začínajícího M. Hanuše ( alias Hložánek z ulice ) jako malého kapsáře. ()

Reklama

Reklama