Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do Německa počátku minulého století. Na smrtelné posteli sdělí vesnická žena svému synovi tajemství: „V prádelníku dole je obálka... pro tebe. Otevřeš ji, až tady nebudu. A uděláš všechno, co je tam napsáno." Syn se z dopisu dozvídá nečekané informace, které si navíc nesprávně vyloží. Povinován úctou a láskou k matce, rozhodne se bránit její památku, a to i za cenu vlastní újmy a potíží. Kriminalisté tak stojí před velmi obtížným úkolem. Jak dokázat nevinu někoho, kdo se přiznal k vraždě? Při odhalování zdánlivého zločinu tentokrát napomůže nová metoda – antropologie. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To jsou všechno nějaký nesmysly, kterejm nerozumím. Můj syn nebo vlastní žena mě zabijou a já jsem živej." Kdybych vykopal mrtvolu na své zahradě, tak ji neponesu tajně na hřbitov a určitě se nebudu přiznávat k její vraždě. Jenže sedlák a dubová palice Emcke přesvědčil sám sebe, komisaře i státního zástupce, že je vinen a já jsem mu snad i přál, aby si vraždu svého žijícího otce odseděl. Ale to je jedno, protože tady jde o antropologii, která dostala asi pět minut prostoru k tomu, aby prokázala, že ten živý není mrtvý a ten mrtvý měl zemřít někdy jindy úplně jinde. Chápu, že nějak se začít musí, ale tohle mě moc nebavilo. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající rekonstrukce případu, který by i dnes byl pro současné policisty nesnadný. Ale nejzajímavější je tu postava selky, která neztratila přesvědčení o slušnosti svého muže a policejního komisaře, který řečeno polistopadovštinou, projevil nevšední porozumění pro jinakost. Případ je to motivicky bohatý a příběh až burcující. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tých príbehov kriminalistiky s tajomstvom....ale na to je tu tá antropológia, aby sa záhada rozumne vysvetlila. Dobrodružstvá kriminalistiky zrejme zaujali aj v Nemecku, keďže sa do rozsiahleho ansámblu pridala aj vychytená nemecká herečka Katja Riemann a perfektne sem zapadla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, ve kterém dost haprovala logika i racionální smýšlení normálních lidí / vyšetřovatelů, ale když ono to bylo tak rodinně pojato, že mi málem i slza ukápla. Bába Tutovka / Smrtka Kaplanová se tu sice moc neohřála, ale své rodině zadělala na pěkný průser. Nechápu toho vidláka, proč kryl svou matku a hodil vraždu sám na sebe, když už byla po smrti a ON za to mohl klidně dostat provaz, souhlasím i s názory, že ona slavná metoda Antropologie tu moc prostoru nedostala. Nicméně nejvíc se mi líbila Katja Riemann a to nejen svým výkonem – pěkná kobra to byla. Jiří Schmitzer coby až moc hodný detektiv / policista – to se jen tak nevidí. No a v neposlední řadě Stanislav Fišer měl po dlouhé době slušnou roli a nehrál žádného zmrdečka…60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda mi sedla mnohem víc než předchozí rozpačitý díl. Pravda, manželé Emckeovi se chovali vskutku podivně, ale na druhou stranu potom, co jsem viděl německé komedie a německé porno, mě jejich jednání vlastně ani nepřekvapuje. Holt, jiný kraj... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Více než nové neotřelé postupy sledujeme tentokrát, kterak je rodinná čest předků důležitější než život a vyhlídky vlastní i vlastních dětí. Tento vývoj příběhu dělá díl ještě zajímavějším a napínavějším. ()

Reklama

Reklama