Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky - Série 2 (1990) (série)


Krevní skupina (S02E05)

(epizoda)
  • Západní Německo Die Blutspur - Moskau 1923 (více)

Obsahy(1)

Další kriminální případ se odehrává na začátku dvacátých let minulého století v Rusku. Ve svém bytě byl nalezen mrtvý mladý člověk, známý ve vysokých kruzích jako milovník místních žen a paniček. Na první pohled se jedná o sebevraždu, posléze kriminalisté zjistí, že šlo o trestný čin, přičemž mladý muž byl zavražděn na jiném místě. Tento případ dostává na starost mladý, začínající detektiv. Postupně rozkrývá velkou korupční aféru, do které byl zapleten manžel jedné z milenek zavražděného muže. A poprvé je k vyřešení vraždy použita metoda rozlišení krevních skupin. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Podle slovního obrazu, který jsem nechal rozeslat, zajistili na nádraží 28 podezřelých mužů." Musím se přiznat, že flegmatický nádražní policista mi připadal naprosto vynikající, hyperaktivní kriminalista Katajev měl taky své kouzlo a dokonalé se mi jevilo také pátrání po osobě, když neznáme její podobu, popis a ani současné jméno. Ovšem jinak mě to vyšetřování korupční vraždy nijak zvlášť nebavilo a přiznání vraha na základě toho, že měl jinou krevní skupinu než oběť, mi přišlo hodně unáhlené. Zkrátka jsem se tak nějak nedokázal vrátit v čase, zapomenout na své dokonalé znalosti o krevních skupinách i DNA a uvěřit tomu, že by se někdo chtěl obhajovat tím, že ztratil několik litrů krve, když se řízl při holení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý krát sa v seriálu pozrieme do Ruska a znovu je výprava maximálne uveriteľná. Ksicht Kkamila Halbicha je typicky taktiež typicky ruský. Krvná skupina mi tak neprirástla k srdcu ako tie najlepšie diely, objektívne ju ale považujem stále za nadpriemernú. Navyše si tu mladé kriminalistické ucho užije so staršou milfkou....takýto prťavý bonus považujem za celkom milé osvieženie celého seriálu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden by se v té záplavě ruských jmen i ztratil. Mladý vyšetřovatel rozhodně nemá lehkou úlohu, aby se dopátral, kdo tedy skutečně zavraždil mladého milovníka krásných žen a bohatých paniček. Neustále se přesouváme k jednomu podezřelému za druhým, občas ho někdo vodí za noc, ale nakonec se mu to přeci jenom povede. I tak si však myslím, že i tento případ nepřesáhl průměrnou úroveň. Dost dílů bylo lépe zpracovaných i zajímavějších. Takže i tentokrát dávám průměrné ohodnocení… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sovětská epizoda mě příliš nepotěšila, dopadla u mě podobně jako epizody americké. Herci sice poctivě nosili své rubašky, ale nějak jsem jim to celé nevěřil. Postup sovětských milicionářů mi přišel dost měkký, a i když byl příběh docela zajímavý, závěr vyzněl hrozně falešně. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když už se snažili o nějaké dobové zasazení, tak mohli alespoň tu dobu nějak zohlednit. Pár obrázků Lenina to opravdu nevytrhne a atmosféru nenavodí. Podobné to bylo u dílu Tým, z Německa 30. let. V obojím se tvůrci tvářili, jako by zrovna ta doba nebyla nijak specifická. Když už to zasazuji do takové doby, tak by se to mělo v díle nějak promítnout. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No - Sovětský svaz těsně po skončení občanské války, mladý začínající detektiv (bez rudé hvězdy na čepici), žádný komunistický komisař široko daleko v dohledu - to mi přijde opravdu hodně vzdálené od tehdejších poměrů... ()

Reklama

Reklama