Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky - Série 2 (1990) (série)


Mechanoskopie (S02E06)

(epizoda)
  • Západní Německo Verräterische Spuren - Tchechoslowakei 1927 (více)

Obsahy(1)

Tentokrát nás seriál zavede do prvorepublikového Československa mezi četníky a kasaře. Jednou ráno je nadstrážmistr Havlíček vyrušen ze spánku po vydařeném flámu zprávou o vyloupené kase. Po ohledání místa jde takřka na jistotu ke známému kriminálníkovi Ferdovi, protože je přesvědčen, že je to jeho práce. Havlíček se dlouhodobě zabývá metodou srovnání stop po řemeslných nástrojích a kasa byla podle jeho šetření najisto otevřena nástroji kasaře Ferdy. Jenže muž má alibi a musí být propuštěn. Za nějaký čas se v sousedním městě odehraje podobná situace. Tentokrát si četníci na pachatele počkají a případ pomocí nové metody – mechanoskopie – opravdu vyřeší. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl by si zasloužil žánr komedie, je jedním z nejzábavnějších díky Karku Heřmánkovi. Nevím, čím to je, ale ožaralové mu jdou skvěle ... :o) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tejto časti nenachádzam žiadnu vadu, obsahuje mnoho legendárnych momentov a vrcholných scén celého rozsiahleho seriálu. Na tých "kasařoch" niečo bude a škoda, že im je dnes koniec :) Ak niečo silou mocou vyzdvihnúť nad ostatné zložky, tak skvelo napísané charaktery. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Báječný díl, při kterém jsem se smál skoro celých 50 minut od začátku až do konce, zejména díky Karlu Heřmánkovi a Václavu Postráneckému, ale nejlepší je tu stejně pejsek Polda :-) Vtipné momenty, hlášky i vybraná jména postav. Je určitě paradox, že jeden z mých nejoblíbenějších dílů tohoto více méně vážného krimi-seriálu je právě čistě komediální Mechanoskopie (to samé u Majora Zemana - Třetí housle). ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Díl, který jsem viděla včera prvně a smála jsem se u něj jako u pohádky s Čerty nejsou žerty. Proč asi? :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ač tedy příběhově žádný zázrak, tak musím uznat, že jsem se u tohoto dílu skutečně docela nasmál. Ožrala Heřmánek coby hlavní vyšetřovatel předvedl excelentní výkon a svou postavu zahrál dokonale. Chlámal jsem se snad u každého záběru, kdy byl na place. Postránecký taky nebyl špatný, Vetchý si tu zahrál takového troubu – nicméně i ten psík se mi líbil. Můžu říct, že ač by si to zřejmě zasloužilo tři hvězdy, dám jednu navíc, protože jsem se vážně nasmál.70% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S šestou epizodou jsem měl docela problém. Strašně mi vadilo, že ji tvůrci pojali jako komedii. Přitom je pravda, že jako komedie fungovala výborně, taky na to byla skvěle obsazená, jenže já od tohoto seriálu očekávám něco úplně jiného. Tady jsem měl dojem, že když jde o český díl, tak to musí být sranda jako ze Švejka. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aby byl z 26 dílů seriálu, jinak veskrze vážného a pojednávajícího o vrazích a příbuznému nešvarstvu, ten ze všech nejlepší prakticky čistě komediální... to je zvláštní zjištění. Karel Heřmánek zde znovu rozdovádí svého neodolatelného světáka a není to vlastně ani o chlup horší, než jeho živelný prodej Elektroluxů, či Hubertská epopej. Je vyloženě radost sledovat jeho leč na vychcaného Ferdu v podání Václava Postráneckého, kterej je jako kasař tak neuvěřitelně lidskej, že to snad nemůže bejt ani pravda, stejně jako čertovské deja vu mentorského pohlavkování novice ve sboru Ondřeje Vetchého. Kouzelné jsou i obě šlápoty, ta srdečná Taťjány Medvecké, jakož i ta čertovská, v níž Petra Lustigová vyfasovala parádní kládu (roli:), ostatně stejně jako od nadstrážmistra Havlíčka, alespoň dle jejího obdivného povzdychnutí. 90% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejkomediálnější díl z celé série díky skvělému Heřmánkovi a Postráneckému a přesto to kriminalisticky jde do nadprůměru. je zajímavé, že když se díly Dobrodružství kriminalistiky odehrávají ve Francii, tak to má takovou vážnou až strašidelnou atmosféru, zatímco díly odehrávající na našem území mají atmosféru zábavnou - pivko, muzika, sousedi. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Dejte mu sto korun! Proč já!? Já nemám drobný 😅 geniální díl plný hlášek a humoru, proč jsem si vzpomněl na S čerty nejsou žerty? 🤔😅 ()

natalanka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejpovedenějších dílů. Tak jako v čerty nejsou žerty nádherný herecký koncert Karla Heřmánka a Ondry Vetchého. A Václav Postránecký je k zulíbání. Bože tak skvělý díl.... :-) A všichni herci tak úžasní i paní Jelenská byla úžasná :-) ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavě to zprostředkovává Moskalykův pohled na Čechy. Zatímco všechny zahraniční příběhy jsou vážně pojaté, tak jakmile dojde na české země, mění se všichni v bandu praštěných poživačných mamlasů.  Mně osobně komediální nota nesedla, má to být hlavně krimi. ()

Reklama

Reklama