Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminální případ se odehrál v Itálii ve třicátých letech minulého století. Pan hrabě Bononcini má kouzlo osobnosti a zcela vyhraněné zájmy. Právě se zabývá italským malířstvím. Ve starožitnictví pana Malipieriho je ochoten zaplatit nemalou částku za obraz, který ho zaujal. Po koupi tohoto „kousku" zamíří k protější starožitnické konkurenci – a vyjde s prázdnýma rukama. Hned na začátku je tu tedy originální otazník. V tomto příběhu jde ale pouze o jeden z mnoha... Ve středu těchto otazníků, na něž se hledá odpověď, stojí člověk, který je zároveň dvěma muži: muž zdravý a muž nemocný, muž záhadný a muž nevědoucí, muž mnoha jmen a několika tváří, z nich jedna bude zachycena na kresbě... Jenže, jak prokázat záměnu osob v dobách, kdy součástí dokladů nebyla fotografie? Na pomoc přichází talentovaná jeptiška, která nakreslí portrét hraběte, a pachatel je při dalším pokusu o podvod dopaden. Tento případ stál na počátku nové vyšetřovací metody pomocí identikitu. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tí najväčší grázli proste vždy vyzerajú ako sympatickí a najslušnejší ľudia... zo súčasnosti ma napadá taký Assad....ale Bononcini bol len jeden :) Rozhádaní lekári tiež nemajú chybu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv se tady tentokrát nemordovalo a ani umění moc neholduji, tak si pro nás v tomto případě Antonín Moskalyk připravil vskutku zajímavou podívanou. Mělo to jistou jiskru namachrovanosti, lstivosti a přechytračení boháče a podvodníka, který chtěl ještě více a jisté tuposti tehdejších obchodníků a finančníků. Ovšem na každého jednou dojde. Bavil jsem se, to se popřít nedá a mělo to i zdařilé zpracování. Takže tomu mile rád dám lehce nadprůměrné ohodnocení. 70% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda, ve které se řeší who is who (což by profesor Fiedler z Vídně jistě přeložil jako vlak je vlak) a v níž se ukazuje, že není hrabě jako hrabě. Mě tedy to pátrání po skutečné identitě velice bavilo, navíc mě těšil studený pot na čelech pojišťováků, protože je nemám rád. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl řady. Konečně zde měla metoda, která byla tématem dílu, důležité využití a celé to bylo slušně zpracované. Jindy často na konci někdo nastoupil a řekl, ano, je to on, protože má metoda to určila a konec. Zde to bylo mnohem lépe pojaté a bylo to rozhodně k dobru celého dílu. ()

Reklama

Reklama