Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky - Série 3 (1991) (série)


Pinkertonova detektivní agentura (S03E01)

(epizoda)
  • Slovensko Pinkertonova detektívna agentúra

Obsahy(1)

Irský imigrant v USA Allan Pinkerton, zakladatel proslulé Pinkertonovy detektivní agentury, se narodil jako syn irského policisty, vyučil se ledařem a odjel za živobytím do Ameriky. Pinkerton se mimo jiné specializoval na podvody v dostihovém sportu. Pro přesnou identifikaci těchto zvířat vyfotografoval ty nejlepší z nich. Jen jeden majitel se fotografování bránil. A zrovna on měl široko daleko nejlepšího závodního koně, který vyhrával nejdůležitější dostihy. Ten však nakonec musel svého oblíbeného koně kvůli finanční krizi prodat. Jenže prodaný kůň už neměl takový úspěch a hned první závod potupně prohrál. Této záhadě se dostal na kloub pan Pinkerton... (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy, keď počujem slovo tvrdohlavosť, tak sa mi vybaví Ladislav Mrkvička v tomto dieli. Svojim spôsobom celkom smutný diel. Nie je jediný, pri ktorom je nám niektoré chybujúce postavy ľúto. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně rozporuplný začátek třetí série. Pohled na nádherné koně – k nezaplacení, leč závodům moc neholduji, ale pěkná podívaná. Příběh ale dost pokulhává, nejen v logice, ale i celkovém ztvárnění. Hodně se spoléhá na naivitu a to jak samotných postav, tak i u diváků. Herecké výkony celkem v pohodě, ale nechce se mi věřit, že by si tolik lidí, co se na dostizích pohybují, nevšimli oné záměny a to i bez fotky. Pinkertona mám spojeného úplně s něčím jiném, ale každý mohl nějak začínat. Smutný díl to vskutku byl, ale co se kvality týče, tak totální průměr… ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostihové závody jsou mi cizía použití fotografie u koně je dost málo na celý díl jinak pěkného seriálu. Také v roli Pinkertona by mi seděl charismatický Radek Brzobohatý mnohem více, než dabovaný Němec. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní díl třetí série byl poněkud nevýrazný, namísto pátrání se pouze fotili koně, takže ani třetí transatlantická epizoda u mě nezabodovala. Kdyby se v ději objevily ještě postavy představované Petrem Haničincem a Vladimírem Dlouhým, myslel bych si, že jde o bonusový díl Dobré Vody. Potěšilo jen zpovykané ucho, které si střihnul mladý Matěj Hádek:-) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dojemné drama z prostředí chovu koní a dostih, odehrávající se polovině 19.století, o obětě a skrytého smyslu života. Ač točeno pravděpodobně na českém nebo německém prostředí, divák by věřil, že se to opravdu odehrává v Americe. Patří k nejkrásnějším dílům celé série (ač zrovna krimi žánr zde moc přítomný není). Z té historicko-vědecké stránky je tu zajímavá technika obrazové dokumentace v době počátcích fotografií, svým způsobem velmi přínosný objev, ač právě i on v tomto příběh zapříčiní smutný osud hlavního hrdinu. Postava Harveye je jakoby psaná Ladislavu Mrkvičkovi na tělo, který svou roli zahrál s plnou grácií. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Natáčeno na dostihovém závodišti v Karlových Varech a obci Pecínov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama