Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutečný kriminální případ byl inspirací k dnešnímu dílu cyklu Dobrodružství kriminalistiky. Jednu z hlavních rolí v něm hraje Erle Stanley Gardner, spisovatel a později autor velmi známých detektivních příběhů s advokátem Perry Masonem v hlavní roli. Příběh se odehrává v Kalifornii ve dvacátých letech a ústřední postavou je nevinně odsouzený, který čeká na svou popravu za znásilnění a vraždu mladé dívky. Na Gardnerovi a jeho příteli, advokátu Mathewsovi, který jej do případu zainteresoval, závisí poslední možnost odsouzeného dobrat se práva. A právě tento případ se stal popudem k založení nezávislé instituce, přešetřující justiční omyly: takzvaného Soudu posledního odvolání. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy když lidství vítězí nad rutinou a zejména tehdy, když se jedná o lidský život, je to povznášející a nádherný okamžik. Humanismu není nikdy dost a každý život stojí za to, aby oň byl sveden i lítý boj. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mojich cca piatich najobľúbenejších dielov. Pri tej dlhej rekonštrukcii mi je vždy horko a poriadne sa spotím. Neprávom odsúdení ľudia sú po obetiach vojnových konfliktov asi tie najsmutnejšie prípady spoločenského zlyhania a našou hanbou všeobecne. Dokonalá časť (opäť) vo všetkých smeroch. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku zamrzí, že se vlastně nedozvíme, kdo onu vraždu mladé dívky spáchal, ale když člověk zapátrá na internetu, tak se to v té době taky neobjasnilo a neprávem obviněný taky nedopadl zrovna nejlépe. Jinak se mi však tento díl líbil mnohem více, než slavné dostihy. Mělo to správnou ponurou atmosféru, i ta rekonstrukce nebyla špatná – Bartoška a Potměšil si taky nevedli vůbec špatně a koupání si Zedníčková jistě užila – studená voda dělá zázraky. Takže u této epizody dávám lehce nadprůměrné ohodnocení…70% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé jsem mohl pochválit epizodu, jejíž děj je umístěn do USA, zároveň jde o jeden z nejlepších dílů celého seriálu. Scénář dílu byl výborně napsaný, viděl jsem přesvědčivé herecké výkony a příběh samotný mě velice zaujal. Tady jsem s hodnocením váhat nemusel. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...........taká skôr americka zápletka...ale vcelku v rámci TV dobre vykreslené americké reálie... motív Erle Stanley Gardner -k tomu netreba nič dodať /...Perry Mason.../ ()

Reklama

Reklama