Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zločin a politika – to jsou citlivá místa v lidské společnosti. Dostanou-li se tyto dva fenomény do nějaké souvislosti, nastávají problémy. I ti nejzkušenější kriminalisté cítí, že už nejde jen o zločin a trest, ale spíše o složitost světa, v němž žijeme. Je možné, že onen případ escudové bankovky, který se odehrál v Portugalsku dvacátých let minulého století, předznamenal řadu dalších afér, v nichž inteligence, zločin a politika míchají kartami. Rozhodně byl jedním z prvních moderních projevů tohoto nebezpečného, chytrého zločinu. Detektivní příběh je svým způsobem popisem a analýzou jedné takové chytře vymyšlené zločinné akce, v níž nejde o krev a násilí, ale o miliony. Bystré mozky na straně zločinu zápolí s bystrými mozky na straně práva a oběťmi se stávají ti, pro něž jsou čest a důstojnost těmi nejvyššími hodnotami. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I po třiceti letech dokazuje tato epizoda globální potencialitu svého záběru. O podnikání na ostří nože, tak častém a tolik pomíjeném i dnes včetně sepětí finančního kapitálu a vrcholové politiky nemluvě. Za zmínku stojí i to, jak Praha dokázala být Lisabonem, Londýnem i Rotterdamem zároveň. Kvalitní scénář a brilantní režie jen dokreslují tuto dokonalou symfonii ducha a dramatického umění. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z tých nie úplne najlepších epizód. Paradoxne má ale možno najzaujímavejší námet. Veľmi osobné motívy sa tu striedajú s katastrofou celej krajiny a Moskalyk dokáže obe línie perfektne vybalancovať. Zaujímalo by ma, čo by na tento diel povedali portugalskí historici a všeobecne aj portugalskí diváci. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jasně nejslabší díl třetí série. Samotný příběh nebyl moc zajímavý, spíš dosti chaotický a nelíbilo se mi ani to, že konec byl náhle utnutý a pak už jen naskočily závěrečné titulky a shrnutí. Navíc mi to místy přišlo i dost nelogické. Každopádně ten borec z Anglické banky byl pěkný tupec – alespoň jde vidět, jak se dá lehce někdo zneužít a tisknout padělané bankovky ve velkém na dobré slovo… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně si myslím, že by ode mě měla epizoda dostat čtyři hvězdičky, protože vůbec nebyla špatná, jenže já jsem dal čistě na pocity, a takhle to dopadlo. Politiky tady bylo více než kriminalistiky a já jsem se několikrát přistihl při tom, že hloubám nad vzorem na zácloně, protože mě děj tak trochu nudil. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelný případ. Ta drzost, jistota a vynalézavost, kterou aktéři příapdu oplývali, se jenom tak nevidí. Prologdílu sice zdánlivě do celého děje nijak nezapadal, ale i ten se nakonec ukázal jako padnoucí dílek skládačky. A když Kostka rozjel vyšetřování, tomu nebylo co vytknout. Nejvíce mě na tomto díle ale zaujaly samotné okolnosti případu. Vážně něco neuvěřitelného. A stejně tak neuvěřitelné mi přijde relativně nízké hodnocení tohoto dílu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Malé pevnosti Terezín, Praze v Národním divadle, Malé Straně, zahradě Kinských, Černínské zahradě, Tyršově domě, Hradčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama