Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předposlední příběh nás zavede do Francie počátku dvacátého století – tedy do doby pro nás již romanticky vzdálené, v níž souvislost vědy a kriminalistiky byla jednoduchá, přímá a pozitivní. Tak trochu je to návrat ke kořenům cyklu, k jeho snaze ukázat, jak vývoj vědy ovlivňoval i vývoj kriminalistiky. Někdy to byl velký krok, který posunul praktické kriminalisty o velký kus dopředu – jindy zase malý krůček, jenž je ovšem také důležitý a nepominutelný. Také v dnešním vyprávění kriminalisté pokročí kupředu – i když jen o vlas. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti niektorým výrazne depresívnym častiam celkom pohodová záležitosť. Problém čo so zámkom som považoval za záležitosť iného dielu, ale za blbca je nakoniec Topfer a jeho "ňoumovitý" kolega. Ešte že na to došli. Rudi Voller tu má vážnu konkurenciu v Skřípalovej postave ohľadom muletového image macha prechodu 80. a 90. rokov. Pozrite fotogalériu, ak si nepamätáte. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek mne poněkud vyděsil - soudní lékař přijde, klekne si k mrtvé (která mimochodem při záběru od okna měla hlavu na zemi položenou jinak), koukne na ni a prohlásí, že byla v 5. měsíci těhotenství a zemřela v 11 hodin v noci. Bravo! Jen se kouknout a hned tohle vědět, to by všichni patologové byli nadšení. Mimochodem, vzkaz pro mého staršího syna (jestli to tedy bude číst), hraje tady mladý Hanuš! Jo, ten, co teď tančil ve Stardance. :-) Jinak to vážně postrádá dech, a jak tu někdo píše - v prvních dvou sériích se pečlivě pracovalo právě s tím policejním vyšetřováním, vztahy byly představeny jen v nejnutnějších rysech, aby se divák neztrácel, a už se jela policejní práce. Tady jsou vztahy zbytečně probírány (včetně závěrečného majetnického pohledu manželky Alberta na jeho maminku, jak to holky pěkně spunktovaly), až dokonce jsem netušil, která ta ženská je která. A Zawadská mi přišla, že malinko přehrává. Jinak mi přišlo divné, že to hlavní gró se zde objeví vlastně až pár minut před koncem, a policisté dokonce vlasy nalezené na místě činu nejprve ignorují (!). A nějak jsem nepostřehl, jestli se komisař v podání pana Töpfera omluvil i za svou podujatost. Zkrátka - jestli dřív byla vykreslena policejní práce jako něco úctyhodného, co posunulo vyšetřování i vědu dál, tyhle díly mi přijdou k policii nejen kritické, ale že si z ní dělají srandu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo mladá Sabinka Laurinová – to byla za mlada „rajda“ (alespoň co se svého vzhledu týče) a tady se stala obětí vraždy sekáčkem. Tomáš Töpfer a mladý (Korejs) Miroslav Hanuš v roli neúnavných a hlavně neodbytných francouzských inspektorů – mělo to opět onen nádech původních dvou sérií a já si tento případ skutečně užil. Jak atmosféra, tak i herecké výkony byli velmi dobré a stejně tak byla důležitá i „metoda dopadení pachatele“ pro samotnou kriminalistiku…Takže tady opět uděluji nadprůměrné ohodnocení! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice se zase objevila snaha přiblížit divákovi na svou dobu přelomovou vědeckou metodu, díky níž bylo možno usvědčit pachatele zločinu, jenže se tvůrci opět mnohem více věnovali vztahům mezi vyšetřovateli, takže vědecká část zůstala poněkud upozaděna. To se v první sérii nestávalo. ()

Reklama

Reklama