Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 7
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 7

Recenze (355)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako děcku se mi "Dobrodružství kriminalistiky" hodně líbilo, ale současná repríza mi už tolik nesedí. Herci přehrávají jak na divadle, dialogy působí uměle, hudba je často nevhodná a otravná... Nebo jsem zase nafrefila jen na ty nejslabší díly? Těžko říct, snad se mi jich někdy podaří shlédnout většinu a ne akorát sem tam nějaký. Zatím mírný nadprůměr - 60%. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, které k dokonalosti chybí pouze velmi málo. Občas překvapuje dosti libovolným nakládáním s fakty, které jsou často upravovány, zhušťovány a zjednodušovány, v extrémních případech proměněny natolik, že z reality zbude pouze jméno pachatele a pochopitelně i způsob odhalení či dopadení (Hon na rozhlasových vlnách), občas až přílišné zaujetí širším příběhem na úkor případu samotného, sem tam zamrzí poněkud nedotažené herectví. Důvody pro překrucování reálných příběhů jsou přitom často dosti nepochopitelné a ve výsledku značně sráží dokumentární hodnotu celého počinu. Škoda... Celkový dojem: 85% ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Jako velká milovnice krimi v různých polohách jsem byla velmi potěšena tímto seriálem, který mapuje vývoj kriminalistiky a dopad nových poznatků vědy na vyřešení zločinů. Zajímavé případy, vycházející ze skutečnosti a skvělé obsazení i režie (opět smekám před panem Moskalykem). Výborně jsem se bavila a navíc se dozvěděla spoustu zajímavých věcí. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi vryl do hlavy především díky neuvěřitelné hudební úvodní znělce, která je téměř nepřekonatelná. Když k tomu přidáme, že jde o českou tvorbu (kterou dost často zatracuju) a ještě jako bonus kvalitní atmosférické zpracování, které nám nechá nahlídnout do tajů kriminalistiky, nemůžu jinak. 92%. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená koprodukcia. Seriál mapujúci vývoj a zdokonalovanie postupov pri objasňovaní zločinov a usvečovaní páchateľov. Celá plejáda vynikajúcich slovenských a českých hercov, realistické scenáre... to všetko robí seriál veľmi dobrým. Posledné diely síce vybočujú od kvality zo začiatkov, ale 4 a pol hviezdičky je adekvátnych. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • V epizodě "Identifikační kresba", který se odehrává v roce 1932, jezdí vozidla po asfaltu, přestože se v té době jezdilo po dlažebních kostkách. (M.B)
  • V epizodě "Krevní skupina" ztvárnil hraje herec Karel Pospíšil dvojroli. Zahrál si zaměstnance divadla a podvodníkaTanakiho. (M.B)

Reklama

Reklama