Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 17
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Recenze uživatele manonfire k tomuto seriálu (2)

Dobrodružství kriminalistiky (1989) 

Zdařilá pouť za vznikem kriminalistických disciplin a postupů upotřebených na povesměs zajímavých a dobře zinscenovaných zločinech. Nejlepší díly 1.Stopa, 5.Střela, 6.Krev, 8.Tým, 10.První detektivní sbor, 16.Paprsek, 18.Poslední odvolání. Nejhorším dílem byla Krevní skupina 13, pochopitelně ruského původu. Speciální bonus získává jednoznačně Heřmánkovská Mechanoskopie číslo 14, která je místy doslova kouzelná, vtipná, lidská. 80% ()

Mechanoskopie (1990) (S02E06) 

Aby byl z 26 dílů seriálu, jinak veskrze vážného a pojednávajícího o vrazích a příbuznému nešvarstvu, ten ze všech nejlepší prakticky čistě komediální... to je zvláštní zjištění. Karel Heřmánek zde znovu rozdovádí svého neodolatelného světáka a není to vlastně ani o chlup horší, než jeho živelný prodej Elektroluxů, či Hubertská epopej. Je vyloženě radost sledovat jeho leč na vychcaného Ferdu v podání Václava Postráneckého, kterej je jako kasař tak neuvěřitelně lidskej, že to snad nemůže bejt ani pravda, stejně jako čertovské deja vu mentorského pohlavkování novice ve sboru Ondřeje Vetchého. Kouzelné jsou i obě šlápoty, ta srdečná Taťjány Medvecké, jakož i ta čertovská, v níž Petra Lustigová vyfasovala parádní kládu (roli:), ostatně stejně jako od nadstrážmistra Havlíčka, alespoň dle jejího obdivného povzdychnutí. 90% ()

Reklama

Reklama