Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky - Série 1

(série)
Československo / Západní Německo / Francie, 1989, 6 h 47 min (Minutáž: 50–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Ladislav Mrkvička, Martin Růžek, Simona Stašová, Jürgen Schornagel, Rudolf Hrušínský ml., Jan Bonaventura, Vlastimil Zavřel, Jiří Kvasnička, Zoro Laurinc st., Pavel Nový, Peter Aczel (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (7)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 1989 sa začal natáčať koprodukčný televízny kriminálny seriál "Dobrodružstvá kriminalistiky". Na koprudukcii sa podieľala nemecká spoločnosť Schwarzwald Film, Krátky film Praha a firma Gofis. Počas štyroch rokov boli vyprodukované štyri série, ktoré spolu obsahovali dvadsať šesť častí. Každá z nich sa zaoberala niektorou z dôležitých etáp vývoja postupov vyšetrovania a technických disciplín v oblasti kriminalistiky. Všetky diely režíroval Antonín Moskalyk. Prvá séria pozostáva z ôsmych epizód (Stopa, Jed, Bertillonáž, Otisk, Strela, Krv, Rekonštrukcia, Tým). Prvý diel mal televíznu premiéru jedenásteho novembra roku 1989. **** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série tohoto seriálu byla více méně dost povedená. Většina dílů měla velmi slušnou úroveň, příběh i atmosféru a já byl nadmíru spokojený. Občas se tu vyskytla nějaká ta slabina, ale tu jsem byl ochotný přehlédnout. Herci i herečky podali rovněž velmi dobré výkony, což taky výrazně dopomohlo k celkové kvalitě. Rád jsem sledoval, jak se „zrodily“ některé kriminalistické techniky a metody. Uvidíme, co nám přinesou další série! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série měla své zápory, kdybych chtěl, našel bych si je v každé epizodě, jenže mě se je příliš hledat nechtělo. Rok výroby 1989, styl tomu odpovídal, a přesto se mi celá první řada velice líbila. A když ji ještě srovnám se seriály, které se u nás točí dnes... ()

waits 

všechny recenze uživatele

Vsechny ty dily jsou docela fajn, tema samotne (ukazat na konkretnich pripadech vyvoj vysetrovatelskych metod) je zajimave a poucne, ale pred velkou chvalou me odrazuje atmosfera, typicka pro Moskalyka, prilis inscenacni, televizni, hodne staticka az neinvencni. Ale to.je jen moje osobni, pro mnohe jiste nepodstatna, vyhrada ()

Galerie (80)

Zajímavosti (37)

  • Joseph A. Faurot (Petr Kostka), policista z New Yorku, který ve Spojených státech zavedl používání otisku prstu, není v historii daktyloskopie zmiňován. Jako první je zmíněna Anglie v osobě Williama Herschela. Argentina byly první, která daktyloskopii uznala. Na našem území začal pracovat s touto metodou jako první štábní kapitán Josef Povondra. V roce 1907 založil první četnickou daktyloskopickou sbírku v českých zemích a od roku 1911 do ní začaly daktyloskopické karty osob zasílat i další četnické stanice mimo Prahu. (sator)
  • Při výslechu pochůzkáře na trati jdou vidět zřetelně sloupy trakčního vedení. V okolí Českého Krumlova není elektrifikovaná trať dodnes, natož v roce 1902. (alanwilder)

Reklama

Reklama