Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho dne se dostanou do sporu s ostrahou obrněného vlaku, který pravidelně sbírá tržbu z pokladen metra, když jeho ostraha zastřelí mladého lupiče, kterého bratři pronásledovali. Zatímco John žije spořádaným životem, Charlie je věčně zadlužený hazardní karbaník, pronásledovaný smůlou. Tak se také stane, že peníze, které mu bratr půjčil, prohraje v kartách s majitelem nočního podniku Brownem a před vyhazovem z mrakodrapu ho v poslední chvíli zachrání John. Jako by nestačilo, že se bratři hádají kvůli Charlieho potížím, nastoupí k jejich jednotce atraktivní kolegyně Grace Santiago, do které se oba zamilují. Moudřejší John sice dívku přenechá bratrovi, ta si však vybere jeho. Ani s penězi nemá Charlie štěstí. John mu sice dal 15 tisíc pro Browna, o ty ho však okradla nenápadná stařenka, když v metru zatýkal kapesního zloděje. Poté, co jsou falešně obviněni z toho, že ukradli 25 000 z vlaku, kde vypomáhali jako ostraha, přivede to Charlieho na myšlenku vlak skutečně vyloupit. John je však proti. Charlie se ale dostává do stále horších potíží, a tak se rozhodne jít do přepadení vlaku sám. John z jeho vzkazu pochopí, co má bratr v úmyslu, a spěchá za ním, aby ho zastavil. (TV Nova)

(více)

Recenze (113)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Docela nudná záležitost, ani ty uřvané dialogy černoch x běloch nejsou vtipné. Vypadá to jako televizní film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemný překvapení v podobě dobře dělaných akčních scén. Ta, jak Snipes vymlatí tu maskérnu, či co to bylo za bordel, je fakt mimořádně povedená. No, vyblbli se kluci v tom metru dobře, mimo metro už to bylo slabší. Ortodoxní neherečka Jennifer Lopez je fakt hezká a než bych se vyspal z herečkou PAZ VEGA, dal bych si klidně rozvičku s Jennifer, i když mě něco říká, že zrovna ona by pak za ten sex chtěla vlak plný peněz. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlaky mám rád. Štve mě ale, že si z něj Američani pořád dělaj legraci. Dobře, v Nebezpečné rychlosti to byl třeba autobus, párkrát se na scéně objevilo i letadlo...ale když už člověk neví, jaký jiný dopravní prostředek do filmu narvat, aby to mělo něco společného s akcí, narve tam zaručeně vlak. Stejně jako v tomhle filmu, kde se opět setkáme s vlakem, který se nedá zastavit. A přitom to na první pohled vůbec nevypadá. Jinak jako komedie to bylo docela fajn. Wesley Snipes a Woody Harrelson sice nejsou tou nejlepší dvojkou, které jsem ve filmu kdy viděl a jejich smysl humoru taky není to nejlepší, co se kdy ve filmu ukázalo, ale když už nic jiného, na chvíli to zabavit dokázalo. A to mi v případě tohoto filmu bohatě stačilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $35,431,113Tržby Celosvetovo $65,400,000║ Vôbec mi to nezapasovalo, išlo to mimo mňa. /30%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Upřímně čekal jsem víc, ale už se s tím nedá nic dělat. Člověk se tak úplně nenudí, ale moc si toho nepamatuje ;-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„No dobre, ale ty si mi rodina, ty ma urážať smieš.“ Wesley Snipes a jeho „brat“ Woody Harrelson (a pravdupovediac ani Jennifer Lopez) nepatria medzi mojich najobľúbenejších hercov, napriek tomu sa mi Vlak plný peňazí vždy páčil už tým, že sa ani nesnažil vyhlasovať sa za jeden z najlepších akčných filmov 90. rokov. V tomto smere sa na nič nehrá, tvorcovia si evidentne veľmi dobre uvedomovali svoje limity (a rozpočet... a scenár). Toto proste nie je ďalší T2, Nebezpečná rýchlosť, Skala, Con Air, ani Matrix (v najakčnejšej scéne je na pľaci desať hercov a jeden ošarpaný vlak). Napriek pomerne malému rozpočtu táto svieža buddy kriminálka má rytmus, i atmosféru. Môžu za to predovšetkým svižné dialógy, šťavnaté podporné roličky (rasistický šéf, pyroman) a zaujímavé prostredie podzemného metra. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až to bude za námi, připomeň mi, že tě mám zabít." Bílý bratr, černý bratr i nahnědlá sestra mě bavili skoro stejně dobře, jako štvali ředitele vlaku Pattersona. Prostě to mezi nimi parádně jiskřilo a já jsem si přitom málem nevšiml toho, že je to hrozná hovadina. Ale poučná hovadina, protože já jsem do zhlédnutí tohoto snímku nevěděl, mimo jiné, že ze vztahových problémů je nejlepší vyboxovat se s partnerkou. A přitom to dává takový smysl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Až asi po čtvrtým skouknutí sem dokázal plně docenit tenhle film, respektive mě nejvíc bavil. Wesley s Woodym udávaj tempo filmu a Jennifer Lopez mu dodává šmrnc. Děj je akční svižnej a díky Woody Harrelsonovi i vtipnej. Neni co řešit ()

choze 

všechny recenze uživatele

Prostředí metra a heist zápletka s výplatním vlakem jsou fajn, stejně tak postavy a herci. Ale aby z toho byla opravdu zábavná buddy jízda, chtělo by to přitlačit na akci, fóry i tempo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bílí muži nejen že neumějí skákat, ale ani hrát karty a následky toho na sebe nenechají dlouho čekat.. Nevím, co mě štvalo víc. Jestli uřvané slovní přestřelky bratrů, linka s Lopez v roli drsňačky, co se rozhoduje, kterou barvou zahájit šachovou partii, přehrávání mašinführera Blakea, nebo přestřelená stopáž. Za solidní akci jde označit jen Snipesův úklid maskérny, takže se pozitiva hledají opravdu těžko. Snad jedině, že Woody po tomto konečně pochopil, že s delšími vlasy vypadá jako pako.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další buddy akční komedie... tentokrát originálně zabalená a nadprůměrně bavící. Jsem docela rád, že jsem to shlédl. V této době ještě Wesley točil více dobrých filmů, než těch špatných, což už dlooouho neplatí a to je převelká škoda. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kombo Snipes - Harrelson sa už osvedčilo po čisto komediálnej stránke, tak prečo do toho nezamiešať aj štipku akcie. Nevotrelý humor vydrží skoro až do konca, pomerne slušné hlášky na tému černoch vs. beloch tiež, dokonca nie je problém ani s Lopezkou. Akurát to mohlo ostať pri čistokrvnej zábave a nemiešať do toho psychologický rozmer. Btw, oba filmy majú rovnako percent, ale ja obom dávam za štyri. 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes a Woody Harrelson spolu vytvorili výborné duo už v o tri roky staršom Bieli muži nevedia skákať, tentoraz znovu spojili svoje sily v niečom trochu akčnejšom a síce stále z toho nie je žiadny zázrak, ale aspoň opäť veľmi slušná oddychovka. Film síce na prvý pohľad nepôsobí nijak originálne, ale aj tak mi to prevedenie neprišlo zase tak moc ohrané, už len tou samotnou prácou, akú tu vykonávajú hlavní hrdinovia, policajti pracujúci v metre, v ktorom aj reálne chytajú zločincov, čo mi síce neprišlo úplne uveriteľné, ale predsa len mu to pridá na zaujímavosti. Inak na filme určite pekvapí, že na prvý pohľad tomu najdôležitejšiemu sa nakoniec zase ani tak moc nevenuje, krádež vlaku dostane priestor až v záverečnej fáze, ale filmu to ani trochu neškodí. Toto je jednoducho tá pravá oddychovka, ktorá sa venuje v prvom rade týmto dvom nevlastným bratom, ich zaujímavému vzťahu, kedy sa aj napriek odlišnosti pováh stále podržia, čo sa mi veľmi páčilo, k tomu nejaká tá romantická línia, ktorá tomu síce nepridá, ale aspoň ani neškodí a tak sa mi na to pozeralo skutočne dobre. Akčná stránka je kvôli celkovému prevedeniu dosť v úzadí, ale aj tak film ponúkne pár skôr priemerných súbojov, alebo nejaké tie pešie naháňačky. A tak akčným vrcholom filmu je Snipesov prechod podnikom, pri ktorom svojim elegantným štýlom zneškodí každého ochrankára. Lepšie je na tom humor, chémia medzi Snipesom a Harrelsonom funguje perfektne a tak sa postarajú o dostatok vtipných situácií. A sadli mi aj vedľajšie postavy, či už sympatická Jennifer Lopez, ale hlavne šéf metra Robert Blake, ktorý tu má s dvojicou policajtov skvelé rozhovory. A technicky je to celé dostatočne kvalitne zvládnuté. Takže Vlak plný peňazí je ten typ filmu, ktorému nemôžem dať lepšie hodnotenie, na to ani jedna zložka nie je dostatočne výrazná, ale aj tak je to veľmi slušná oddychovka, ktorú som hlavne vďaka obsadeniu a humoru videl viackrát a nikdy sa nenudím. 67% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes snad v nejnetradičnější roli, v jaké jsem ho kdy viděl. Ale tvoří skvělou dvojku s božím Woodym Harrelsonem. Skvělá akční buddy-movie, které se už dnes skoro netočí. Akorát ta JLo mě tady ještě úplně neoslovila. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Obyčejný stereotypní akčňák. Střílí se, napětí má, nenudí. Wesley Snipes a Woody Harrelson jsou dobří a Jennifer Lopezová si své herecké neodstatky (i když tady také nehraje špatně) vynahrazuje vzhledem. Průměrná koukatelná podívaná pro chvíle kdy můžete vypnout mozek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ostře sledovaná souprava metra a trezor s balíkem prachů. A pak jsou tu dva policajti, bratři, každý jiné barvy pleti, takže nevlastní, ale vlastní je jim vymyslet něco, co by je dostalo z bryndy. Jeden z nich, Woody Harrelson, je totiž neustále švorc a nějakou tu hotovost by uvítal. A zároveň by si rád i s některými vyřídil účty. Režisér Joseph Ruben zvolil atraktivní prostředí, posbíral solidní herce a zvolil tempo, které se bude divákům líbit. Ostatně když už mu producenti svěřili nemalý rozpočet… Zvolil i pár slušných vedlejších motivů, které neurazí, ostatně za scénářem stojí i autor druhé Smrtonosné pasti nebo prvních Mizerů. Wesley Snipes a Harrelson temperamentní bratrskou dvojici sehráli spolehlivě, divák jim drží palce a zároveň doufá, že toho jejich nová sexy kolegyně Jennifer Lopez ukáže ze svého nahého těla co nejvíc. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

On by to byl býval byl docela zábavný film, kdyby ho po několika desítkách poutavých minut nezačala zabíjet veškerá role tragické Jennifer Lopez a rádoby romantika s ní spojená. Všechny scény s ní byly nulovým posunem děje a čiročirá nuda. Jen role pro nadržené chlapy. Akční scény byly fajn, ale člověk musí zcela vypnout mozek, protože pokud ho používá, může ho napadnout celá řada možných variant řešení problémů, které jednotlivé postavy prostě nenapadnou a sledování tak může být díky tomu trochu úmorné. Zárověň si film upravuje realitu zcela, jak se mu uzná za vhodné. Příklad za všechny: (spoiler) vlak naráží do druhého vlaku každých pět vteřin, když to ale postavy potřebují, trvá to zrovna asi dvě minuty. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další průměrná akční komedie o dvou zlodějíčcích. Není to zase tak blbé, aby se na to nedalo koukat, ale není to ani tak dobré, aby byl důvod se k tomu vracet. ()

Reklama

Reklama