Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Řetězová reakce v evropské elektrické síti způsobí výpadek proudu na celém kontinentu. Hacker Pierre Manzano si uvědomuje, že je na vině kód, který napsal. V Německu vede národní krizový tým Frauke Michelsenová. Blíží se katastrofa. (HBO Max)

Recenze (18)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solídna jednohubková miniséria s dobrým Bleibtreuom v hlavnej úlohe. Chvíľami ide o niečo ľahšie v štýle Kobry 11, chvíľami o skutočne napínavý atmosférický triler. Zaujímavo sú rozhodené zdroje informácií, nezaujímavo potom niektoré vedľajšie dejové línie. Ale Nemci skrátka mysleli aj na menej náročného diváka bažiaceho po emóciách. V konečnom dôsledku to neprekáža, pretože Blackout má od začiatku do konca skvelé tempo. Že tu netreba príliš používať logické myslenie a porovnávať hlavnú zápletku s tým, ako by prebiehala v realite, asi netreba príliš akcentovať. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedené zpracování situace evropského Blackoutu. Je dobře, že seriál není zbytečně roztažen na 10 hodin, protože i v těch šesti je rozebráno zbytečně moc příběhů, které jinak napínavý příběh zbytečně brzdí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až na trochu zbytečnou linku se ztracenými dětmi hodně solidní politicko-katastrofický thriller, který se otírá o atraktivní téma případného celoevropského blackoutu a jeho dopadů. Nesmyslů tam je celkem dost a to i poměrně elementárních, ale má to fajn atmosféru, neokoukané prostředí evropských měst a institucí - a to nejen těch německých, dostatek napětí i akce. Z toho tématu by šlo vytřískat asi i víc, obzvlášť pokud by zápletka nabrala globální kontury a nepřítelem by byl někdo jiný, ale i tak je to na šestidílnou sérii slušná výpravná jízda, která má jak začátek, tak především i jasný konec. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem dočetl skvělou knihu hned jsem se pustil do seríálu. Oproti knize je dost pozměněn, ale vůbec to nevadí, vsuvka se ztracenými dětmi není na škodu, jen mi jaksi schází sedmý díl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

adaptace knížky Marca Elsberga (kterou sem taky nečetl ač jí mám v knihovně už nějakou dobu) je ucházející polo postapo, které sice vyloženě nenadchne a klidně by si mohlo odpustit různá rodinná dramata se ztracenými dětmi atd. , ale díky tomu, že je v mnoha ohledech celkem uvěřitelné se dá zkouknout bez většího přemlouvání. Jediné co mi lehce nesedělo a přišlo mi to trochu naivní je ona možnost, že by se dala takto položit celá evropská síť na "jedno kliknutí". ...60% ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Som si istá, že nik by nedokázal úplne odpojiť elektrickú energiu v celej Európe na základe nejakého kódu, čiže o tom ani nechcem písať. Celá katastrofa vyznievala trochu podobne ako Melancholia od Larsa von Triera. Čiže nereálne, ale zaujímavo. Celkom dobre spracovaný seriál s uveriteľnými postavami, ktoré sa navzájom prepojili. Ale nerealistický dej ako v námete, tak aj v scénach (pardon – prestrelia mu nohu v treťom dieli, a stále je v pohode ďalšiích päť, aj keď mu guľku vyberie, ešte s takou nohou uteká... a podobné nezmysly). Sentimentálny koniec. A v podstate sentimentálne všetko. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Keďže filmová predloha je silná slabota tak aj tento seriál ktorý sa drží knižnej predlohy je nič moc. Za vlasy pritiahnutý kolaps elektrickej siete v celej EU je niečo čo nemá zmysel rozoberať. K výpadku dôjde, o tom žiadna pochybnosť a už čoskoro ale aby to bolo v takto masovom meradle nie je technický možné. Správanie politikov neprekvapilo, tie kurvy za každej situácie vyťažia maximum pre seba a svoj imidž. Na ľudí sa serie, je ich dosť a vykántriť ich blackoutom je lákavé ale ohrozuje to aj strojcov. Ponúkneme im niečo lepšie, čo si sami nechajú aplikovať...30 % ()

maxXxic 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré, jako knižní předloha, protože vynechali spoustu zajímavých a hlavně technických detailů, na které se kniha zaměřuje. Jsem ale rád, že tento seriál vznikl. ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že převážná část se odehrává v jednací síni krizového štábu Ministerstva vnitra a komise  bezpečnosti státu, velmi si cením nekompromisně vykreslené politiky EU, především Německa. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tvůrci rozhodli pro tolik změn oproti knižní předloze. Prakticky všechny totiž byly k horšímu a celé způsobení Blackoutu kvůli nim působilo dost neuvěřitelně a naivně. I tak to ale mělo napětí, tempo a slušné herecké výkony. Jen doufám, že nedojde na druhou řadu, ke které si taky zcela nesmyslně nechali otevřená vrátka. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, seriál jako takový mě ale bavil. Je možné, že některé věci nebyly z technického hlediska moc možné (nebo krajně nepravděpodobné), ale to mě moc netrápilo. Atmosféra je vystižena dobře, herci působí víceméně podle mě autenticky a takové to mrazení z toho, že něco podobného je dost reálné se předat určitě podařilo. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Evropský Blackout byl trochu tak sci-fi.... Pochybuji, že celou Evropu by zlikvidoval jeden kód v síti. No ze začátku to udrží člověka v pozornosti, ale pak to ztrácí dech... Ani moc nebylo dobře vysvětleno proč to ti lidé udělali. Celkově ty antiglobal kecy a lidi nemusím.... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Námět docela zajímavý, německé podání je trochu jiné, než jsme u podobných thrillerů zvyklí. Trochu to kolísalo na polické sféře. Ale snažili se dost a neměl jsem problém to absolvovat. Pracovnice ministerstva vnitra mě nebyla moc sympatická coby herečka a klidně mohli vybrat ženu s normálním nosem. Dobře předhozené téma aktivistů "bojujících" za lepší klima planety, spojené s bojem proti byznysu, bohatství a za "rovnou" společnost ... bla bla bla. A závěrečné odhalení pravého problému blackoutu bylo docela originální. ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Trochu to pripomína scenár s nedávnou, kontroverznou coronou a často tvrdými, až absurdnými obmedzeniami na Slovensku a inde. Bývalý krízový štáb, zákaz vychádzania, black out Slovenska, zomieranie ľudí, lebo mnohí lekári ich odmietli liečiť a zabezpečiť operácie, atď... akurát v seriáli vypnutie spoločnosťi nastalo krachom  elektriny a to nie zo strany vlád, ale anti globalistov, anarchistov. Žeby sme v blízkej budúcnosti mali opäť niečo také zažiť? Nie je aj zrejme v nastávajúcej dobe chystajúce sa obmedzenie kúrenia, či nedostatok potravín prípravou na ďalšiu vlnu podrobenia si verejnosti predovšetkým zo strany svetových vlád, alebo aj anti globalistov, ktorí sú však v podstate spojení s elitami? ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Německý výtvor kanadského typu, tzn., že máme pár neznámých a nezajímavých obličejů, které si sterilně a ultimátně vážně vykládají o tom, jak je to všechno hrozné, a jinak se neděje vůbec nic. Naivní, hloupý serál, který by byl odpadem, i kdyby to byl jen celovečerák bez těch tun nudného balastu. (3%) ()

T.E.Elf odpad!

všechny recenze uživatele

NE! NE! NE! No to je paskvil všech paskvilů. Nehodnotím nějaké propracování příběhů nebo herecké výkony ani zpracování kulis, výpravy, efektů atp atd. Po čistě technické stránce to je brutální abolutní nesmysl. Dokážu pochopit, že filmaři s humanitním vzděláním, pokud nějaké mají, kašlou na odborné poradce. Ale i laik z běžného živata ví, že ... nemusí zůstat viset ve výtahu týden, silniční doprava nezkolabuje totálně po výpadku semaforů, nelze rozhodit celou evropskou síť fušerstvím jednoho čučkaře, solární bouře neudeří z ničeho nic a ještě k tomu v noci ... srdce elektrikáře puká nad těmi nesmysly, které tu ani nebudu vypisovat. Prostě to je odpad. Takže upozorňuji - takto svět určitě nefunguje! Vydržel jsem necelou půlhodinu prvního dílu. Raději si pustím Kojaka. ()

Reklama

Reklama