Reklama

Reklama

Henry je předčasně vyspělý chlapec, který je poprvé zamilovaný. Jeho láska Christin je dcera policisty od sousedů, kterou otec tyranizuje. Henry se rozhodne Christin ochránit. Plán na záchranu si zaznamenává do svého zápisníku, který najde jeho matka a rozhodne se situaci řešit... (TV Nova)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prosím, koukněte na to někdo. Zdejší hodnocení je vyloženě otřesné a potřebuji, aby mi dal někdo za pravdu. Spousta lidí se zřejmě nepřeneslo přes fakt, že příběh v druhé půlce vygraduje do absolutního nesmyslu a těžko se tam pak hledá hlubší feel good poselství. Jenomže mě to právě v druhé půlce vytrhlo z letargie, způsobené zřejmě tím prvoplánově a neškodně očividným klasickým dětským příběhem, kterých tu bylo již mnoho a lehce zapadnou v záplavě alternativ na E.T. Tady jsem se velice dobře bavil hlavně díky obsazení, sympatickému soundtracku, který lehce splynul s perfektním vyprávěním Colina Trevorrowa (sakra, čím je všechny v Hollywoodu tak naštval!?) a dojemným koncem, který mě k mému překvapení ohromil. No doufám, že to u těch 60 hodnocení nezůstane a snímek si najdou o něco melancholičtější lidé. PS : Neskutečně mě překvapil Lee Pace, o kterém jsem doposud neměl valné mínění, ale zde je prostě skvělý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Začalo sa to vtieravo, pateticky a zaliečavo, ale tak zas kto má rád feel good filmy, mal by si prísť na svoje. Ja ich síce tiež mám rád, ale tu mi „sladko-horká“ atmosféra pripadala predsa len už až príliš. Ale OK, prečo nie. Potom ale nastane šokujúci zvrat (ak ste nevideli trailer) a po ňom sa dej začne uberať dosť absurdným smerom (zbrane, sused...). 50% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Book Of Henry" by som ohodnotil ako veľmi zaujímavý, zvláštne spracovaný, no súčasne príjemný film. Neviem ako sa to v rámci toho príbehu dokázalo skombinovať, ale taká je skutočnosť. Podľa mňa má film veľmi dobré herecké výkony, dostatočne originálny príbeh a dobré postavy, ktoré som chcel sledovať od začiatku až do konca filmu. V strede filmu sa síce udeje niečo, čo celkom prevrátilo moje pocity, no nemyslím to v zlom. Len to bol zvrat, na ktorý som nebol úplne pripravený. Ale zapasoval do filmu veľmi dobre a spravil z toho niečo silnejšie. Takže nemyslím si, že to bol zlý nápad. Občas je to možno trošku melodramatické, no celkovo si myslím, že film je veľmi príjemne vyvážený a má dobrú atmosféru. Čo ale úplne nechápem sú určité momentky v dialógoch, ktoré nie sú dobré spracované a pôsobia trošku nasilu. Najmä keď si človek uvedomí, že spôsob, akým postavy potom komunikujú je trošku zvláštny a nie úplne uveriteľný. A nie, nebudem hvooriť viac, lebo by to boli veľké spoilery. Celkovo musím povedať, že som si film užil, neviem či by som si ho pozrel znovu. Najmä keď už človek vie, kam to bude smerovať. Ale som rád, že som ho videl aspoň raz. Vyzeral dobre, herci sú skvelí, réžia je dobrá a atmosféra funguje. Myslím si, že stojí za pozornosť. Hodnotenie: B ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá spíš jako nějaká rodinná komedie. Musel jsem se ubezpečit, jestli se vůbec koukám na správnej film, protože tohle fakt nevypadalo na thriller nebo drama ani omylem. Pak se tam teda odehrajou nějaký tragický události a začne to vypadat, že by snad z toho mohlo vylézt něco zajímavýho. Jenže celá ta naplánovaná cesta matky za likvidací padoucha podle návodu mrtvýho syna je akorát naprosto neuvěřitelná báchorka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a zároveň krásný film. Bavily mě vlastně obě dvě jeho části. Ta první, věnující se velechytrému chlapci, byla poutavá už pro samotný projev Jaedena Lieberhera. Ten svého génia podal přirozeným a naprosto důvěryhodným způsobem a nechyběl mu lidský rozměr. Druhá část svým způsobem sklouzla do bizarnosti, ale nějakým záhadným způsobem na tu předcházející skvěle navazovala. Herecky tu tentokrát vládla Naomi Watts a bylo hezké jí zase po delší době vidět v nějaké pořádné roli. Závěrečná cca čtvrthodina vzbudila trochu rozpaky, ale také slušnou vlnu emocí, takže mít šnuptychl po ruce je pro citlivější povahy povinnost. Nebude to asi pro každého, ale já jsem víc než spokojen. 85% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v New Yorku a Nyacku (New York, USA) a bol natočený za 36 dní. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Jurský svět má název, kdo se vrátí?

Třetí Jurský svět má název, kdo se vrátí?

26.02.2020

Třetí Jurský svět vrací na režijní křeslo režiséra Colina Trevorrowa, který před pár lety nechvalně odešel od devátých Star Wars (jeho scénář k devítce přitom koluje poslední týdny na internetu a… (více)

Deváté Star Wars přišly o režiséra

Deváté Star Wars přišly o režiséra

06.09.2017

Lucasfilm začíná mít u Star Wars podobné zákulisní problémy jako studio Warner Bros. u comicsovek od DC. Epizody VII a VIII sice žádné problémy nezasáhly, spin-off Rogue One se ale dočkal velkých… (více)

Reklama

Reklama