Reklama

Reklama

Henry je předčasně vyspělý chlapec, který je poprvé zamilovaný. Jeho láska Christin je dcera policisty od sousedů, kterou otec tyranizuje. Henry se rozhodne Christin ochránit. Plán na záchranu si zaznamenává do svého zápisníku, který najde jeho matka a rozhodne se situaci řešit... (TV Nova)

Recenze (69)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $4,504,974Tržby Celosvetovo $4,596,705▐ Ostal som milo prekvapený ako výborné dokáže v príbehu pracovať Colin Trevorrow s deťmi. Veľmi pôsobivo skonštruovaný príbeh, plný nečakaných zvratov, príbeh plný premenných. Ja som si teda pošmáknul, mňa to bralo. /80%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Začalo sa to vtieravo, pateticky a zaliečavo, ale tak zas kto má rád feel good filmy, mal by si prísť na svoje. Ja ich síce tiež mám rád, ale tu mi „sladko-horká“ atmosféra pripadala predsa len už až príliš. Ale OK, prečo nie. Potom ale nastane šokujúci zvrat (ak ste nevideli trailer) a po ňom sa dej začne uberať dosť absurdným smerom (zbrane, sused...). 50% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se těšil, přece jenom jde o film, o jehož neschopnosti komunikovat s divákem se píšou a natáčejí celé eseje - na selhání Colina Trevorrowa (které je takřka veřejným konsenzem) je zřejmě něco fascinujícího, vzhledem k tomu, kolik prostoru mu lidé věnovali. Ale moje zjištění je veskrze pozitivní. Úplně chápu, kde vzniká disonance. Podivně a nepřesvědčivě profilované postavy, brutální dějové skoky, které by vyžadovaly přeskočení do jiného žánru, aniž by to však film jakkoliv akcentoval, struktura neodpovídající klasickému aktovému plánu ani ne tak absencí aktů, jako spíš jejich disharmonií. Jde o scénář přepisovaný dvacet let a je to poznat. Asi je dobře, že jsem celkem věděl, co a proč je filmu vytýkáno, tak jsem se na to mohl připravit. Nikdy bych nikomu nevytýkal tenhle film vysmát a odmítnout - dává to až moc velký smysl, ten film je bizarní a jen velmi těžko uchopitelný. Ale z jiného úhlu pohledu to je nejzajímavější možná podívaná. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá spíš jako nějaká rodinná komedie. Musel jsem se ubezpečit, jestli se vůbec koukám na správnej film, protože tohle fakt nevypadalo na thriller nebo drama ani omylem. Pak se tam teda odehrajou nějaký tragický události a začne to vypadat, že by snad z toho mohlo vylézt něco zajímavýho. Jenže celá ta naplánovaná cesta matky za likvidací padoucha podle návodu mrtvýho syna je akorát naprosto neuvěřitelná báchorka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako dětský Equalizer, ale v polovině se to nečekaně zlomí. Hodně slzopudný a přitažený za vlasy, ale taky milý, napínavý, překvapující a prvoplánová očekávání neuspokojující film. Námět zajímavý, se scénářem už je to horší (chtělo by to víc prostoru pro záporáka, taky jsem čekal, že Henryho plán bude rafinovanější), ale vyústění nese jasné poselství, a Jaeden Martell jako Henry a Naomi Watts jako jeho matka výborní. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Několik žánrových filmů smíchaných dohromady. Tvůrci nejenže nejsou schopní přecházet mezi těmito rozličnými tóny tak, aby to neskřípalo, ony i ty jednotlivé segmenty jsou odvyprávěny hrozně, s podivnými přechody a velmi špatnými dialogy, což jde bohužel ruku v ruce s potřebou vše verbalizovat. Soused je zlý, ale Dean Norris ho nedokáže s tím titěrným materiálem, co má k dispozici, zahrát, tak to musí Naomi Watts nahlas říct. Klukovi se líbí holka, ale holka je herecký dřevo, tak to musí Naomi Watts nahlas říct. Hlavní hrdina jde zachránit svého bratra z rukou tyrana, ale po Naomi Watts není ani vidu, ani slechu, tak tyran svou motivaci k šikanování osvětlí sám ("Ty jsi aspoň chytrej, ale co on? Je k ničemu!"). Možná by to všechno fungovalo, kdyby se tolik nespěchalo. Naomi Watts by si tak nemusela projít všemi stádii vyrovnání se se smrtí naráz, v jedné scéně (moment jak ze Simpsonových), a Trevorrow by byl nadále považován za nadějného režiséra. Po téhle školácké práci jsem rád, že z angažmá u Star Wars nakonec nic nebude. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prosím, koukněte na to někdo. Zdejší hodnocení je vyloženě otřesné a potřebuji, aby mi dal někdo za pravdu. Spousta lidí se zřejmě nepřeneslo přes fakt, že příběh v druhé půlce vygraduje do absolutního nesmyslu a těžko se tam pak hledá hlubší feel good poselství. Jenomže mě to právě v druhé půlce vytrhlo z letargie, způsobené zřejmě tím prvoplánově a neškodně očividným klasickým dětským příběhem, kterých tu bylo již mnoho a lehce zapadnou v záplavě alternativ na E.T. Tady jsem se velice dobře bavil hlavně díky obsazení, sympatickému soundtracku, který lehce splynul s perfektním vyprávěním Colina Trevorrowa (sakra, čím je všechny v Hollywoodu tak naštval!?) a dojemným koncem, který mě k mému překvapení ohromil. No doufám, že to u těch 60 hodnocení nezůstane a snímek si najdou o něco melancholičtější lidé. PS : Neskutečně mě překvapil Lee Pace, o kterém jsem doposud neměl valné mínění, ale zde je prostě skvělý. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Musel jsme počkat pár dní, abych zpětně zjistil, že se mi film vlastně líbil. Navzdory tomu, že byl úplně jiný než jsem čekal a než naznačovala jeho první zhruba půlhodina, navzdory tomu všemu, co se dělo v jeho druhé polovině... Ano, líbil se mi. Je to zvláštní podívaná, která si ale jde svou cestou a je jí úplně jedno, co to provede s divákem, a to oceňuji. A Colin Trevorrow nasbíral spoustu plusových bodů při finále, za které by se nestyděl ani Hitchcock. ()

Davies182 odpad!

všechny recenze uživatele

Štvala mě skoro každá minuta, kterou jsem musel s touhle donebevolající rozněžněnou trapárnou strávit. Filmy dokoukávám za všech okolností, tohle mi ale vážně trhalo duši. Hrozná blbost. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Krátka verzia a zhrnutie prvých dojmov kocke: To bola taká strašná pi*ovinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Dlhá verzia: Prvý akt bol veľmi fajn. Technicky veľmi slušne urobený, VYNIKAJÚCO zahraný s relatívne dobre rozdanými kartami. Potom dostane divák emočnú facku, ktorá je tak neskutočne necitlivo urobená, že som ten film prestal mať rád. To som však ešte stále netušil o čom ten film naozaj je. A to teda fakt (ne)stojí za to. Totálne WTF zápletka ako z nejakého filmu Leslie Nielsenom sa tvári smrteľne vážne a navyše majú tvorcovia evidentne pocit, že chcú niečo vážne povedať. Nevedel som či sa mám smiať, dávať si facepalmy alebo chuť písať gratulačné listy Disneymu, že Treworrovovi zobrali Star Wars. Po tomto výkone by si totiž nezaslúžil točiť ani ďalší Kameňák. Veľmi slušná technická stránka síce ostala a občas sa nájde aj OK moment, ale celé to je tak strašná pi*ovinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ale akože fakt strašná, že .....a vlastne sa mi o tom ani nechce písať a už na ten film vôbec myslieť 3/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

No tohle jsem nečekal. O filmu jsem nevěděl nic moc, jen mi byl jistou slečnou doporučen, tak jsem se šel kouknout a hle, byl jsem neskonale překvapen a doporučuju totéž, takže přestat číst komenty a jít se dívat. Ale stejně se tu vyzvracím písmenka, to by mě jinak ten koment ani nebavil (o=´ První půlka je neskutečně příjemná feel good záležitost, ve které je pár hodně dobrejch herců a celé je to prostě hrozně fajn, milé, hezké a... A pak se něco podělá. Hodně. Příběhově, filmařsky je to pořád hrozně super věc, ale změní se žánr, začne to být neskutečně napínavé, emocionálně nabité víc, než pikatchu elektřinou a závěr je prostě ... Dobrej. Celej film je dobrej. Cheescake s jahodama je taky dobrej, ačkoliv v tomhle filmu žádný není. Ale je protě taky dobrej. Howgh. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je vidět že u Jurského světa asi opravdu hodně dohlížel Spielberg. Trevorrovůw nový film je totiž celkem solidní katastrofa a v podstatě jediný co ho jakkoliv zachraňuje je stále úžasná Naomi Watts a šikovní dětští herci především Jaden Lieberher a Jacob Tremblay. Scénář, režie a uchopení snímku které se nedokáže úplně uchopit ale geniálně kazí zážitek. Jurský svět je pořád v mé TOP 10 nejoblíbenějšíčh filmů, avšak tohle je v prozatimní TOP 10 nejhorších filmů roku. A nakonec jsem rád, že Trevorrow Star Wars 9 dělat nebude... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidní nepodarek a propadák v jednom. Tomuhle filmu prostě není pomoci. Neuspěl u kritiky, diváci o něj v kinech neprojevili zájem. Po jeho zhlédnutí se ani nedivím. Colin Trevorrow jím prakticky pohřbil svoji režijní kariéru. Film je to příšerný. Jedenáctiletý Henry byl za svého života geni(t)ální chlapec, až mu tumor do jeho přechytralé mozkovny vyžral díru, ale jeho genitálie zůstaly gracilní. Hoch po sobě zanechal deník, do kterého vepsal velice zvláštní posmrtné přání: zabít svého souseda. Soused, policejní komisař, týrající svoji nevlastní dceru, má sice perfektní krytí u policejních úřadů, ale ve svém domě si už takový pozor nedává, neb svoji dceru trestá vždy u svého okna a před zraky malého šmíráka a práskače Henryho, který ho z protilehlého okna sleduje. Stane se tak za film dvakrát. Jednou ho vidí Henry, podruhé Henryho matka. Souseda ani jednou nenapadne podívat se do protilehlého okna (!!!). Stupiditám nebyl konec. Henry byl za života koumák, nechybělo moc a s máti sjel i celou Kámasútru, na tu vyzobanou slunečnici už stejně žádný pták nešel, tak když už hoch vedl její účetnictví, charakterně ji nechal pařit na konzoli, co by ji nemohl i píchat. Došlo to však ještě dál. Pomyslný incest byl nahrazen úkolem, který nelze nesplnit. Vražda souseda je na spadnutí. Henry všechny potřebné instrukce pro svoji matku nahrál před smrtí na diktafon. Stupiditám stále není konec. Matka chce přání splnit, ať klukovi stojí i po smrti, v nebi, v pekle, kdekoliv. Šprcky mu dodá vodovodním potrubím. Scénář psal patrně idiot, ještě horší, když se rozněžněl, s ním i režisér, a bylo hotovo. Absolutně nemá smysl studovat a bádat nad pravděpodobností příběhu, film nefunguje ani v rovině thrilleru. Že tam na deset minut v lesíku udělají z Naomi Watts sniperku, to nelze uznat za plnohodnotnou thrillerovou náplň. Film má stejně úplně jiný cíl. Prostě uondat diváka na citečky, narvat mu do hlavy, že Henry, který za film stihl být tím nejnesympatičtějším vzorkem z plotu, prostě stojí za zmáčení kapesníku. A závěr je optimistický. I v USA mají soudkyni Barbaru, neb adopce týraného děvčete proběhla zdárně na první stání. Ne, je to opus stupidum. Dvě stoupající dětské hvězdy, Jaeden Lieberher a Jacob Tremblay, moc povyku nenadělaly. První lépe zapadl do party z To, druhý má patrně absťák z Rumu. Naomi Watts to podržela svojí končící periodou. 4/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Odmietnutie kritiky a obecenstva tohto filmu, ktorý by na prvý pohľad mal osloviť relatívne široké vrstvy, vrátane kritiky, súvisí zrejme s jeho absolútnym vytrhnutím z reality. Potešenie, alebo ak chcete, "previnelé potešenie" z filmu súvisí s neočakávaným vývojom, kedy sa dostávame k dôležitému zvratu v polovici a kedy sa komletne otáča jeho smerovanie. Bohužiaľ to nefunguje ani ako experiment, pretože tu nefunguje logika takto nastaveného fikčného sveta. Navyše tu máme výborné scény v kontraste s tými skutočne wtf, a to sa týka aj hereckých výkonov. Niekedy je Naomi výborná, inokedy musí pred kamerou hovoriť veľmi trápne vety a keď hrá videohry, je to skutočne smiešne. No a najhoršie na celej veci je to, že Henryho chcete od začiatku zabiť... Hviezda navyše za Naomi, každopádne. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Book Of Henry" by som ohodnotil ako veľmi zaujímavý, zvláštne spracovaný, no súčasne príjemný film. Neviem ako sa to v rámci toho príbehu dokázalo skombinovať, ale taká je skutočnosť. Podľa mňa má film veľmi dobré herecké výkony, dostatočne originálny príbeh a dobré postavy, ktoré som chcel sledovať od začiatku až do konca filmu. V strede filmu sa síce udeje niečo, čo celkom prevrátilo moje pocity, no nemyslím to v zlom. Len to bol zvrat, na ktorý som nebol úplne pripravený. Ale zapasoval do filmu veľmi dobre a spravil z toho niečo silnejšie. Takže nemyslím si, že to bol zlý nápad. Občas je to možno trošku melodramatické, no celkovo si myslím, že film je veľmi príjemne vyvážený a má dobrú atmosféru. Čo ale úplne nechápem sú určité momentky v dialógoch, ktoré nie sú dobré spracované a pôsobia trošku nasilu. Najmä keď si človek uvedomí, že spôsob, akým postavy potom komunikujú je trošku zvláštny a nie úplne uveriteľný. A nie, nebudem hvooriť viac, lebo by to boli veľké spoilery. Celkovo musím povedať, že som si film užil, neviem či by som si ho pozrel znovu. Najmä keď už človek vie, kam to bude smerovať. Ale som rád, že som ho videl aspoň raz. Vyzeral dobre, herci sú skvelí, réžia je dobrá a atmosféra funguje. Myslím si, že stojí za pozornosť. Hodnotenie: B ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh, o ktorom si poviete, že také niečo sa môže prihodiť len vo filme, trošku pritiahnutý za vlasy ... lenže obaja chlapci ma nesmierne bavili, páčila sa mi aj hudba, aj vizuál filmu, aj pán neurológ, aj snajperka mama, aj mamina kámoška, aj Maddie - Sia - Ziegler pekne zatancovala ... aj dva Petrove svetre s nórskym vzorom ... takže neriešim. 3,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film se tváří, že je určen pro náročného diváka, ale je to v prvé řadě nudné, sentimentální a trochu zmatené. Taková směs žánrů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude nějaká rodinnější verze Okna do dvora, ale na to zde chybí jakékoliv napětí. Herecky fajn, ale není jediný důvod, proč film komukoliv doporučil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škoda druhej polovice, ktorá je vyslovene komplikovaná, inak dobrý film, ktorý mal na to byť lepší. Už keď si vybrali do druhej časti niečo tak zložitého, tak to mohlo byť aspoň prekvapivé. Lenže ono to ide okolo nejakého svetového nápadu chlapca zo záhrobia a skončí to jediným výstrelom. Celkovo správanie matky, ktorá sa riadi inštrukciami z druhého sveta, je absurdný. A ani neviem, kedy by stihol ten chlapec celý ten nápad pripraviť a nahrať. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a zároveň krásný film. Bavily mě vlastně obě dvě jeho části. Ta první, věnující se velechytrému chlapci, byla poutavá už pro samotný projev Jaedena Lieberhera. Ten svého génia podal přirozeným a naprosto důvěryhodným způsobem a nechyběl mu lidský rozměr. Druhá část svým způsobem sklouzla do bizarnosti, ale nějakým záhadným způsobem na tu předcházející skvěle navazovala. Herecky tu tentokrát vládla Naomi Watts a bylo hezké jí zase po delší době vidět v nějaké pořádné roli. Závěrečná cca čtvrthodina vzbudila trochu rozpaky, ale také slušnou vlnu emocí, takže mít šnuptychl po ruce je pro citlivější povahy povinnost. Nebude to asi pro každého, ale já jsem víc než spokojen. 85% ()

Související novinky

Třetí Jurský svět má název, kdo se vrátí?

Třetí Jurský svět má název, kdo se vrátí?

26.02.2020

Třetí Jurský svět vrací na režijní křeslo režiséra Colina Trevorrowa, který před pár lety nechvalně odešel od devátých Star Wars (jeho scénář k devítce přitom koluje poslední týdny na internetu a… (více)

Deváté Star Wars přišly o režiséra

Deváté Star Wars přišly o režiséra

06.09.2017

Lucasfilm začíná mít u Star Wars podobné zákulisní problémy jako studio Warner Bros. u comicsovek od DC. Epizody VII a VIII sice žádné problémy nezasáhly, spin-off Rogue One se ale dočkal velkých… (více)

Reklama

Reklama