Reklama

Reklama

Henry je předčasně vyspělý chlapec, který je poprvé zamilovaný. Jeho láska Christin je dcera policisty od sousedů, kterou otec tyranizuje. Henry se rozhodne Christin ochránit. Plán na záchranu si zaznamenává do svého zápisníku, který najde jeho matka a rozhodne se situaci řešit... (TV Nova)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidní nepodarek a propadák v jednom. Tomuhle filmu prostě není pomoci. Neuspěl u kritiky, diváci o něj v kinech neprojevili zájem. Po jeho zhlédnutí se ani nedivím. Colin Trevorrow jím prakticky pohřbil svoji režijní kariéru. Film je to příšerný. Jedenáctiletý Henry byl za svého života geni(t)ální chlapec, až mu tumor do jeho přechytralé mozkovny vyžral díru, ale jeho genitálie zůstaly gracilní. Hoch po sobě zanechal deník, do kterého vepsal velice zvláštní posmrtné přání: zabít svého souseda. Soused, policejní komisař, týrající svoji nevlastní dceru, má sice perfektní krytí u policejních úřadů, ale ve svém domě si už takový pozor nedává, neb svoji dceru trestá vždy u svého okna a před zraky malého šmíráka a práskače Henryho, který ho z protilehlého okna sleduje. Stane se tak za film dvakrát. Jednou ho vidí Henry, podruhé Henryho matka. Souseda ani jednou nenapadne podívat se do protilehlého okna (!!!). Stupiditám nebyl konec. Henry byl za života koumák, nechybělo moc a s máti sjel i celou Kámasútru, na tu vyzobanou slunečnici už stejně žádný pták nešel, tak když už hoch vedl její účetnictví, charakterně ji nechal pařit na konzoli, co by ji nemohl i píchat. Došlo to však ještě dál. Pomyslný incest byl nahrazen úkolem, který nelze nesplnit. Vražda souseda je na spadnutí. Henry všechny potřebné instrukce pro svoji matku nahrál před smrtí na diktafon. Stupiditám stále není konec. Matka chce přání splnit, ať klukovi stojí i po smrti, v nebi, v pekle, kdekoliv. Šprcky mu dodá vodovodním potrubím. Scénář psal patrně idiot, ještě horší, když se rozněžněl, s ním i režisér, a bylo hotovo. Absolutně nemá smysl studovat a bádat nad pravděpodobností příběhu, film nefunguje ani v rovině thrilleru. Že tam na deset minut v lesíku udělají z Naomi Watts sniperku, to nelze uznat za plnohodnotnou thrillerovou náplň. Film má stejně úplně jiný cíl. Prostě uondat diváka na citečky, narvat mu do hlavy, že Henry, který za film stihl být tím nejnesympatičtějším vzorkem z plotu, prostě stojí za zmáčení kapesníku. A závěr je optimistický. I v USA mají soudkyni Barbaru, neb adopce týraného děvčete proběhla zdárně na první stání. Ne, je to opus stupidum. Dvě stoupající dětské hvězdy, Jaeden Lieberher a Jacob Tremblay, moc povyku nenadělaly. První lépe zapadl do party z To, druhý má patrně absťák z Rumu. Naomi Watts to podržela svojí končící periodou. 4/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Musel jsme počkat pár dní, abych zpětně zjistil, že se mi film vlastně líbil. Navzdory tomu, že byl úplně jiný než jsem čekal a než naznačovala jeho první zhruba půlhodina, navzdory tomu všemu, co se dělo v jeho druhé polovině... Ano, líbil se mi. Je to zvláštní podívaná, která si ale jde svou cestou a je jí úplně jedno, co to provede s divákem, a to oceňuji. A Colin Trevorrow nasbíral spoustu plusových bodů při finále, za které by se nestyděl ani Hitchcock. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Začalo sa to vtieravo, pateticky a zaliečavo, ale tak zas kto má rád feel good filmy, mal by si prísť na svoje. Ja ich síce tiež mám rád, ale tu mi „sladko-horká“ atmosféra pripadala predsa len už až príliš. Ale OK, prečo nie. Potom ale nastane šokujúci zvrat (ak ste nevideli trailer) a po ňom sa dej začne uberať dosť absurdným smerom (zbrane, sused...). 50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli chtěl Colin točit něco jako Disturbia,ale zřejmě ne.Takže zpatlal existenciální drama o chytrym klukovi se smutnym koncem,a trocha thrileru,ale celý to působilo celkem probrečeně,podivně,a hlavně to vůbec člověka nevtáhne.Já se pořád snažil soustředit na tu thrilerovou kolej,ale ta byla hodně utlačená,až někam na desátou řadu.Nebavilo.50%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma príbeh o dvoch bratoch celkovo zaujal a v podstate ma to aj bavilo. Ale po tom ako sa dej zlomil do tej krimi zápletky, tak postupne môj záujem upadal. Určite bolo treba, aby sa konečne príbeh konečne pohol nejakým smerom (predsa len, už to zostávalo v takej monotónnej slepej uličke), ale toto nebolo zrovna to, čo by ma potešilo. Celé mi to prišlo ako prílišné tlačenie na pílu, nehovoriac o tom, že to, k čomu Henry svoju matku nabádal, bolo absolútne prehnané a o morálnosti celého činu ani nehovorím. To ako vážne Henryho nič fundovanejšie nenapadlo? A že génius... Odhliadnuc od toho, film mal dobrý spád, relatívne originálny scenár (aj keď je škoda, že tu nebol zvolený nejaký racionálnejšie vyzretý spôsob "pomsty"), takže aspoň z tohto pohľadu sa to udržalo na hranici priemeru. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v New Yorku a Nyacku (New York, USA) a bol natočený za 36 dní. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Jurský svět má název, kdo se vrátí?

Třetí Jurský svět má název, kdo se vrátí?

26.02.2020

Třetí Jurský svět vrací na režijní křeslo režiséra Colina Trevorrowa, který před pár lety nechvalně odešel od devátých Star Wars (jeho scénář k devítce přitom koluje poslední týdny na internetu a… (více)

Deváté Star Wars přišly o režiséra

Deváté Star Wars přišly o režiséra

06.09.2017

Lucasfilm začíná mít u Star Wars podobné zákulisní problémy jako studio Warner Bros. u comicsovek od DC. Epizody VII a VIII sice žádné problémy nezasáhly, spin-off Rogue One se ale dočkal velkých… (více)

Reklama

Reklama