Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při loupežném přepadení autoservisu zemřou dva muži. Z jejich vraždy je obviněn Ivan Roubal. Major Jakub Miller ho podezřívá ze spáchání dalších šesti. Advokátní koncipientka Daniela dostává u soudu první příležitost dokázat, co v ní vězí. A k překvapení všech zúčastněných pěkně zamíchá kartami. (Voyo)

Recenze (48)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na naše poměry zatím poměrně netradičně přeskakujeme v podstatě celou vyšetřovací fází a dostáváme se rovnou do soudní síně, kde si zatím dělá dobrý den z celé obžaloby sériový vrah Ivan Roubal a jeho právníci. Nedostáváme tak dobovou kriminálku, ale zatím spíše klasické soudní drama. Role máme jasně nastaveny, a tak asi jediná případná změna může nastat u mladé právničky, která nebude chtít obhajovat čisté zlo. Do dalších dílů by to asi chtělo více dobové atmosféry, a nějaké to přičichnutí do samotného spisu, abychom si mohli více představit hrůzy, které Roubal spáchal, a co vše se mu honilo v hlavě. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce rozpačitý rozjezd. Solidní řemeslo, známí herci a další reálné kontroverzní téma, které tehdy hýbalo společností. A psychopaty či vrahy diváci prostě můžou, obzvlášť když má Roubal na krku v tuzemsku nevídané množství vražd. Dráždivá kauza jedné z nejvýraznějších postav české zločinecké historie je rozhodně zajímavá, sériový vrah Ivan Roubal si své oběti vybíral bez hlubších motivů, třeba jen na základě antipatií. Hynek Čermák zároveň skvěle vystihl jeho „dobrácké“ charismatické vystupování. Jenže se o něm až tolik nedozvíme. A to je možná první problém. Je to takový Roubal bez Roubala. Víc než o ponoru do jedné děsivé duše je to o morálním dilematu, kterému bude čelit od dětství hluchá budoucí právnička – musí volit mezi pravdou nebo nadějně rozjetou kariérou. Kriminalisté mezitím sbírají (i ztrácí!) důkazy, tvůrci párkrát nepěkně škobrtnou a divák se musí mimo jiné vyrovnat se „zvláštním“ hereckým uchopením postavy dívčina otce, renomovaného advokáta, předvídatelností i mizernou thrillerovou náladou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobove prostredi je verne, thrillerova nalada hroziva. Klise jako stezovatel si na minuly rezim, nebo ztezovani si vysetrovatele "Nemam cas, penize ani lidi". Mozna to chtelo natocit dokument, protoze o Roubalovi, teto slavne postave 90. let jsem se moc nedozvedel. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počiny Terezy Kopáčové mě těší. Je mi fuk, jestli jsou uvedeny na ČT nebo pro Novu, tato dáma má vytříbený cit pro téma, scénář, vkusné dialogy a dobře vede herce, což v naší tvorbě není běžné. Těším se na zbytek Roubala i práci další. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím mě to baví. Jak Čečenský, tak Čečermák. Postava nahluchlé koncipientky mi přijde zbytečná, spíš bych tipnul, že tu tam scénárista přidal navíc. Jinak ale OK. "Pro kafe bych vraždil." ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí první epizody mám smíšené pocity. Jsem rád, že si tvůrci dali práci s dobovými detaily, ale vadí mi, že se představitelé jednotlivých rolí dělí na ty, kteří hrají, a na ty, jejichž výkony jsou prkenně sterilní. Nevím, nemůžu říct, že bych byl zklamán, zároveň jsem ale nebyl příliš spokojen. Kromě výše zmíněných chabých hereckých výkonů některých zúčastněných jsem měl problém i s dialogy. Některé mi prostě nešly do ucha; vyznívaly uměle. Hynek Čermák a David Švehlík to svými výkony každopádně táhli. 3*- ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený projekt, pro mě s naprosto výborným Janem Čenským. Možná jedna z jeho nejzásadnějších rolí v životě. Tereza Kopáčová to udržela skvěle pohromadě. 85% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hudba je šílená, ale Hynek Čermák výborný. Série se rozjíždí trochu kostrbatě, kdy sice sledujeme hlavního aktéra, ovšem především pohledem právníků. Ocenil bych více "horror", než soudní drama. Příběh je i tak silný. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová)  o Roubalovi: "Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou". Říká to bývalé manželce prezident Havla. Jan Antonín Duchoslav - soudce ! ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím velmi ocenit věrnost, s jakou celý případ Roubal tvůrci natočili. Kopáčové styl se mi líbí - kombinace faktů a dobré řemeslné práce i trochu jinak, než vyloženě rutinní vypravěčskou metodou. Baví mě prolévání časů a sledování případu skrze právníky. Méně mě baví linka s koncipientkou, která by byla z filmového hlediska pochopitelná, kdyby nebyla sama herečka tak nesympatická. Její sluchové postižení mi přijde zbytečně navíc, ale uvidíme. Čermák je jako Roubal geniální, to je role na něj ušitá a těším se jak to ještě jistě rozjede. Baví mě i Čenský, který mě potěšil návratem už v seriálu Ochránce. Havlová hodně přehrává, ale dá se na to zvyknout. Zatím palec nahoru. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to, že Tv Nova prvním dílem seriálu o jednom z největších vrahů naší moderní historie ukazuje, že taky chce hrát první ligu quality tv v seriálech. Herecky a obsazením výborné, režisérsky na jistotu dle mne nejlepší režisérky tv projektů současnosti Kopáčové ( Metanol, Ochránce ) , ale překvapivě to prvním dílem vypadalo víc jako soudnička se skvělým Čenským, než mrazivý krimi thriller. Začátek tedy slibný, mohl by to být nejlepší seriál Tv Nova. PS: Říct Havlové, že pachatelé přijeli na místo činu Havlovou limuzínou, to musel Švehlík nacvičit asi desetkrát, ne? ()

Garch 

všechny recenze uživatele

No toto, VOYO? Čermák je standardně dobrý, ale i ostatní dobří. Skvělá je pro mě zajíkavá státní zástupkyně Dagmar Havlové. Třešničkou je policejní neherectví staršího vyšetřovatele - Zdeňka Julína, ze Zlína. PS pojógové 24:26 až 24:30 je boží. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož jsem z Klatov, Pohádku mám kousek a letos na jaře jsem ji konečně navštívil a odcházel od ní s velmi trpkými pocity, kauza s Ivanem Roubalem mi není cizí a od prvních informací o seriálovém zpracování jsem byl zvědav, kdy jej budeme moci vidět. A třebaže vzniklo pod štítem Novy, která nemá s minisériemi prakticky žádné zkušenosti, první díl je nadstandardně skvělý a už teď chci vidět zbytek. ()

Reklama

Reklama