Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ivan Roubal má být propuštěn z vazební věznice a hrozí, že bude zabíjet dál. Vyšetřovatelům z oddělení vražd zbývá pouhých čtyřicet hodin na to, aby tomu zabránili. Koncipientka Daniela se noří hlouběji do případu a naráží na první vážné trhliny. Někdo hraje falešně. (Voyo)

Recenze (22)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se chlubili, jak celou minisérii stloukli v rekordním čase - takže je vlastně fajn, že to není větší průser. Po dvou částech je už ovšem zřetelný, že se jede převážně na autopilota. Dobrý řemeslo, zjevnej strach z přešlapu a sázka na osvědčený krimi součástky. Roubal jako takovej je zatím na druhý koleji (přitom se tak nabízela hra s jeho charakterem, aby i divák, vědom si skutečností, mohl žasnout nad jeho schopností oblbovat okolí) a divočinu tuzemských devadesátek seriál celkem ignoruje (což se těžko chápe, když zbytek tvoří tuctově pojatá vyšetřovací a kancelářská rutina). Z obsazení Čermák dobrej, Dáša nevěrohodná, zbytek standard. Případu se scénář drží docela věrně, což je dobře; linka s Danielou a povinnou morální otázkou je naopak ucházející spíš jen proto, že se na Kamilu Trnkovou moc hezky kouká. No. Uvidíme, jakou palbu zahájí finální epizoda, jelikož moc prostoru už mít nebude. A je to škoda - kolem Pohádky a Roubala bylo toho bahýnka tolik, že jsme mohli oslavovat druhou Pustinu (s výhodou vazby na skutečný události). Co ovšem rád vypíchnu (a budu v tom asi sám), je hudba - není jí moc, ale je dostatečně sugestivní (motiv Daniely <3). ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač budu asi v menšině, druhý díl mě bavil o něco víc. Ano, policejní vyšetřování občas sklouzává k hořké frašce. Taková Regina Rázlová si natáčení očividně užívala, ale její postava náhodné sousedky, která se bude hodit na služebně i při zásahu, je krapet přestřelená. Škoda, že řádnou atmosféru nemají setkání Roubala s ambiciózním kriminalistou (ač jsou Hynek Čermák a David Švehlík ve svých úlohách velmi dobří), obviněný se občas maniakálně uchechtne, pronese něco náboženského, ale žádné napětí nebo pnutí necítíme. Baví mě i protřelý (bezpáteřní) právník Jana Čenského, respektive herec, který (ač bych tomu nevěřil) v úloze obstál nad očekávání dobře. Sérii natočila Tereza Kopáčová, která má v televizi už něco odmakáno – hlavně projekty založené na reálných kauzách s kriminálními motivy. Palec nahoru zaslouží i za věrné ztvárnění doby, výprava je na televizní poměry fajn. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eticke dilema advokatky, akcni sceny pusobive. O tomto slavnem pripadu z 90. let jsem se chtel dozvedet vic, ale mnohem vic informaci by mi dal dokument. Hynek Cermak Roubala ztvarnil jako osobiteho psychopata bez nejakeho vyhraneni. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... Já vím, že devadesátky byly naším nejdivočejším obdobím od Husitských válek, ale tvůrcům bylo zřejmě to, co se dělo, málo a raději ještě trochu přitlačili na pilu. V epizodě se tak odehrávaly věci nevídané. Policejní vyšetřování postupně přešlo v příšernou frašku, o soukromém pátrání budoucí obhájkyně ani nemluvě. Korunu všemu nasadil hlavní vyšetřovatel, který hrdinně a neohroženě, po vzoru osamělých westernových šerifů, zatkne člověka, jehož podezírá ze spáchání série vražd, uprostřed klubka novinářů, přičemž ho jistí svým odhodlaným výrazem ze vzdálenosti asi sta metrů stejně hrdinná, stárnoucí státní zástupkyně. Tomu říkám majstrštyk. A ještě jedna čistě subjektivní záležitost- naslouchat unylému projevu Kamily Trnkové mi není dvakrát příjemné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otěže tentokrát převzala aktivní svědkyně, která vyšetřuje, dělá sekretářku a navíc zasahuje. Práce policie je poněkud tristní, právníci jsou přesnější. Linka s koncipientkou je až příliš významná. Každá scéna s Roubalem naopak potěší. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak bohužel nastalo to, čeho jsem se obával, a to, že právnička, napříč zásadám svého povolání, jde do boje za spravedlnost, což je prostě strašné filmové klišé, které jsme viděli už 1000x...K tomu se ještě přidává zapálená civilistka Rázlová, která v podstatě vyšetřuje celý případ místo kriminalistů. Líbilo se mi v tomhle díle ale vykreslení dobové atmosféry, ať už policajti jezdící ve formanovi (kontrast s mafiány v BMW) nebo obecná nedůvěra od lidí v policajty. Čermák krásně vystihuje Roubala, a jeho pokřivenou osobnost, na jedné straně hluboce věřící člověk, na druhé straně úplný psychopat, ohýbající si názory víry v opodstatnění svých činů. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda hodně strádá za perfektním rozjezdem té první a dost zastiňuje ambice svého předchůdce stát se nejlepší minisérií roku. Na tomhle konceptu je ale především ta chyba, že je seriál příliš krátký a musí se hodně ubírat na poutavosti, aby se všechno stihlo uzavřít hned v následujícím díle. ()

Z0MBi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem psal už u první epizody - jsem rád za svou návštěvu hesla Ivan Roubal na Wiki, můžeme pokračovat dále.  Během první poloviny druhé epizody jsem pochopil, že se děj seriálu bude odvíjet chronologicky podle průběhu soudního procesu s minimem retrospektiv přibližujících případy, které se v něm řeší. Ale s blížícím se koncem epizody mám čím dál větší obavy, že se hlavní postavou stává morální poslání mladé sympatické kocipientky, která snad nemá ani reálný základ. Nebudu lhát, že jsme se u příběhu s takovým potenciálem těšil na něco rekonstruktivnějšího. Ale.. třeba to klapne, ještě tu máme závěrečný díl. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénář typicky novácký. Ale musím uznat, že zahrané (Až na Dášu, která mi připadá nějak mimo, s výjimkou triumfu v posledním díle - to jí jde.) docela dobře. Zvláště zmr. Hynek. Čenský se v té roli evidentně našel! :-) Pravý Hynek, Čermák, není zlý, ale zde spíše těží ze své popularity. Herecky je poněkud ve stínu. Ono asi ta role moc prostoru nedává, poněvadž pravý Roubal, jak si ho pamatuju... Celkově i po třetím díle - nebylo to zase tak špatné, takže poslední hodnocení dorovnáme. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra, sakra, sakra... Tak vybornej material... Ale ti herci to hraji jak na skolni besidce. Par vyjimek tu nastesti je. Cermak, Svehlik, Razlova jsou vyborni... Ostatni jsou desne neprirozeni. A to vcetne Havlove, Censkyho a hlavne Slovaka... 14/4/2022 61% ()

Reklama

Reklama