Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soudní proces s Ivanem Roubalem postoupil do závěrečné fáze. A policisté stále nemají důkazy, které by před soudem obstály. Daniela řeší morální dilema. V rukou drží trumf. Vynese ho? Schová? Zvrátí vývoj případu a s ním i celý svůj život? (Voyo)

Recenze (18)

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád jsem doufal ve větší prostor pro samotného Roubala, ale nedočkal jsem se. Ke škodě sledujeme spíš linku koncipientky, která není bůhví co a pak tu vyšetřovací - dokazovací, která je zvládnutá slušně. Nejzajímavější je samotný soudní proces, ale bez vynechaných scén ze samotného činu Roubala to není úplně plnohodnotné. Kopáčová ale opět dokázala, že je výbornou režisérkou, zejména po technické stránce a měla by toho dostávat k práci vícero. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec nevím zda je to dobře nebo ne, ale seroš spíše ukazuje snahu policie Roubala dostat než Roubalův podrobnější životopis... V podstatě je divák o to nejpodstatnější ošizen a to jsou samotné vraždy a způsoby likvidace těl. Jasně, zní asi trochu úchylně se tohohle domáhat. Ale když točíte třídílný seriál o jednom z našich TOP 10 vrahů, tak přeci jen máte nějaká očekávání... To je jako koukat na film s Draculou a nevidět tam jediné upíří kousnutí. Mohlo se tím mnohem více vyšroubovat napětí a klidně to mohlo být lehce hororové, protože Roubal byl strašidelnej člověk. I přes tento nedostatek si seriál udržel skvěle moji pozornost a super byla i hudba Jiřího Hájka. Tu ústřední písničku jsem jen těžko dával z hlavy... * * * * ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdepak, žádný "last second save" se nekoná - poslední epizoda jen podtrhuje definici průměru, přičemž je smutný, že i přidaný dramatický prvky končí v brutálně předvídatelný úsečce (týká se pochopitelně příběhu Daniely, jehož nejpravděpodobnější vyústění se nabízí už v půlce první epizody a... ono to tak vážně dopadne, aniž by se byť jen na chvilinku uhnulo z cesty). Věčná škoda, protože tohle téma zasloužilo víc prostoru, prostředků i tvůrčího ošetření. 5/10 ()

Klik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda ve stejném duchu jako první. Nic moc. Za mě je to vše promarněná šance. Tady se potvrdilo, že když jeden dělá totéž, není to totéž. Kopáčová prostě Metanol nezopakovala. Domnívám se, že chyběla výhoda Česká televize, to znamená fungující struktura producentského centra. Dohled dramaturga, kreativního producenta... . Temný příběh Roubala bohužel převálcovala linka (vůbec nechápu proč tak strašně happyendová) Daniely. A finále zcela naplnilo podpráhové sdělení "Pravda a láska zvítězí...."  Pác a pusa Daniely s mladým prokurátorem na chodbě soudu a k tomu Veškrnová Havlová vítězoslavným pohledem doprovází Roubala po vynesení rozsudku. No to už se hodně blížilo (i hereckým výkonem) původní tvorbě TV Nova (Ordinace...). Je úžasné jak všichni jsou šťastný, jak to dobře dopadlo. Dokonce i tatínek se změní a začne u džusíku s dcerkou věřit v pravdu a čestnost. A ten hajzl Roubal se smaží v pekle a odvolává se na boha. A snad jediný kdo prohrál je divák a TV Nova. Klik ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějakého výrazného napětí nebo nápaditosti se nedočkáme, ale s vyvrcholením minisérie jsem spokojený. Zároveň mi bylo už dřív jasné, že nepůjde o nějaký zajímavý vhled do kontroverzní Roubalovy mysli. Hynek Čermák je sice skutečně působivý, ale vesměs je pořád na vedlejší koleji. Čím byl tak zajímavý a proč tak dlouho unikal spravedlnosti, tvůrci obloukem obejdou. Koncipientka a studentka práv mezitím dostala vlastní kancelář, ale záhy se rozjede její odbojová činnost. Celé to pak vyvrcholí v soudní síni skoro až v americkém stylu. Nějakého emocionálního vrcholu se ovšem nedočkáme. A já pořád nevím, zda se mi hlavní hrdinka ztvárněná Kamilou Trnkovou, kterou kamera tu a tam smyslně obkrouží, líbila nebo nikoliv. Ale to sem asi nepatří. ()

Zajímavosti (1)

  • V části, kdy vyšetřovatelé přichází k hrobce, je za zdí olšanského hřbitova vidět část obchodního domu Atrium Flora. Tento obchodní dům byl však postaven až v roce 2003, a tak v době, kdy se odehrává seriál, tam stát nemohl. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama