Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Recenze uživatele castor k tomuto seriálu (4)

Případ Roubal (2021) 

Žádná zločinecká parta. Pracoval sám. Vraždil brutálně. Jenže tady stojí opodál. Dráždivá kauza jedné z nejvýraznějších postav české zločinecké historie je rozhodně zajímavá, sériový vrah Ivan Roubal si své oběti vybíral bez hlubších motivů, třeba jen na základě antipatií. Hynek Čermák zároveň skvěle vystihl jeho „dobrácké“ charismatické vystupování. Jenže... Je to takový Roubal bez Roubala. Víc než o ponoru do jedné děsivé duše je to o morálním dilematu, kterému bude čelit od dětství hluchá budoucí právnička – musí volit mezi pravdou nebo nadějně rozjetou kariérou. Kriminalisté mezitím sbírají (i ztrácí!) důkazy, tvůrci párkrát nepěkně škobrtnou a divák se musí mimo jiné vyrovnat s předvídatelností i mizernou thrillerovou náladou. Atmosféru třeba nemá ani setkání Roubala s ambiciózním kriminalistou (ač jsou Čermák a David Švehlík ve svých úlohách velmi dobří), obviněný se občas maniakálně uchechtne, pronese něco náboženského, ale žádné napětí nebo pnutí necítíme. Překvapivě mě bavil protřelý (bezpáteřní) právník Jana Čenského, respektive herec, který (ač bych tomu nevěřil) v úloze obstál nad očekávání dobře. Sérii natočila Tereza Kopáčová, která má v televizi už něco odmakáno – hlavně projekty založené na reálných kauzách s kriminálními motivy. Palec nahoru zaslouží i za věrné ztvárnění doby, výprava je na televizní poměry fajn. Když přimhouřím oko, tak je to na hraně tří a čtyř hvězd. ()

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Lehce rozpačitý rozjezd. Solidní řemeslo, známí herci a další reálné kontroverzní téma, které tehdy hýbalo společností. A psychopaty či vrahy diváci prostě můžou, obzvlášť když má Roubal na krku v tuzemsku nevídané množství vražd. Dráždivá kauza jedné z nejvýraznějších postav české zločinecké historie je rozhodně zajímavá, sériový vrah Ivan Roubal si své oběti vybíral bez hlubších motivů, třeba jen na základě antipatií. Hynek Čermák zároveň skvěle vystihl jeho „dobrácké“ charismatické vystupování. Jenže se o něm až tolik nedozvíme. A to je možná první problém. Je to takový Roubal bez Roubala. Víc než o ponoru do jedné děsivé duše je to o morálním dilematu, kterému bude čelit od dětství hluchá budoucí právnička – musí volit mezi pravdou nebo nadějně rozjetou kariérou. Kriminalisté mezitím sbírají (i ztrácí!) důkazy, tvůrci párkrát nepěkně škobrtnou a divák se musí mimo jiné vyrovnat se „zvláštním“ hereckým uchopením postavy dívčina otce, renomovaného advokáta, předvídatelností i mizernou thrillerovou náladou. ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

Ač budu asi v menšině, druhý díl mě bavil o něco víc. Ano, policejní vyšetřování občas sklouzává k hořké frašce. Taková Regina Rázlová si natáčení očividně užívala, ale její postava náhodné sousedky, která se bude hodit na služebně i při zásahu, je krapet přestřelená. Škoda, že řádnou atmosféru nemají setkání Roubala s ambiciózním kriminalistou (ač jsou Hynek Čermák a David Švehlík ve svých úlohách velmi dobří), obviněný se občas maniakálně uchechtne, pronese něco náboženského, ale žádné napětí nebo pnutí necítíme. Baví mě i protřelý (bezpáteřní) právník Jana Čenského, respektive herec, který (ač bych tomu nevěřil) v úloze obstál nad očekávání dobře. Sérii natočila Tereza Kopáčová, která má v televizi už něco odmakáno – hlavně projekty založené na reálných kauzách s kriminálními motivy. Palec nahoru zaslouží i za věrné ztvárnění doby, výprava je na televizní poměry fajn. ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Nějakého výrazného napětí nebo nápaditosti se nedočkáme, ale s vyvrcholením minisérie jsem spokojený. Zároveň mi bylo už dřív jasné, že nepůjde o nějaký zajímavý vhled do kontroverzní Roubalovy mysli. Hynek Čermák je sice skutečně působivý, ale vesměs je pořád na vedlejší koleji. Čím byl tak zajímavý a proč tak dlouho unikal spravedlnosti, tvůrci obloukem obejdou. Koncipientka a studentka práv mezitím dostala vlastní kancelář, ale záhy se rozjede její odbojová činnost. Celé to pak vyvrcholí v soudní síni skoro až v americkém stylu. Nějakého emocionálního vrcholu se ovšem nedočkáme. A já pořád nevím, zda se mi hlavní hrdinka ztvárněná Kamilou Trnkovou, kterou kamera tu a tam smyslně obkrouží, líbila nebo nikoliv. Ale to sem asi nepatří. ()

Reklama

Reklama