Reklama

Reklama

The Brittas Empire

(seriál)
Velká Británie, (1991–1997), 26 h (Minutáž: 30 min)

Hudba:

Frank Renton

Hrají:

Chris Barrie, Harriet Thorpe, Michael Burns, Tim Marriott, Russell Porter, Pippa Haywood, Jill Greenacre, Judy Flynn, Julia St. John, Guy Siner, Kim Hartman (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Britský sitcom, který běžel na BBC v letech 1991 až 1997. Seriál se točí kolem osoby Gordona Brittase, ředitele centra volného času ve Whitbury New Town, příšerně nesnesitelného tvora… s těmi nejlepšími úmysly. V roce 2004 se tento seriál dostal na 47.místo ankety o nejlepší britský sitcom v BBC. (Angie.fan)

Recenze (17)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Další vynikající a zapadlý britcom, kterému dominuje úchylně mikromenežmentový a dokonalý neefektivní Chris Barrie. Jeho Britts, BrightAss respektive Mr. Brittas je velmi chutným destilátem všech manažerských nedokonalostí a demencí a se stejnou grácií jakým je tato jedna velká manažerská noční můra napsána, je taktéž zahrána. Barrie v lecčems překonává trpasličího Rimmera, ale pozadu nezůstávají ani vedlejší postavy, z nichž zůstane navždy nezapomenut vždy a za všech okolností politováníhodný, mnohem více ale nechutný a zdravotně zahnívající Colin (až uvidíte, pochopíte ;-). Vynikající situační humor je protkaný skrze dějovou linku, která vás s postavami sblíží a tím více se potom budete lámat v pase nad všemi katastrofami, které Whitbury Leisure Center potkají a až mně samotného překvapilo, jak do důsledku jsou všechny ty exploze a nehody natočené, respektive na rozpočtu BBC nešetřila, což se u sitcomu vždycky nevidí. Zběsile britské a bránici trhací... přesně takové totiž Brittas Empire je. 1. série - ***** (100%), 2. série - ***** (100%), 3. série - ***** (100%), 4. série - *****, 5. série - ***** (100%), 6. série - ***** (100%), 7. série - ***** (100%) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Pfu, nikdy bych neřekl, že lze stvořit ještě otravnější postavu, než jakou byl Rimmer. No, a právě z tohohle konstatování docela přirozeně vychází notně násilná, egomaniakální komika stavící na obyčejnym "italskym" bordelu, respektive na šňůře více či méně provázaných katastrof. Vlastně, ještě jinak ... kdyby se Funésovky daly převést do seriálový podoby, nejspíš by vypadaly nějak takhle. (A dost by ztratily na kvalitě bohužel). --- Barrie má fakt dokonalou angličtinu, doporučuju bez titulek. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další geniální britský sitcom. Viděl jsem dvě série a (jak je u britských seriálů dobrým zvykem) je to díl od dílu lepší. Chris Barrie je geniální (ale co si budem, rozdíly mezi Brittasem a Rimmerem vlastně žádné nejsou, dokonce Brittas pár hodin pracoval na lince důvěry, po kterých několik lidí spáchalo sebevraždu a to jeden volal omylem, když si psal o výsledky kriketu). Vynikající a originální prostředí, skvělé panoptikum postav, z nichž každá je zábavná a těším se na každý její výstup (Carole, Colin, Helen) a zápletky a situace jsou ve všech dílech skutečně dovedené k dokonalosti ať už jde o o auto zalité v betonu, nohy zalité v betonu a nebo (a na to obzvlášť pozor) naprosto geniální a famózní celé první tři díly druhé řady (a zejména pak první a třetí). Brittasovo impérium bych jednou moc rád viděl celé (titulky bohužel nejsou) a v dabingu, to ale po České televizi chci příliš mnoho. Nicméně, to, co jsem viděl, je rozhodně za 100%. A není to jen zásluha Chrise Barrieho, i když ten může za mnohé a nikdo by v té roli nebyl lepší, než on. ()

maldoror16 

všechny recenze uživatele

První série hodně příjemná s momentky našlapujícími k parádnímu sitcomu (myslím, že to nejlepší bylo ve 3. a 4. díle), ale kvalita a vtipnost až moc sinusoidní. Nicméně Chris Barrie naprosto perfektní a excelující. Pak přišel útlum a druhá série už byla vesměs hodně průměrná... Dál jsem se nedostal, neb se mi zdálo, že už (mně) to nemá co nabídnout. Škoda...50% ()

mudvayner 

všechny recenze uživatele

Chris Barrie (Red Dwarf - A.J. Rimmer) zde naprosto exceluje. Gordon Brittas v jeho podání velmi často evokuje postavu Rimmera, ať již mluveným projevem, gesty, chováním nebo výrazy obličeje. Seriál je brilantní ukázkou čistého britského humoru s úžasnou britskou angličtinou. Navíc je... to opravdu vtipný britcom, který mne nutil smát se, dělat to známé "ooou" a celkově jsem sekundoval sitcomovému obecenstvu. Velice vydařený kousek, fanouškům Rimmera a britských sitcomů mphu jedině doporučit. Podobný seriál: Fawlty Towers Známé tváře: Chris Barrie (Red Dwarf - R.J. Rimmer; Lara Croft: Tomb Raider - Hillary), Guy Siner ( 'Allo 'Allo - Hubert Gruber), Kim Hartman ('Allo 'Allo! - Helga) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo převážně ve studiu, některé scény byly však filmovány v Hamphire nebo místním rekreačním středisku. (Listeroman)
  • Ve scéně, kdy přijíždí vévodkyně z Kentu, se v čase 24:56 pan Brittas (Chris Barrie) omylem opře o automatické dveře a ty se na malý moment pootevřou. Komická situace celé scény ovšem staví na tom, že jsou tyto dveře zablokované a není možné je otevřít. (kukkik)

Reklama

Reklama