Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Antifašisté nemluví, ale konají... Čtyřdílná adaptace stejnojmenného románu spisovatelky Jo Bloomové přibližuje atraktivní formou špionážního thrilleru málo známou část britské historie: boj tajné židovské organizace 62 Group s britskou neonacistickou stranou National Socialist Movement v 60. letech 20. století. Protagonistkou je mladá židovská dívka, která za cenu vysokého osobního rizika infiltruje nejvyšší patra neonacistické scény. Dobře napsané, zahrané a pečlivě zrealizované šedesátkové retro. V obsazení špičková jména britské televize a filmu Eddie Marsan, Rory Kinnear, Rita Tushingham, Alan Corduner a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Silné téma, kvalitní výprava, reálný předobraz a přesto, herecké výkony jak nácvik divadelního představení absurdního dramatu, jednání postav nerealistické až stupidní, eskamotérské kousky střídají naivitu, velmi děravý scénář. Odvést tuhle práci dobře, myšleno scénář, a klidně to mohlo mít dvakrát tolik dílů. Ale i tak, ženská postava podle mě jednala někdy dost nepochopitelně a špatně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, že pouhých zhruba 20 let od porážky fašismu a nacistů se tito znovu objevovali na scéně a to dokonce zrovna v takové zemi jako je Anglie. Ještě neuvěřitelnější je, že proti nim policie zpočátku nechtěla zakročit a že antisemitismus se zrovna zde tak držel. Samozřejmě je dobře, že když se neobtěžovala něco udělat policie, objevili se jiní hrdinové, kteří ji museli přinutit k jednání. Za režií stojí Lisa Mulcahy, od níž jsem již viděl fascinující seriál Roky a roky. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

4/4 Thriller z produkce BBC One se odehrává v prostředí skupiny 62 Committee, která v 60. a 70. letech bojovala proti neonacismu, konkrétně proti straně National Socialist Movement Colina Jordana. To samo o sobě je atraktivní téma, bohužel se jedná o adaptaci populárního románu Jo Bloomové (který česky nevyšel) a tak je výsledkem rozpačitá minisérie, která neví, zda má v první řadě bavit nebo naopak apelovat na základní morální hodnoty. Závěr je bohužel až trapnou parodií na cokoli od CI5 po 007. Není divu, že o takovou směs není příliš velký zájem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří se postarali o kostými a výpravu, by zasloužili nejvyšší filmová vyznamenání a čestné místo v muzeu Film a retro. Ti, kteří napsali scenář, by potřebovali absolovat školení Scenáristika pro začátečníky, třída pomalejších žáků. _____ Zatímco šaty, účesy, líčení i vybavení domácností omamuje autenticitou i lehce přiznanou hrou na retro, vyprávění se po úvodu začne stávat čím dál nesmyslnější, nelogičtější, je plné děr a nedotažeností a divák si musí říkat: Takhle by se normální lidi v nebezpečné situaci nikdy nechovali. ___ I když příběh prý vychází ze skutečnosti (všechna čest židovským infiltrátorům nacistického hnutí v poválečné (!) Anglii – kdo by si pomyslel, že s čerstvou vzpomínkou na německé V2 může vůbec vzniknout!), vytvořili z toho tak přemrštěnou, neschopnou a vyumělkovanou záležitost, že je mi líto, že nevznikl raději dokument, který by se držel faktů. SHRNUTÍ: Jak tlačit na pilu a zkazit příběh i skvělé kostýmy a výpravu. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Špionážní britská minisérie Ridley Road se kromě napínavého příběhu pyšní také skvělými hereckými výkony a věrnou dobovou atmosférou. Děj byl možná místy trochu přitažený za vlasy, nicméně na dojmu to nic neubralo. Já si zkrátka nemůžu pomoct, ale tenhle dramatický retro výlet do šedesátých let minulého století na mě docela hodně zapůsobil. Vůbec nechápu, že se něco takového stalo zrovna v poválečné Anglii. Už jen ta představa je skličující. (85%) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Bitva o Cable Street ve skutečnosti zvýšila antisemitismus ve Spojeném království a vedla k nárůstu počtu členů BUF. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama