Reklama

Reklama

Hádkovi

  • angličtina Hádek Family (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ano, je to oddechovka mozkomorná, nicméně dovoluji si tvrdit, že vcelku slušně zaostává za nedostižnými Troškařicemi a  nenavštěvuje ani  Kotíkovice.  A pro mě zajímavé zjištění, já si zvykl a snad i začnu oblibovat Prachařovu stále stejnou komiku.  Ale stejně tomu tady vládnou ženy, Čvančarovic matróna a nejvíc asi vymaštěná, pardon, úplně vymaštěná Sandra Nováková a její bradavky a mírné obtíže s cizími termity.  "Ty si umíš jenom honit bradavky" - "A ty už jsi dva roky nehonila nic"    Stárnu, blbnu, hádkovatím. Za mě o tu jednu  až dvě bradavky lepší než Matky. A ten soundtrack se  taky povedl. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála českých komédií, ktoré sa podarili a Moravec s Novákovou ponúknu divákovi nezabudnuteľný zážitok rodinnej dramédie, ktorá sa tvári veľmi jednoducho, ale pritom sofistikovaným a zároveň vtipným spôsobom odkrýva radosti aj starosti súčasnej českej rodiny. Čo ale tento snímok vyzdvihuje, sú herecké výkony a výber hercov, ktorý do deja sadol dokonale. Nebyť pár náznakov klasických neduhov českej komédie ako takej, dal by som možno aj lepšie hodnotenie. 75 % ()

Reklama

kubas369 

všechny recenze uživatele

5/10. Spíše než humorné, tak je to trapné až nepříjemně trapné, postavy jsou jen jednovrstvé karikatury bez duše. Vím o co se tady scénář snaží ale bohužel nedokáže to vyvažovat občas něčím srdečním nebo chytrým, vše jde jen jedním směrem a to tupostí. Zase člověk musí uznat, že hlavně Nováková s Čvančarovou si ty prvotřídní slepice a kravky dávají totálně na jedničku. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Pěkně se jim to hádalo, jen co je pravda. Začnu pozitivy. Pěkně napsaný, životný, vytvořit takové karikatury bez toho, aby to šustilo papírem to už chce něco umět. Zároveň dokáže film na malé ploše (rozuměj časem i prostorem) vytvořit drama i konflikt a působí to na sílu opravdu jen občas. Všichni si odvádí takovej ten svůj hereckej standard, až na Čvančarovou, která prostě podle mě neumí hrát. Hlavně bradavky Sandry Novákové ať už prostetické nebo real deal si kradou scénu vždycky pro sebe. Když pak manželka v autě přišla s tím, že se trochu viděla v postavě Sandry Novákové a mě v postavě Prachaře, musel jsem jí dát za pravdu a působilo to až strašidelně. A k režii - natočit film tohoto typu, kdy to pořád šlape, neexistuje žádná dementní výplň (dívám se na vás, všichni ostatní čeští režiséři celovečeráků) a všechno záleží na precizním timingu, kloubouk dolů. No a na závěr...ten BYT, to je teda designová retro pecka, až nevěřím, že by ještě něco takovýho mohlo existovat. A teď trochu toho horšího. Pořád je to jenom česká komedie, která se často spoléhá na jednoduchý humor, celá ta rodina je taková trochu umělá vykonstruovaná a všechno tlačí dopředu to, že ženský jsou krávy a mrchy a chlapi hovňousci, takže opět takovej ten českej standard. Když se nakonec vytvoří konflikt i mezi hlavními mužskými postavami, působí to jako pěst na oko a vychtěně....ať teda můžeme udělat nějakou tu závěrečnou katarzi. Jinak ale dobrý, někdy jsem se smál i proti své vůli (hlavně díky Sandře, která je boží) a užil si tu hodinu a půl nepřetržité hádky. Tři velmi napěchovaný busty Lenina. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby bol film o Matějovi Hádkovi, ako preskakoval onehdy Vondráčkovej ploty, aby nasadil Plekancovi parohy, to by len bola komédia! Ale toto? Okrem vtipu so zabuchnutými dverami pred nosom nosáľa ide z toho strašne negatívna energia, čo u komédie asi veľmi nehľadáme. K tomu sa pridávajú trápne momenty s Novákovej bradavkami, ktorá ich raz vystavuje, raz si ich masíruje, a človeku napadne, tejto herečke to nepríde trápne? No a potom sa dozvedáme, že ona si to písala sama. Keby jej sebastredný exhibicionizmus mal byť jednotkou tenkosti, tak tu by bol tenký ako Novákovej pery. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Když jsou Hádkovi v obýváku, tak v televizi běží pořad Prostřeno (od r. 2010). (griph)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • „Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili. Natáčení jsme si strašně užili. Každý se někdy pohádal, takže jsme všichni mohli těžit z vlastních zážitků. Herci byli skvělí a práce s nimi byla fantastická. Všichni se do svých postav ponořili a díky tomu ten film vychází tak dobře, jak jsme si ho se Sandrou vysnili,“ uvedl Vojtěch Moravec. (SONY_)

Reklama

Reklama