Reklama

Reklama

Hádkovi

  • angličtina Hádek Family (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Film o jedné zápletce, jednou místě a pěti hercích. Trošku si vzpomínám na Vlastníky (2019) a jejich doslovnou karikaturu české společnosti. Hádkovi jsem to stejné, jen o vztazích v rodině. Každá postava je určitý archetyp a každý v tom jistě uvidí alespoň někoho ze své rodiny. Oproti Vlastníkům tomu ale chybí nadhled a hlavně ten vtip. Film se spíše drží toho ukazovat realitu tak jak jí známe, že to vlastně není moc vtipné. Čvančarovou bych upřímně nepoznal. Až po chvílí. Jinak zahráno sympaticky všemi aktéry. Ale za sebe doporučit bohužel nemohu. (40 %) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív tu byly Matky, nyní Synové a snachy. Výsledek je podobně matný včetně doprovodného popíku, který nutí poohlédnout se po pytlíku na zvracení. Slet supů pod přezůvkami a vymaštěných supic do hloubětínského hnízda disponuje vizuálem primáckého seriálu a i přes snahu být sžíravou konverzační fraškou s nádechem cynismu je tak i převážně napsán. Herecky obstál jen Čermák (především když tasí neprůstřelné argumenty absolventa Vysoké školy života), jinak Pavelka budil dojem, že flašky s alkoholem nebyly jen rekvizity, manželka pana režiséra dávala na odiv místo talentu své tělo a její submisivní filmový choť ji navzdory absence molitanových vycpávek překonával ve velikosti prsou. Jakž takž ještě obstála Halina Pawlowská, dokonce se mi zdálo, že i trochu zhubla.. Polanski může být v klidu, nějaký konkurenční Masakr se vůbec nekonal.. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal vícekrát většinou u filmů natočených dle divadelních scénářů. Obdivuji scénáristy, kterým stačí místnost, dvě židle se stolem a dva herci s tak vypiplanými dialogy, že se divák nemůže odtrhnout od postav oči. A klidně může jít o jakýkoliv žánr od mrazivého psychologického drama po konverzační komedii. Zprvu se zdálo, že Hádkovi mají našlápnuto tímto směrem a onou místností s židlemi bude byt umírajícího dědy. Český většinový divák má bohužel rád jednoduchost a tak tomu byly přizpůsobeny i dialogy, ale přiznávám, že mne to zprvu bavilo. Další level jednoduchosti českých komedií bývá krkání a prdění a k tomu zde naštěstí přistoupeno nebylo. Ona to bohatě vyvažovala Sandra Nováková s permanentní erekcí bradavek. Nástupem druhého páru když už hašteření Prachaře s Novákovou začínalo nudit se film zase rozjel a jak Čvančarovou nemusím, tak tady byla super. Čermák poslední dobou tak nějak v komediích jen přicmrndává a je to škoda, mohl mít větší prostor. Dokoukat se dalo v pohodě a s přihlédnutím k současnému tristnímu stavu českých komedií na českých tocích se jedná dokonce o nadprůměr.   Dávám za 3 lupeny salátu. * * * ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála českých komédií, ktoré sa podarili a Moravec s Novákovou ponúknu divákovi nezabudnuteľný zážitok rodinnej dramédie, ktorá sa tvári veľmi jednoducho, ale pritom sofistikovaným a zároveň vtipným spôsobom odkrýva radosti aj starosti súčasnej českej rodiny. Čo ale tento snímok vyzdvihuje, sú herecké výkony a výber hercov, ktorý do deja sadol dokonale. Nebyť pár náznakov klasických neduhov českej komédie ako takej, dal by som možno aj lepšie hodnotenie. 75 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste hyeny, že vám není hovno." Miluju trapnost, takže jsem si fantasticky se hádající Hádkovi skvěle užil. To byla úžasná sonda do hlubin čecháčkovy duše. Omlouvám se za ironii, ale tahle nekonečná nuda, kterou někdo patrně omylem označil za komedii, byla fakt trapná od začátku do konce. A já trapnost fakt nesnáším. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe. (dyfur)
  • „Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili. Natáčení jsme si strašně užili. Každý se někdy pohádal, takže jsme všichni mohli těžit z vlastních zážitků. Herci byli skvělí a práce s nimi byla fantastická. Všichni se do svých postav ponořili a díky tomu ten film vychází tak dobře, jak jsme si ho se Sandrou vysnili,“ uvedl Vojtěch Moravec. (SONY_)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama