Reklama

Reklama

Hádkovi

  • angličtina Hádek Family (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (203)

husokachna 

všechny recenze uživatele

Pěkně se jim to hádalo, jen co je pravda. Začnu pozitivy. Pěkně napsaný, životný, vytvořit takové karikatury bez toho, aby to šustilo papírem to už chce něco umět. Zároveň dokáže film na malé ploše (rozuměj časem i prostorem) vytvořit drama i konflikt a působí to na sílu opravdu jen občas. Všichni si odvádí takovej ten svůj hereckej standard, až na Čvančarovou, která prostě podle mě neumí hrát. Hlavně bradavky Sandry Novákové ať už prostetické nebo real deal si kradou scénu vždycky pro sebe. Když pak manželka v autě přišla s tím, že se trochu viděla v postavě Sandry Novákové a mě v postavě Prachaře, musel jsem jí dát za pravdu a působilo to až strašidelně. A k režii - natočit film tohoto typu, kdy to pořád šlape, neexistuje žádná dementní výplň (dívám se na vás, všichni ostatní čeští režiséři celovečeráků) a všechno záleží na precizním timingu, kloubouk dolů. No a na závěr...ten BYT, to je teda designová retro pecka, až nevěřím, že by ještě něco takovýho mohlo existovat. A teď trochu toho horšího. Pořád je to jenom česká komedie, která se často spoléhá na jednoduchý humor, celá ta rodina je taková trochu umělá vykonstruovaná a všechno tlačí dopředu to, že ženský jsou krávy a mrchy a chlapi hovňousci, takže opět takovej ten českej standard. Když se nakonec vytvoří konflikt i mezi hlavními mužskými postavami, působí to jako pěst na oko a vychtěně....ať teda můžeme udělat nějakou tu závěrečnou katarzi. Jinak ale dobrý, někdy jsem se smál i proti své vůli (hlavně díky Sandře, která je boží) a užil si tu hodinu a půl nepřetržité hádky. Tři velmi napěchovaný busty Lenina. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Záměr tvůrců byl patrně natočit cosi jako další příhody rodiny Homolkovic aktualizované na rok 2022, tedy pokusit se postihnout český národní povahopis, ovšem zůstalo jen u snahy - výsledek je upoceně tristní... Ecce homo Hádek se nekoná, Vojtěch Moravec natočil jen další umaštěnou Prima komedii... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste hyeny, že vám není hovno." Miluju trapnost, takže jsem si fantasticky se hádající Hádkovi skvěle užil. To byla úžasná sonda do hlubin čecháčkovy duše. Omlouvám se za ironii, ale tahle nekonečná nuda, kterou někdo patrně omylem označil za komedii, byla fakt trapná od začátku do konce. A já trapnost fakt nesnáším. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Asi nikoho nepřekvapí, že Hádkovi se celou dobu hádají. Postavy mají záměrně snížené IQ, aby byla bžunda a jedné z nich se pořád pletou slova, což je vtipné jednou, ale následujících deset opakování je celkem trapných. Moravec se naštěstí ke konci vzchopil a skvělý Pavelka vystřihl úderný monolog. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív tu byly Matky, nyní Synové a snachy. Výsledek je podobně matný včetně doprovodného popíku, který nutí poohlédnout se po pytlíku na zvracení. Slet supů pod přezůvkami a vymaštěných supic do hloubětínského hnízda disponuje vizuálem primáckého seriálu a i přes snahu být sžíravou konverzační fraškou s nádechem cynismu je tak i převážně napsán. Herecky obstál jen Čermák (především když tasí neprůstřelné argumenty absolventa Vysoké školy života), jinak Pavelka budil dojem, že flašky s alkoholem nebyly jen rekvizity, manželka pana režiséra dávala na odiv místo talentu své tělo a její submisivní filmový choť ji navzdory absence molitanových vycpávek překonával ve velikosti prsou. Jakž takž ještě obstála Halina Pawlowská, dokonce se mi zdálo, že i trochu zhubla.. Polanski může být v klidu, nějaký konkurenční Masakr se vůbec nekonal.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí Matky Vojtěcha Moravce byly zbytečně neuspořádané a skákaly od jedné ženské ke druhé, tady rozkouskování nehrozí. Všechny postavy se totiž sejdou v jednom bytě po umírajícím dědovi o 79 metrech čtverečních (ale vypadalo to, že má víc), přičemž si na něj brousí zuby obě manželky bratrů (podpantofláků) Hynka Čermáka a Jakuba Prachaře. Dámy se navíc nesnesou a aby toho nebylo málo, na přeměřování bytu (případně hledání schovaných úspor) si vyberou stejný čas. A absurdita jedné rodinné krize se začne napínat… protože jakmile dojde na dělení majetku, jdou emoce stranou. Moravec (se spoluautorkou scénáře – a tady velmi dobrou – Sandrou Novákovou) vytvořil slovní humor vycházející z mezilidských (rodinných) vztahů, který minimálně první půlhodinku funguje naprosto skvěle. Natáčelo se v kulisách panelákového bytu se starým umakartovým jádrem a retro tapetami, uvnitř se potkávají solidně napsané postavy (jedna je hloupá, druhá uječená…) a hlavně velmi slušně hrající herci. Škoda, že se to celé někde za půlkou krapet rozsype, a situace, které měly jakýs takýs základ (jeden obviňuje druhého a ten namísto, aby se bránil a uvedl věc na pravou míru, hodí jiné obvinění zpět), či byly prostě odkoukané ze života, jsou už jen uměle vyhrocené a tlačené do extrémů. Česká rodina je holt fenomén (neříkám, že jinde ve světě je to lepší) a i přes uřvanou druhou polovinu je výsledek fajn. Za slušné tři bradavky, teda hvězdy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie o jedné dosti pošahané, ale možná že právě často typické české rodině, která jako obvykle má spoustu plánů, ale ve finále se všichni akorát tak ožerou, pohádají a porvou, aby se nakonec zase udobřili a mohlo se jet nanovo. Sandra Nováková zvládla svoji "úplně vymaštěnou" na jedničku. 60% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nemá chybu.. nečekal jsem skoro nic, dostal jsem vše! Vřele doporučuji k nedělnímu večeru. Taková Konverzačka tu dlouho fakt nebyla od Vlastníků... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal vícekrát většinou u filmů natočených dle divadelních scénářů. Obdivuji scénáristy, kterým stačí místnost, dvě židle se stolem a dva herci s tak vypiplanými dialogy, že se divák nemůže odtrhnout od postav oči. A klidně může jít o jakýkoliv žánr od mrazivého psychologického drama po konverzační komedii. Zprvu se zdálo, že Hádkovi mají našlápnuto tímto směrem a onou místností s židlemi bude byt umírajícího dědy. Český většinový divák má bohužel rád jednoduchost a tak tomu byly přizpůsobeny i dialogy, ale přiznávám, že mne to zprvu bavilo. Další level jednoduchosti českých komedií bývá krkání a prdění a k tomu zde naštěstí přistoupeno nebylo. Ona to bohatě vyvažovala Sandra Nováková s permanentní erekcí bradavek. Nástupem druhého páru když už hašteření Prachaře s Novákovou začínalo nudit se film zase rozjel a jak Čvančarovou nemusím, tak tady byla super. Čermák poslední dobou tak nějak v komediích jen přicmrndává a je to škoda, mohl mít větší prostor. Dokoukat se dalo v pohodě a s přihlédnutím k současnému tristnímu stavu českých komedií na českých tocích se jedná dokonce o nadprůměr.   Dávám za 3 lupeny salátu. * * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A přesně proto se celý život vyhýbám rodinným sešlostem... Film, kde každá postava perfektně připomene někoho, koho osobně, nebo alespoň od vidění, znáte. Hlášky pobaví, hlavně s přibývajícími promilemi hlavních postav, ale ty ksichty, ty jsou čecháčkovsky naprosto přesný. Herecky tak super, že ani slabší místa nejsou úplně o ničem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V niektorých momentoch to vypadalo na celkom slušnú komornú komédiu typu zídeme sa celá rodina za jedným stolom a začnú hádky... No ale nie, zaostalo ďaleko za mojimi očakávaniami, čo by som ale čakal, však? Jediné také hodnotnejšie prišlo na konci, keď začal ich otec moralizovať, to je pravda. Mladí si starších často nevážia, ale čakajú od nich hory-doly. Podpriemer. 40/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně nenáročná komedie, u které jsem se nemohl zbavit dojmu, že to měl být (minimálně trochu) pokus o novodobou verzi Homolků (což je názor, který zde sdílí víc lidí), a i když mě to neiritovalo tolik jako Moravcův předchozí film Matky, asi už si jeho další tvorbu nechám s radostí ujít. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rozhádaná rodina je přece nejvíc. Na scénu vstupují Hádkovi. Rodinu, která má hádání už ve svém příjmení, tvoří dvě hádavé až hysterické ženštiny a jejich manželé "podpantofláci", kteří jsou bratři. A aby dusno někdo trochu mírnil, dostaví se i otec obou bratrů a tchán v jedné osobě. A co bylo vlastně spouštěčem sporu? Potenciálně zděděný byt po dědovi, který leží na smrtelné posteli. Sandra Nováková a její životní partner Vojtěch Moravec dali vzniknout břitké komedii v divadelním aranžmá, která navazuje na tradici těch nejhádavějších českých komedií. Takže ucítíme inspiraci prvním dějstvím Homolků - Ecce homo Homolka, nemine nás ani obdobně laděná Chata na prodej a něco málo si film půjčuje i z Vlastníků. Zůstává však originálním. V prvé řadě veškerou pozornost od prvních minut na sebe  strhává Sandra Nováková, současně je i spoluautorkou scénáře, a je zcela evidentní, že si tuhle roli sexy ženy mdlého rozumu napsala na své pěkně vysportované tělo. Ve své kreaci je dokonalá. Protihráčkou je jí Jitka Čvančarová, která také zaválí několik hlášek a se svojí sokyní utvoří pořádné a málo vídané konverzační dusno. Vše je dokonale vystavěno na tom, že se tyto dvě ženy nemohou vystát. Trochu stranou stojí mužské osazenstvo. Obrýlený Jakub Prachař a bojácný Hynek Čermák dostanou prostor se projevit až postupem času. A jejich postavy také fungují jako zajímavý kontrast k jejich ženským protějškům. Ondřej Pavelka coby otec obou pánů si dopřeje alkoholové potěšení a víceméně zůstane nenápadným, a nebude v tom alkoholovém rozpoložení tak docela sám, i když i jeho postava dostane možnost nevytratit se ze záběru. Dialogy jsou velmi dobře formované a vtipně dávkované a podávané se scenáristickým citem pro komediálnost. Prostředí třípokojového bytu na devadesát minut neopustíme, výjimky tvoří jen kratičké pasáže z parkoviště před domem a také chodba a výtah před bytem. A kdo má rád honění ženských prsních bradavek, Sandra Nováková mu jistě poradí, jak na to. Vojtěch Moravec a spol. vytvořil snímek, který by v pohodě obstál i jako divadelní kus. Z filmového hlediska ukázal, že na malém prostoru lze vzniknout kvalitní zábava, ve které rodinná sešlost může být noční můrou. 10/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo funkčná dramedy odohrávajúca sa v podstate iba v jednom, značne retro, byte, alebo v jeho najbližšom okolí. Je to celé nakrútené v štýle Carnage, ale so zámerom diváka najmä zabaviť, čo nie vždy scenár umožňuje. Našťastie sú herci výborní a to bez výnimky a ani obmedzený priestor na ich manévre im nebráni zažiariť. Len som skrátka čakal, že sa budem smiať o niečo viac, respektíve že sa niekedy zasmejem nahlas. Čiže ako dramedy s "temnejším pozadím", ktorá pripomenie niektoré normalistické klasiky podobného rangu, Hádkovi fungujú celkom obstojne. 70% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Kdyby to neprodukovala Prima, která se specializuje na trapno komedie, mohla z toho být docela slušná sociální komedie. Potencionál by na to tenhle film určitě měl. Bohužel to předepsané a občas až nelogicko-trapné chování postav celý děj zabil. Nezachránily to ani bradavky Sandry. ___ PS: Kdybyste někdo znal název songu v úvodu filmu, napište mi to do zpráv, prosím. Ta písnička byla docela chytlavá. :-D ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem váhal mezi 3 a 4*. Je to taková odpočinková komedie ve stylu Vlastníků, ale ne tak dobrá. Celé to stojí na konfliktu dvou párů ohledně dědictví bytu. Vzájemné osočování a nevraživost nebere konce. Možná to tak je i v životě. Je tam pár vtipných momentů a herci jsou docela dobří. Jindy je to zas trochu za hranou. Určitě volbou tohoto filmu nic nezkazíte. "Že vám není hovno!" ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ano, je to oddechovka mozkomorná, nicméně dovoluji si tvrdit, že vcelku slušně zaostává za nedostižnými Troškařicemi a  nenavštěvuje ani  Kotíkovice.  A pro mě zajímavé zjištění, já si zvykl a snad i začnu oblibovat Prachařovu stále stejnou komiku.  Ale stejně tomu tady vládnou ženy, Čvančarovic matróna a nejvíc asi vymaštěná, pardon, úplně vymaštěná Sandra Nováková a její bradavky a mírné obtíže s cizími termity.  "Ty si umíš jenom honit bradavky" - "A ty už jsi dva roky nehonila nic"    Stárnu, blbnu, hádkovatím. Za mě o tu jednu  až dvě bradavky lepší než Matky. A ten soundtrack se  taky povedl. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak blbý! Samozřejmě, je to chytře natočený, takže vás po deseti minutách začne srát Sandra a jenom si říkáte: panebože, jen ať není ve skutečnosti taky tak blbá, to by si s ní chlap užil". Pavelka tomu vnesl řád, konec už měl bavil dost. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zanr rodinne komedie s moralistnim kazanim v uzavrenem malem prostoru s pologramotnou zlatokopkou, nostalgikem, ustekanou snachou, generalskou matronou s upozadenym muzem.Je tu par klise jako treba majetkove pomery. Dialogy hadek perfektne sedi. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prachař je můj oblíbený natvrdlý idiot, který umí zahrát v každé bezduché břečce dokonalého dementa, ale zrovna tady je jeho slaboch omlouvající svoji vlastní pointu kvůli zásunu do vymazané Novákové naprosto bez šťávy. Čermák se mi líbí spíš jako drsný samorost než jako totální výmaz a Pavelka má příliš málo prostoru. Je to škoda, grupa úžasných herců v jednom bytě (nepočítejte Novákovou, to je fakt jen plochá ozdoba) ale výsledek je natažený na sérii hádek, ehm což je z názvu asi jasné, ale baví to tak hodinu necelou a pak už to nudí a ke konci dokonce otravuje. Ale u scény kdy Prachař pošle do píči manželku svého bratra a se slovy "promiň brácha" Čermák jen ledabyle mávne rukou sem se pochcal smíchy. Btw Čvančarová je dva kitkaty od bankrotu. Jako hodinový divadelní skeč jo, jako film ne. 45%. ()

Reklama

Reklama