Reklama

Reklama

Skrytá tvář sportu


Smlouva s ďábly (E01)

(epizoda)
  • USA Hoop Schemes
Dokumentární / Krimi / Sportovní
USA, 2021, 1 h 9 min

Režie:

Luke Sewell

VOD (1)

Obsahy(1)

Hazardní hráč a basketbalisti z týmu Arizonské státní univerzity popisují, jak a proč plánovali za peníze podvodně ovlivňovat výsledky zápasů. (Netflix)

Recenze (5)

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow. Většinou po první epizodě nevíte, co bude dál. Tady si jsem jist, že to Netflix nepodělá. Nádhera, tohle sjedu velmi rychle. Sport+hazard - co víc si přát. Perfektní volba hudebního podmazu a o stylu se nemusíme bavit, šlape to jak dobře namazaný stroj. Navíc to komentují přímo aktéři. Nevěděl jsem, že se v univerzitním basketu točí takové love. Klukům se asi ani nejde moc divit. Hedake by si teď nejradši nafackoval. Neskutečná bomba! ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Dobrý příběh, skvěle zpracovaný.. ale oba dva hráči mě hrozně štvali. Nejprve ze sebe dělali chudáčky, že málo vydělávali a kvůli tomu "byli dohnáni" k ovlivňování zápasů. Takže za to vlastně ani moc nemůžou, co? Poté litují, ale ne to, co udělali - ale sebe! "Přišel jsem o vše! Potřeboval jsem v té době peníze" atd. A když se bavili a vydělaných penězích, tak u toho byli vysmátí a užívali si to. WTF? Docu 5*, zúčastnění Odpad! ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěla jsem napsat, že basketball je snad nejnudnější sport na světě. Ale jelikož se chystám psát recenzi na každý díl tohoto dokumentu, tak mi došlo, že bych to napsala i na fotbal, parkour, krasobruslení i kriket, kterých se dokument týká.  Spoilery. Už je to nějaký ten pátek, co jsem dokument viděla. První díl bych ale řekla, že byl z těch lepších. Basketbalový hráč, který před sebou mohl mít krásnou budoucnost. To by ale nesměl být opička, co vylezla z džungle. Ovlivňovat zápas už okatěji nemohl. Zřejmě proto mu to moc dlouho nevydrželo. Stejně, jako peníze, které si tímto ovlivňováním vydělal. Rozumu chudák moc nepobral, a tak si za "vydřené" peníze kupoval zlaté řetězy na krk, auta, šperky a další, životu důležité věci. Není proto s podivem, že mi ho nebylo absolutně líto. Ale to vlastně nikoho v tomto dokumentu. Na konci to sice hrál na citovou notu, ale mé  srdce absolutně neobměkčil, spíše naopak. Před pár měsíci jsem slyšela rozhovor s Tomášem Satoranským, kde popisoval velmi zajimavá školení, která se v USA pro hráče basketbalu zavedla. Jedno ze školení bylo na téma, že penízky se nevráží do drahých aut, šperků, dovolených a hazardu, jelikož většina NBA hráčů v důchodů byla na mizině. Druhé téma školení bylo ještě zajímavější, a to, že ženy se doma nebijí, netýrají, nefackují, nedává se jim pěstí, neděláte s ní grapling, škrcení a další skopičiny (pokud sama nechce). Tato nutnost školení mě velmi zaujala a cestou v šalině jsem se dobře pobavila. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama