Reklama

Reklama

Skrytá tvář sportu

(seriál)
  • USA Bad Sport
Dokumentární / Krimi / Sportovní
USA, 2021, 6 h 46 min (Minutáž: 55–86 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o propojení zločinu a sportu, který rozebírá mezinárodní skandály z pohledu očitých svědků. (Netflix)

Recenze (13)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekteri akteri se k podvodum postavili celem, u jinych k zvratu mysleni nedoslo. Kazdopadne nastesti vypovidali. Archivni materialy jsou zde bohate. Pripady jsou az neuveritelne, jako by slo o hrany thriller a ne dokument. Nejblizsi mi byla tematika kopane. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda z basketu vyznieva priam neuveriteľne. Tá okolo “kopané”, ako by povedali sandáloví bratia s ponožkami uvnitř, zas nie je žiadnym prekvapením. Niektoré časti bavili viac, iné menej, no vzhľadom na množstvo dobových záberov, ktoré sú prepojené s faktami dokazovania viny, nemožno tento dokument hodnotiť inak, ako nadpriemerne. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo ještě měl klapky na očích, tak tahle série mu je otevřela. Kde se točí velké peníze, tam jsou podvody, zločiny a úplatky. Sport nevyjímaje. ____ Série, byť dokumentární, vzala na sebe podobu filmů a některé případy jsou taky natočeny formou dramatu, který využívá různé filmové postupy. Například v díle o závodníkovi pašujícím trávu jsou využity retroprvky ze 70.tých let, v díle o univerzitním basketu a podvodných sázkách zase naskakují na obrazovku cifry jako v amerických seriálech. Důraz na „příběhovitost“ a dramatičnost však poněkud oslabuje dokumentární složku, takže u některých případů mi chybělo důslednější vysvětlení podvodu (zejména u kriketu).  Udivuje mě také nestoudnost některých protagonistů, kteří spáchali zločin, sami se k tomu přiznávají, odpovědnost však téměř všichni svalují na ostatní nebo na okolnosti. V některých případech jsou to lidi, kteří by radši měli chodit kanály (zejména v díle o koních – ten citlivějším povahám nedoporučuji). ____  Na druhou stranu si série právě díky podtrhnutí dramatičnosti udržuje napětí a sleduje se jedním dechem. Dobrá práce s výběrem těch správných, vypovídajících komentářů jednotlivých aktérů. Nešetřilo se, takže je každý díl podložený bohatými archivními záběry i současnými dokreslujícími momenty z různých částí světa. SHRNUTÍ: Lepší je asi válet sudy na louce a čutat merunu na plácku v sousedství, než usilovat o medaile z olympiády. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Povedenej dokument. Hlavní devízou je, že vypovídají přímo účastníci daných kauz. Nejslabší díl je o italském korupční kauze, na kterou jsem se nejvíc těšil. Nejvíc pobavila babuška v díle o krasobruslení. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Podobně jako nedávné Untold, tak i Bad Sports se divá na sportovní příběhy, které staví sport do trošku jiného a v tomto případě velice nelichotivého světla. Jak tomu tak bývá některé díly jsou lepší a jiné jsou horší, ale tomu se nevyhneme. Také záleží na osobní oblivě danného sportu, protože Bad Sports se nesoustředí pouze na úplný mainstream, ale například také na koně nebo cricket. Pro sportovní fanoušky toto rozhodně stojí za vidění. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

To nám zase tak jednou Netflix dopřál miniseriálek o korupci ve sportu, což je skvělé téma, protože právě korupce v tomto odvětví probíhá už od nepaměti, takže každý díl má ve výsledku co nabídnout a každý díl je úplně jiný (jiný sport, ale i zpracováním). Rozhodně nejvíce potěší první díl o univerzitním basketbalistovi, který poukazuje na problém, že univerzitní basketbalisté neměli vůbec žádné peníze, i když hráli před desetitisíci fanoušky, a poté čtvrtý díl o krasobruslení, který je sakra emocionální, byť lehce předvídatelný. Tyhle dva díly naprosto vyčnívají od těch ostatních, ale nemůžu nezmínit ani druhý díl o Indy 500 a převážení marihuany, který je se stopáži celovečeráku také dost zajímavý a do sebe něco má i pátý díl se zabíjením koní pro bohaté, což je sice dosti odporné téma, ale překvapivě má tento díl v sobě na konci jeden velký zvrat. Obecně je tenhle seriál skvělý ze všech stran - člověk pokud to nezná, tak to sleduje se zatajeným dechem (a i když zná - viz. třetí díl o Juventusu, který dle mého většina zná, ale nezná detaily), je to kvalitně zpracované a ve výsledku to má i informativní hodnotu, kterou si zase něco o každém sportu máte možnost doplnit. Super podívaná. /85%/ ()

uhlerado 

všechny recenze uživatele

Prvá časť basketbal a stávky sa mi páčila najviac, keďže som bol tiper a prehral som posledný 'game' práve na tomto športe. Druhá časť nuda ()

Maslo133 

všechny recenze uživatele

Velice povedená netflixovská série o tom co jsou lidé pro peníze schopní udělat. Často zde platí pořekadlo "Kdo chce víc, nemá nic"... ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele

Na dokumentech od Netlflixu velmi casto obdivuju lidi, kteri o ctyricet let starych zalezitostech mluvi s tak konkretni presnosti, jako by se to odehralo vcera. Na me to nepusobi moc verohodne. A to zbytecne natahovani a obcasne citove vydirani spojene s politickymi, ci rasovymi, otazkami uz vubec ne. ()

Broomen 

všechny recenze uživatele

No jo "Ivánka a kapříky" nemáme ve sportu jenom my. Ale to ví asi každý. I tak jsem nad některýma faktama, kroutil nevěřícně hlavou. Hned ta první epizoda je asi nejlepší. ()

Reklama

Reklama