Reklama

Reklama

Dům tajemství: Smrt v Burari

(seriál)
  • Indie House of Secrets: The Burari Deaths (více)
Dokumentární / Krimi / Historický / Mysteriózní
Indie, 2021, 2 h 17 min (Minutáž: 43–48 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Sebevražda? Vražda? Nebo to celé bylo ještě jinak? Dokumentární seriál o děsivé smrti jedenácti členů jedné rodiny z Dillí a teoriích, které tuhle událost obestírají. (Netflix)

Recenze (4)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Moc se mi nechce věřit, že by dokument vznikl pokud by se zde nejednalo o smrt 11 lidí. Indie je svou mírou ať už obyčejných či rituálních sebevražd známa a mnohé sebevraždy proběhly mnohem brutálnějším a hrozivějším způsobem. Tady to však byly tři generace rodiny a pokud by měl Netflix točit a vysílat dokumenty z tohoto hlediska, tak už se tam nedíváme na nic jiného než jak nějakej vocas uslyší volání  se shora a rozhodne se upálit nebo skočit pod vlak. Tady to probíhá trošku jiným stylem kdy jeden ze členů rodiny začne slyšet hlasy svýho mrtvýho fotříka, ten skrze něj začne mluvit a po pár letech přemluvi dobrovolně všechny k sebevraždě. Škoda že jen dokument, tohle by mohl být skvělý námět na horor. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Záhadná, mystická India v plnej “hrôze”. Prvá aj druhá časť je veľmi autentická s množstvom záberov, divák sa cíti akoby bol priamo na mieste onej, tragickej udalosti. Ako uviedla jedna z osôb v dokumente, medzi vierou a šarlatánstvom je veľmi tenká hranica. Keď sa k tomu pridruží chorá myseľ, doplatia na to nevinní. Šialený prípad, ktorého spracovanie sa napriek trom epizódam po 40 minút, nevyhlo hluchým pasážam, pričom najmä posledná rapídne uberá z obrátok. Dôvod a zámer je však prostý a jasný, ide o odkaz spoločnosti: izolácia je nebezpečná vec o ktorej sa musí rozprávať. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Jebnutí Indovia! Tak im treba! Samé dachrkbrkfkblkfklkfuck. Jebnute hovoria, vrtia hlavou akoby im išla odpadnúť, špinavé bosé nohy v žabkách či sandáloch, kravy na ulici, zaprášené psy všade, gýčové šatky a "zlaté" doplnky, špina, nedostatok vody, nedostatočná hygiena a hajzel - diera v zemi. A vraj to bola ešte vzdelaná a majetná rodina. Samozrejme, že to dopadlo tak (keďže musia počúvať najstaršieho muža v rodine a ženy tam majú za rodiace a za jedlo variace tvory bez mozgu, a navyše veria všetkým možným pičovinám), že keď povedal duch otca synovi, že sa majú všetci obesiť alebo čo (to s tým stromom som to nepochopila), tak sa proste obesili na super cool šatky z trhu (by som sa už aspoň obesila na Versace, Chanel, Gucci, Alexander McQueen - ten má dobré lebky).  A vraj im to nadiktoval prostredníctvom neho do denníka ten jeho duch či čo. Hm... Najviac mi bolo ľúto toho psa na streche. Keď mali takých super susedov a neviem akú super rodinu, prečo si ho hneď nezobrali? ()

Luciášek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nešťastných případů, kdy se nejedná o vraždu, ani o sebevraždu, ale o náboženský rituál, který dopadl, jak neměl. Hodně tragické a smutné. ()

Reklama

Reklama