Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dávám lepší 3*. Narovinu jsem nevěděla, že je to povídka od KInga. Hodně mě to vtáhlo, je to zajímavý, hlavní představitel Martell mě hodně oslovil, ten film má hodně zajímavou myšlenku - jak bychom na to reagovali, kdybys mě měli takové možnosti, jako mladý "kluk"? Jak jsem jednou už řešila - štve mě, že ten telefon když zvonil - tak ho nezvedl - mě by vážně zajímalo, co by se ozvalo na druhé straně, když by to zvedl! Myšlenka ohledně toho, že telefony jsou zkáza lidstva - stručně, jasně, ale zajímavě podáno, protože s tím naprosto souhlasím. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že se mi do filmu moc nechtělo. Příběh mě zrovna moc nenalákal a ani obsazení Jaedena Martella mi nepřipadalo jako šťastná volba. I přesto jsem dal snímku šanci a zase tak špatný jak jsem čekal to nebylo. Ikdyž jsem nakonec dostal úplně něco jinýho než jsem od filmu očekával. Teď už vím, že horor jsem pod tímto filmem hledal bláhově. Mr. Harrigan's Phone je spíš dramatem s mysteriózními prvky. Což je možná jedním z důvodů proč u hororových fanoušků(kterým jsem i já) moc pozitivních ohlasů nesklidil. Mě ale kupodivu příběh chlapce jenž 3krát týdně předčítá starouškovi knihy celkem chytil za srdce. Postupem času mezi starcem a chlapcem vzniká pouto(přátelství), který nezastaví ani smrt. Lehce přemýšlivej film, kterej je zároveň i jakousi kritikou dnešní společnosti, protože většina lidí se v dnešní době bez mobilu pomalu ani nevysere. Za mě pěkný 3 hvězdy. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemný film, který byl navíc dobře natočený a zahraný taky skvěle. Tenhle příběh táhne především atmosféra, která se povedla především kvůli score. V určitých momentech jsem byla vtažená právě pomocí tohohle. A potom je tam ta druhá věc. Ta k zamyšlení. Jenom varování pro ty, kteří nečetli povídkovou předlohu. Tenhle film není horor, stejně jako ani není předloha. Tak to nehodnoťte jako "horor, u kterého jste se nebáli" jenom proto, že je tady špatně žánr. (Takže jsou u údajů k filmu hned dvě chyby, mmch.) Dík. Vy ostatní si film užijte :) Edit: 28.10: novidíte, že to jde! Z knihy je povídka. Tak už jenom opravit žánr horor a bude spokojená :) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Určitě bych to nenazývala hororem a to je možná ten důvod, proč je většina diváků, tak zklamaná. Není to totiž typický Kingův horor, na který je většina zvyklá. Tady není žádná krev nebo lekačky, duchové, klauni. Nic takového. Jde o mysteriozní a psychologický film, který pokud ho neberete jako horor, funguje naprosto skvěle. Byla jsem napjatá, příběh krásně gradoval, smsky byly svým způsobem trochu děsivé a měla jsem husí kůži. Za mě je to hodně povedený mysteriózní film, neočekávejte od toho horor, protože jinak budete opravdu zklamaní. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že môj postoj k "Mr. Harrigan's Phone" bude trošku iný, ako v prípade väčšiny. Dôvod je ale hlavne ten, že pre mňa film kompletne splnil moje očakávania. Neviem koľkí z vás čítali poviedku, no podľa mňa to nikdy nebol nejaký výrazne silný horor s veľkou dávkou strašidelných momentov. Myslím si, že "If It Bleeds" je už menej kolekcia klasických hororov, no viac King dramatik. Možno s výnimkou "Rat" ale to je na inú debatu. Pre mňa je tento príbeh vnímaný ako dráma. A v tom smere funguje absolútne skvele. Donald Sutherland je excelentnou voľbou do role postavy pána Harrigana. Jaeden Martell je rovnako skvelý a kedykoľvek spolu majú dialógy alebo len scénky, príbeh mi absolútne ožival pred očami. Celkovo nemám pocit, že by John Lee Hancock niečo odflákol. Spracoval príbeh presne tak, ako som to očakával. Držal sa predlohy a priniesol nám ju. Pokiaľ niekto čakal niečo iné, tak mi je ľúto. Takže sklamanie sa v mojom ponímaní nekonalo. Naopak si myslím, že ide o kvalitne spracovanú adaptáciu, ktorá sa dotýka presne tých istých tém, ktoré sme mali možnosť si aj prečítať. A to je pre mňa skutočne dôsledne odvedená práca. Viem, že so mnou bude málo ľudí súhlasiť, ale na tom nezáleží. Hodnotenie: A- ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama