Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž Dutilleul (Michel Serrault) se jednu noc naučí, že může procházet zdmi, a pomocí této dovednosti se dostane zpět k novému zlému šéfovi, vyloupí banku a bude milovat nedostupnou dámu. (sator)

Recenze (2)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ano, krátký vtipný příběh by měl zůstat opravdu krátkým příběhem a jenom málokdy se vyplatí z jednoduché povídky či anekdoty dělat celovečerní film. To platí nejen o Čapkových povídkách, ale právě i o fantaskním příběhu z pera Marcela Aymého, který byl ve Francii poprvé zfilmován jako Muž, který prochází zdí v roce 1951. Ve své první adaptaci, která úsměvnou zápletku o záhadné schopnosti jednoho muže roztáhla na podívanou v délce hodiny a půl, zbyla po letech dosti kuriózní zábava, v jejíž průběhu už nejednou dochází dech. Osobně volím vysoké hodnocení v případě této TV inscenace v režii Pierra Tcherniy, v jehož provedení příběh nejen včas skončí a překvapí nás neotřelou pointou, ale také hýří originálními nápady navíc. Z montmartských ulic za doprovodu pouličních muzikantů číší nádherná atmosféra meziválečné Francie (to i s velmi chudou výpravou). Během scén protkaných zamilovaností Tchernia vtipným způsobem využívá nejen dobové šansony, ale pracuje i s nápaditými odkazy na slavný film Nábřeží mlh (1938). A veškeré příhody si užíváme za účasti jako vždy neodolatelného Michela Serraulta. Osvědčené spojení Tchernia – Serrault skvěle fungovalo nejen na plátnách kin, ale i na televizních obrazovkách! Ať žije Garou-Garou v jejich podání... 90% ()

sator

všechny recenze uživatele

Muž Dutilleul (Michel Serrault) se jednu noc naučí, že může procházet zdmi, a pomocí této dovednosti se dostane zpět k novému zlému šéfovi, vyloupí banku a bude milován nedostupnou dámu. ()

Reklama

Reklama