Reklama

Reklama

Daleko od stromu

  • USA Far from the Tree
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2021, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý mýval se vydává se svým rodičem na pláž hledat něco k snědku. Zatímco dospělý mýval obstarává potravu, snaží se jeho mládě hravě prozkoumávat okolí, což mu ale jeho rodič vždy překazí, protože nechce, aby přišel k újmě. V jednu chvíli se však mládě vzdálí až příliš a dostává se mu tvrdé životní lekce. (Stanislaus)

Recenze (10)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Základní myšlenka předskokana k Encanto je sice prostá, ale ze života - ať už se jedná o život lidský či mývalí. Rodiče nikdy nepřestanou mít strach o své děti, nicméně by měli najít rozumný kompromis mezi zdravou a nezdravou ochranou svých potomků. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Roztomilý malý mýválek za zvuků příjemné hudby objevuje svět navzdory zákazům tatínka. Dojemné, pravdivé, hezoučké. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V hezoučké mývalí miniatuře o přehnaném rodičovském ochranářství se musí poznat každý. I když tedy závěrečné výchovné poučení, že by se takovýto rodič měl chytnout za nos (a vysvětlovat a škola hrou), prezentuje veskrze tendenčně sluníčkově. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Skôr iba priemerná krátka disneyovka so striedmou animáciou, presladenou hudbou a prostučkým príbehom, ktorý sa až príliš snaží tlačiť na emócie. Podobne nasilu pôsobí i to moralizujúce posolstvo o správnej výchove a rodičovskej láske. ()

Reklama

Reklama