Reklama

Reklama

Wu ming xiao cu

  • Hongkong 無名小卒 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Nobody Kid (Lau Kar Wing) je sirotek, který přežívá díky krádežím jídla a svému bojovému umění kung-fu. Během své poutě se krom různých protivníků setkává se samozvaným mistrem (Dean Shek) a poprosí ho, aby jej zdokonalil v základech kung-fu. I když se tento pár později rozdělí, Nobody Kid si najde nového pána (Ka-Yan Leung), aby ho přemluvil k výuce smrtících technik kung-fu k využití při sebeobraně. (Epistemolog)

(více)

Recenze (5)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

První hodina nemá do odpadu daleko, ale 30 minut před koncem přichází na scénu mistr meče a tyče Ka Yan Leung a otáčí film o 180° nejen svým bojovým umem, ale i mazaným důvtipem, což u něj vidím poprvé. Jeho role je opravdu výrazná a kdo se vyzná v bojovém klanu Lau uzná, že tenhle snímek je unikum. Díky jeho hereckému prostoru zvedám hodnocení. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

His name is nobody. Lau Kar Wing (hlavní záporňák z Knockaboutu) jako malý skončí na ulici a snaží se probít životem jak se dá. Jednoho dne potká mistra podvodníka a začne se u něj učit. Po čase přijmou úkol zabít nelítostného zabijáka Pinga Lógra... To je asi vše co napíšu o docela komplikovaném ději. Nechci zbytečně prozrazovat více. Jinak jsem trochu na rozpacích když mám psát o tomhle filmu. Je to vlastně akční komedie. Humor je docela laciný, který jste v těchto filmech už viděli stokrát. Co mne však zaujalo byly akční scény. Ty by se daly rozdělit do dvou kategorií. Za prvé, takové ty humorné, velice dobře zvládnuté po stránce choreografické. Za druhé, velice ostré, naturalistické řežby, které jsem viděl vážně v takovémto filmu poprvé. Je to velice špinavé a docela i reálné kung fu, jež mě z původních 50 % přimělo zvednout na konečných 70 %. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia kung-fu komedia od Karla Maka a Lau Kar-Winga. Tentoraz sice bez Sammo Hunga, ale poslal aspon svoj kaskadersky tim, takze o kvalitu bitiek strach mat nemusite. Aj ked predsalen su trochu ine. Cast z nich je zalozena na komedialnom blbnuti. Napriklad ked Dean Shek predvadza opicie kung-fu alebo ked Lau Kar-Wing paroduje Wing Chun a robi si srandu z Jackieho rok starych dvoch hitov a predvadza styl Opiteho hada. Ale väcsina je necakane brutalna plna tvrdych praktickejsie vyuzitelnych chvatov v ktorych sa mlati neraz so vsetkym co je po ruke a na co najbolestivejsie miesta. Az mi tak tvrde bitky k inak komedialne ladenemu pribehu prilis nesedeli. Hlavny hrdina je sirota Nobody (Lau Kar Wing). Jedneho z jeho majstrov si zahral Dean Shek, takze fanusikovia jeho streleneho humoru si ho konecne vychutnaju vo väcsej ulohe. Akurat v prostrednej tretine sa na cas vytrati, aby Nobodyho mohol naucit poriadne kung-fu pre nevyhnutnu finalnu pomstu (ako inak) dalsi majster (Kar-Yan Leung). A finalny zapas s Chung Fatom stoji za to. Z dalsich hercov maju este vyznamnejsi priestor Karl Maka ako Shekov partak a Chi-Ling Chiu, ktory znova do pol pasa vyzleceny nemotorne predvadza kung-fu. Humorna stranka mi tentoraz pripadala menej vtipna ako v podobnom filme Dirty Tiger, Crazy Frog. Lau Kar-Wing nie je taky dobry komik ako Sammo a ani samotne gagy nie su tak prepracovane. Dean Shek to zo svojou improvizaciou uplne nezachrani. Nastastie film zakazdym podrzia skvele bitky a celkom svizne tempo, takze celkovo sa stale jedna o nadpriemerne komedialne kung-fu, ktore si uzije kazdy, komu nieco hovoria mena hlavnych predstavitelov. 7/10. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Lau Kar Wing prostě patří ke klanu Lau a choreograficky se umí přiblížit svému staršímu a skvělému bratrovi Lau Kar Leungovi. His Name is Nobody je laciný až do morku kostí a myslím, že si ani v době svého vzniku nedělal moc nadějí na velkou slávu. Ale Lau Kar Wing si chtěl pohrát s choeografií a hlavně natočit něco se svým oblíbencem Karlem Maka. Navíc se ve filmu objevil další hodně nedoceněný, ale vynikající "pavoučí muž" Dean Shek Tien, kterého známe z Better Tomorrow II.,kde rozhodně nebyl za komickou figurku. Lau Kar Wing postavil příběh jen na choreografii a na ostatní složky se celkem spokojeně vykašlal, takže celé to vypadá jako by si pár chlapíků půjčilo kameru a zanatáčelo si o dovolené. Ovšem jakých chlapíků a jaká dovolená! Kdo viděl Lau Kar Winga v Odd Cuple se Sammo Hungem, ten chápe moje nadšení, protože vycizelované drobné scénky, kdy člověk nechápe a kroutí hlavou jsou tu často. Karl Maka je samozřejmě úžasný a nesmím zapomenou na jednoho z oblíbenců Auntie, Chunga Fata. Ve vedlejších rolích se mihnou i taková jména jako Lam Ching Yin nebo Leung Kar Yan, tedy všechny známé tváře stáje Sammo Hunga. perlička, která potěší znalce, 7/10 ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Možná že trochu nadhodnocuji,kvůli Lau Kar Wingovi,který je mým velkým oblíbencem,ale i tak je film velmi dobrý. POkud se chcete naučit,jak být nejlepší podvodník,zeptejte se mistra Deana Shek Tiena. Prý je v tom mistr a naučí vás správně běhat,nebo okrádat lidi,ktreří do vás mlátí,aniž by si čehokoli všimli,ale nebojte vaše děti vám to jednou vrátí.Pokud vás nechat se mlátit omrzít,najděte si mistra jiného,který vás naučí dobře bojovat. V His name is nobody neschází Karl Maka,ani pan kočička;Chung Fat. ()

Reklama

Reklama