Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gordon Liu si zahraje s Wongem Yu v roli 11. syna čínského císaře, kterému na cestě do paláce v inkognitu nejdřív zkříží plány, a pak mu zase pomůže jistý šibalský tulák Ho. Jejich vztah se utužuje, jak jsou podváděni šejdíři, přepadáni rádoby vrahy i opravdu vražednými mongolskými lukostřelci, jinak řečeno skamarádí se mezi spoustou typicky komických situací, strhujících bojových scén a jednou z nejkvalitnějších bojových uměleckých choreografií, které kdy poctily přední stranu časopisu Jade Screen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Shit 

všechny recenze uživatele

Gordon Liu je skvělej bojovník, ale to co tady předvádí je spíš nějakej baletní taneček než martial arts souboje, neřeknu, když je to chvílku na rozvičku, ale když tady ani jiný souboje nejsou a všechno se to nese v takovým tréninkovým nahraným duchu, tak už je to docela nesnesitelně stereotypní, to sem se moh podívat rovnou na Billyho Elliota, navíc si ani nemyslim, že by to bylo nějak třeskutě zábavný, natož vtipný, opravdu zábavně a nápaditě podaný tu jsou jen 2 souboje a to je na 100 minut hodně málo.. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Dirty Ho. Zábavná akční komedie (příběh viz komentář Idaho) s kouzelnými gagy a nádherně vyšperkovanými souboji (mrzáci, popíjení vína, obdivování starožitností). Gordon Liu předstírající neznalost bojových umění je až neskutečný :-) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Dirty Ho. Do města přijede tajemný cizinec starožitník a klenotník Wong (Gordon Liu) za účelem ochutnávání vína a nákupu starožitností. Seznámí se s divokým mladíkem He (Yu Wang), kterého chce vzít pod svá křídla. Ve skutečností je to však 11. princ, který si vyrazil ze Zákazaného Města. Protože se blíží doba, kdy císař ohlásí svého nástupce, chce někdo využít jeho výletu k tomu, aby ho odstranil. Princ se snaží ukrývat svou totožnost a dovednost v bojovém umění, z čehož vyplývají naprosto neuvěřitelné bojové scény. Jde také o skvělou komedii během níž se budete smát jak protržený. Především je to ale kung-fu klenot Dávám 90 %, neboť ke konci je toho kung-fu opravdu až příliš. I když, je skvělého kung-fu někdy dost? České titulky zde. ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Lau Kar Leung byl génius a Dirty Ho zas film bez slabých míst. Vůbec nejpozoruhodnější na téhle šílené kung fu komedii je vyprávění. Ten Davidem Bordwellem milovaný, ale složitě vymezitelný epizodický narativ, tu nabývá krásně konkrétní podoby. Dirty Ho se skládá z osmi segmentů, které trvají od deseti do patnácti minut. Každý z těchto úseků má vlastní úvod, prostředek i vyvrcholení. Dohromady je svazují dvě velmi obecné roviny: (a) korunní princ se snaží eliminovat hlavní postavu; (b) vztah mistra a učedníka. Těch osm “epizod” ale nepředstavují pouze akční scény, nýbrž jejich kombinace s brilantní tělesnou komikou i rekontextualizací tradičních kung fu tropů. Jsou tu tréninkové sekvence, pomrkávání na japonské exploatace, ale i zlodějské narativy. Akce je potom extrémně promyšlená a různorodá – jedna postavená kolem intrik v domě nepřítele, další kolem zranění hrdiny, jiná třeba otevřenou parodií jižní školy kung fu a další se obrací ke škole severní. // Dokonce se tu převrací tradiční schéma odplaty, jímž byla tvorba Shaw Brothers tak proslulá. Sto minut důvodů, proč milovat kung fu filmy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rok 1979, čiže rok po Drunken Masterovi značí, že aj Lau Kar Leung sa už musel prispôsobiť dobe a začať točiť komediálne kung-fu. Vzťah medzi nezbedným hlavným hrdinom (nudnejšia Jackieho kópia Yu Wong) a jeho učiteľom (Gordon Liu)mi pripomínal podobný vzťah medzi postavami vo filme Prodigal Son. Ale tam to Sammo Hung jak po komediálnej, tak po bojovej stránke dotiahol do ešte väčšej dokonalosti. Komediálna stránka je najväčším kladom tohto filmu. Nie je to humor, ktorý by ma rozosmial na plnú hubu, ale to neustále pošťuchovanie sa ústrednej dvojky bola dostatočne zábavné. Klasických bitiek tu veľa nie je. Sú to skôr len vynaliezavé etudy jak sa jedna postava snaží pohnúť a tá druhá sa jej v tom snaží zabrániť a pritom sa tvária, že sa nič nedeje a len popíjajú vínko. Pritom na konci takéhoto priateľského popíjania zostanú na jednej strane mŕtvoly. V týchto pseudobojových stretoch mi chýbali poriadne pôsobivé kúsky. Či už akrobatické alebo hocijaké náročnejšie chvaty. Takisto mi po pár minútach už začali pripadať strašne naťahované. Zase tak zábavné tie bitky, aby nezačali nudiť, neboli. Klasických bitiek sa dočkáme až vo finále v ktorom Gordon Liu namiesto trojitých nunčakov podobným spôsobom používa barlu prehnutú na tri kusy. Táto bitka je na rozdiel od tých ostatných konečne aj poriadne dynamická a pôsobivá.  Samotná zápletka mi pripadala málo napínavá. Síce tam každú chvíľu útočil na ústrednú dvojku nejaký najatý vrah, ale vo výsledku som nemal pocit, že tam o niečo extra ide. Hlavný záporák ostal skrytý prakticky až do záverečných chvíľ. Takže celkovo to je solídny oldschool napdriemer za slabšie 4*. Lau Kar Leungovi s jeho famíliou už ale zreteľne začal unikať vlak. 7/10. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Silne grotesktná štúdiovka, ktorej chýba nosnejší príbeh a to kung fu je na môj vkus až príliš štylizované. Šaškovanie a teatrálne herectvo sú na bežnom poriadku a v žiadnom prípade nemôžu baviť. Nepopieram, že Gordon Liu je skvelý kung fu herec, ale sám na lepšie hodnotenie nestačí. A v závere bolo tých súbojov toľko a tak dlhé, že už nudili. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Vždy žasnu kam až kung fu může zajít ... alias vemte člověka na vozejk a ona vám bude bojovat třeba z něj. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Může to být nejdokonalejší kung-fu podívaná, ale pakliže to nebude mít špetku logického příběhu, poutavého napětí a sem tam poslouchatelného scénáře, je to jednoduše na nic !! ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Slabší, ale pár scén je tak zapamatovatelných, že to pro mě vychází jako nadprůměrné kung-fu, ale je to spíš taková kravinka jako už byl "Návrat do 36. komnaty schaolinu". 70% ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Opět můj oblíbenec Lau Kar Leung a svěřenci jeho stáje, Lau Kar Fai a Wong Yu. Takle kombinace prostě nemůže zklamat, alespoň co se geniálních akčních choreografií týče. Hung Gar rodiny Lau opravdu nepotřebuje dráty a i tak člověku bere dech. Ve scéně trojboje Ho Hsiao-Gordon Liu-Wang Lung Wei dojde k něčemu tak fantastickému, že mě napadá jen termín "kung fu drobnokresba se složitými detaily" a jen tahle scéna vydá za několik filmů. Co kopnutí, to diamant. Idaho to vystihl, tahle kopačka je navíc vtipná, tedy, pokud vás bere čínský humor (několik mých známých se nezasmálo a zíralo na mně v němém úžasu) Z toho plyne, nikdy nepouštějte Lau kar Leunga zavilým intelektuálům a užijte si ho sami! 9/10 Idahovi velká chvála za titulky!!! ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Začína to šaškovaním a pokračuje trapasením. Než dôjde na samotnú zápletku, tak sa tam v medziach našincom ťažko uchopiteľného čínskeho humoru naťahujú dvaja týpci, alias hrdinovia filmu. Rádoby "súboj" s bandou falošných mrzákov predstierajúcich slepotu, jednorukosť, jednonohosť či hrbatosť mi teda vôbec neprišiel akokoľvek vtipný a to dobre viem čo za fóry môžem od šikmáčov čakať. Kôli otrávenej hrči na hlave musí titulný darebák Ho vstúpiť do služby vyšťaného paznechta, v skutočnosti maskovaného jedenásteho princa. Toho síce hrá spoľahlivý Gordon Liu, ale ten polovicu filmu predstiera že sa biť nevie a druhú je zasa ranený, takže poriadny súboj bohužiaľ nemá. Treba však povedať že niektoré jeho kvázi bitky sú takmer geniálne rafinované, či je to už "ovládanie" jeho akože bodyguardky, alebo kung-fu ochutnávka vín. Najhoršia časť filmu potom príde s ďalším gangom najatých zabijáckych retardov. Jeden útočí hryzením, druhý fackuje hrdinu aj samého seba a plače pri tom, tretí je škuľavý až hrôza, ďalší zas taký tučný že absorbuje všetky údery a šéfuje im vyschnutý buziman. Vskutku príšerné, k žánrovému zaradeniu by bolo treba pridať ešte tzv. pitvor horor. Naopak scéna z opusteného veterného mesta proti bande mongolských lučištníkov bola nečakaný vizuálny skvost. Rozhodujúci súboj taktiež zmáknutý, ale film naraz skončil a zápletka so kráľovským spiknutím ostala načrtnutá a nedokončená. Tak neviem, malo to svoje momenty, ale celkovo som nebol veľmi spokojný. Dve mu musia stačiť. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

I takovému mistrovi jakým bezesporu Lau Kar Leung je, se občas nějaký film nepodaří. Zdejší hodnocení tomu sice neodpovídá, ale Dirty Ho je právě tím nepodařením snímkem. Lauova režijní síla tkví v akčních scénách na pozadí nějaké dramatické situace. Jakmile jsem ale větší měrou začne míchat humor, jde všechno ostatní do kopru. Tady jsou tak pro mě zcela nevtipné a nudné scény prokládaný „nebojovým“ bojovým uměním, kdy Gordon Liu maskuje že umí bojovat. Film je tak bohužel spíš mrhaní časem všech účastníků než jejich další zdařilá spolupráce. ()

Reklama

Reklama