Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čína v době hrozného teroru vlády Mandschu. Shaolinský kněz Ho Kuang-Huan vychováva ve své škole bojového umění kung-fu z mladých mnichů vražedné bojovníky. Dřív než se mladí mniši mohou nazývat mistry kung-fu, musí projít 35 komnatami, ve kterých jsou zasvěcovaní do umění boje na smrt se všemi zbraněmi, jako i holýma rukama. Najtalentovanější ze všech je Liu Yu-Te. Po ukončení si jde změřit síly s dynastií Mandschu. (Derek)

(více)

Recenze (243)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na šaolinský trénink "hlaviček" s pytli plnými písku říkal v dnešní době neurolog, potažmo chiropraktik, ale po jeho absolvování by se před Liu Yu-tem posral strachy i Tomáš Řepka :o) Jinak nutno říct, že bez toho stěžejního tréninku by se tenhle film stal jednou z mnoha zapomenutelných kung-fu mlátiček, ale právě těch 40 minut zábavného a nápaditého drilu z něj dělá žánrový pamlsek. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Intersonic uvádí...můj první kung-fu film ze Staré Číny, ach, kde jsou ty časy. Skvělá výprava, efektní scény a taky správná špetka humoru. V mých očích nepřekonaný "šaolinský" film. A teď ho konečně mám bez německého dabingu překrytého českým čímsi, čemu se taky jednu dobu říkávalo dabing:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dosti odrazující začátek s patrně plastovými mečíky, malinovou krví a konstantně prkennými herci nejspíš protřídí diváckou obec. Ti vytrvalejší si vychutnají epičnem prodchnutý příběh i množství na svou dobu nevídaných bojových scén. Zkomponování jednotlivých záběrů by Hong-Kongčané mohli dopilovat, ale jejich kung-fu je jedinečné a nepřekonatelné! 80% Zajímavé komentáře: Lima, Radim ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná na shaolin, ale co z toho? Komediální prvky nemám rád ani ve filmech Chackieho Chana tak proč tady?Asi nejde o můj šálek kávy, ale ty 5* hodnocení mi připomínají, že se tou kávou někdo ošklivě poranil... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Strašně dobrej film pro všechny fanoušky kung-fu filmů. Ostatní lidi to možná tak nedocení, ale já přesně chápu proč se tento film stal vyloženě kultovní klasikou. Chia Hui Liu známý též jako Gordon Liu je naprosto skvělý. Zahrál to fakt výborně a bez něj by film ani z poloviny nebyl tak cool. Bojové scény jsou i přes stáří filmu bezva a když se nad tím tak zamyslím je tam bezva všechno, dokonce ani ten pitomej hongkokgskej humor nechybí. Klenot mezi kung-fu filmy. BEZVA!!!!! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když jsme byli malí, shaolinští mniši z tohoto filmu byli pro nás jedni z nejúžasnějších hrdinů. Tenkrát jsem se nestaral o to, že herci jsou horší než ochotníci z Horní Dolní a scénář je nasazen tím nejtupějším způsobem na schéma Ponížení -> Trénink - > Pomsta. Však jsem také veškerý děj po těch letech zapomněl. Ale jednotlivé komnaty Šaolinu a scény, ve kterých bojoval hrdina s trojdílnou tyčí, ty mi utkvěly v paměti velmi živě, asi už navždy. Budiž to bonusem k hodnocení jinak chatrného a papundeklového filmu, že se dokázal takhle silně otisknout do klukovské duše. Slabé ***. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja vim, ze je tenhle film uz starsi a je to asijska klasika, ale prave proto jsem od filmu hodne cekal a nehodlam mu nic prominout. Prislo mi, jako kdyby tvurci hezky promakali pouze napad s 35 komnatami a zbytek deje k filmu narychlo hodily. Sceny z komnat jsou fakt dobre udelany, i kdyz misty pusobi trochu naivne, ale nastvalo me, ze se podrobne podivame jen zhruba do 10 komnat. A dej pred a po shaolinskem klasteru je fakt na prd. Uvodni pulhodina, nez se dej presune do klastera, je naprosto otresna, vsichni se tam zmatene motaj, dej je zmatenej, nevedel jsem kdo je kdo, proste jako kdyby reziser zaspal zacatek nataceni. A to samy plati o scenach po klastere, opet je celej film zmatenej, az to pusobi skoro amatersky, prislo mi, ze postavy, ktere jsem videl umrit, se tu objevuji znovu atd., proste zmatek. Jednoduse receno, pribeh za moc nestoji. Nastesti to zachranujou souboje, ktery byly fakt dobre provedeny, coz se ale uz rozhodne neda rict o krvi a zvucich. Tu krev bych jeste prezil, i kdyz vypada az moc jako barva, ale ty zvuky byli neco silenyho, treba se mlati rukama a do toho zvuky jak z drticky odpadu, proste neco strasnyho. A herci, ackoliv se jich velka cast tvari strasne drsne, pusobily misty spis smesne. Coz se ostatne da rict o celym filmu, ty komicky prvky, at uz umyslny nebo neumyslny, ve filmu silene rusily. Fakt bych filmu rad dal vyssi hodnoceni a mozna, kdyby nebyl tak dlouhej, tak tu hvezdicku pridam, ale fakt to nejde a to mam asijsky filmy rad. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady toto je taková klasika už od dob VHS-kopií "za bolševika", kdy to byl jeden z nejznámějších kung-fu filmů a v té době i dost oblíben. Tenkrát jako malýmu klukovi se mi to hodně líbilo. Dnes už se na to dívám jinak. První čáct filmu, než vůbec hlavní postava začne trénovat je něco příšerného a trvá to hrozně dlouho. Nic se tam děje, přiblblý kecy, zbytečně zabitá stopáž filmu. Tréning ... no ať si to bere každej jak chce, ale pobíhání po vodě a nosení věder s vodou mne dnes už nenadchne, jakmile se ale dojde konečně z "vyspělejším" komnatám, film KONEČNĚ nabírá efektní grády, aby skončil v naprosto špičkovém nářezovém finále, které se mi fakt hodně líbilo. Finále je bomba, o tom žádná, ale že to zabírá 1/4 filmu, to je fakt málo. Jinak se mi taky velice líbil vývoj postavy, na konci jde z mnicha fakt respekt a je to prostě kung-fu stroj, fakt umí, plus choreografie soubojů exkluzivní. Jenže dopracovat se k tomu po hodině, která mne prostě nudí ... nehledě na stáří filmu, to mi prostě nedává jinou možnost, než dát své klasické 3*, stejně jako drtivé většině těchto žánrově podobných filmů ... Obecně si myslím, že je to trochu přeceňovaný film, ale na druhou stranu v rámci továrny na "kung-fu flicky" SHAW SCOPE jeden z nejlepších ... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jen tak dobrý, jak moc si ho pamatujete z dětství. Naposledy jsem ho viděl před drahnou spoustou let a potom předevčírem. Inu, Intersonic je bezva, že vydává i tyhle starý fláky, ale měl by se zamyslet nad kvalitou svých dabingů. Když dabér s mladým hlasem bručí, aby zněl jako staroch, to nesnáším skoro stejně, jako když dospělá ženská mluví malýho kluka. Když jsem byl malej, Šestatřicítka se mi líbila. Taky aby ne, od majora Zemana, Rudýho primátora nebo Rudé záři nad Kladnem se to dosti liší. Jenže dneska mě to už nijak moc nevzalo. Je to taková kung-fu pohádka, nepropracované postavy, jasně oddělené dobro a zlo, přímočarý děj, spousta zvukových efektů, nepříliš dramatičtí herci (nebo možná až příliš ;) atd. Prostě všechno, co si představíte pod pojmem kung-fu biják. Vadilo mi, že z avizovaných šestatřiceti komnat jich uvidíme sotva půlku, že i když ten výcvik vypadá docela náročně, zjistíme až na konci, že mu cesta skrze všechny trvala bezmála pět let. Navíc když se člověk trošku zamyslí, takhle oddělený výcvik je sice dobrý pro vytvoření podmíněných reflexů, ale určitě ne pro jejich trvalé udržení. Hlavní hrdina je nesmrtelný bojovník, drsňák nad drsňáky, ale dnes už mě nebral jako dřív (to jsem zkoušel kopat jako on a rozmlátil při tom skleněný dveře). Souboje, i když jich moc není, vypadají kromě zvukových efektů hodně promakaně. Jako dítě (tak v pěti letech) bych dal maximum, dnes je to dobrý průměr, ale chuť vidět to ještě jednou prozatím nemám. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Chia Hui Liu sice předvádí s trojdílnou tyčí brutální kousky, trénink v Shao-Linu je plný zajímavých a netradičních cviků či metod a souboje především z konce filmu hýří okouzlující choreografií, přesto se snímek hrozivě vleče, zejména v úvodní třetině. Příšerný český dabing! Film jsem viděl teprve poprvé, takže asi nejsem tolik unešen, jak bych byl býval třeba ve třinácti letech. Hlavní hrdina prošel pěkným tělesným i duševním rozvojem, jeho silná vůle jít přes bolest je určitě motivační. 70%. Nedávno jsem v nějaké knize četl Desatero shaolinských pravidel. Ty vole, tam bych nevydržel ani vteřinu! Nejíst maso, časně vstávat, zříct se žen?? To je snad jen krutý sen! No Bodhidharma nemohl být normální, ale prý žil 150 let. Ehm:) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Starý kung-fu film, který se jeví býti snad ještě starším a tím více, či méně znesnadňuje dnešnímu diváku pořádně si jej užít. Na mysli mám kromě překonaných efektů i jakýsi rutinní a zdlouhavý způsob vyprávění, který dělá úvod nezáživným, třebaže samotný děj stupidní rozhodně není. Avšak komnaty Šaolinu už mají zcela odlišné kouzlo, trénink je drsný, atmosféra vznešená a když dojde na samotné souboje, je to lahůdka (speciálně vznik boje s trojdílnou tyčí). Absence efektů a líný střih se zde naopak maximálně vyplácí, choreografie vypadá reálně a hlavně vše je přehledné a efektní. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Super, rozhodně jeden z nejlepších filmů o kung fu, sice tam nejsou žádný slavný herci jako třeba Bruce Lee, ale tim se kvalita soubojů nesnížila, spíš naopak mi to připadalo daleko líp udělaný než jiný podobný filmy z tý doby, všechny souboje vypadaly opravdově, akorát zvukaři se na nich vyřádili až moc, když narazí meč na dřevěnou tyč, tak je slyšet skřípaní a cinkání a tak podobně, ale je to tam pomálu, protože ani těch soubojů tam moc neni, protože hlavní část filmu je trénink v klášteře, ale i když by se to mohlo zdát že to bude nuda, tak neni a je to docela zajímavý. na tu dobu určitě hodně nadprůměrnej film ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Svým podáním jedinečný film, představující výcvik šaolinského mnicha, který od naprostého laika dosáhne nejvyššího stupně umění kung fu, nejprve hnaný odhodláním a pomstou, poté vědomostmi a touhou po spravedlnosti. Na svou dobu jedinečný film. 75 % ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Osobně asijsné kung-fu zrovna nevyhledávám, ale tohle mě příjemně překvapilo. Sice scénář je pro Shaw brothers naprosto klasický, čímž myslím jednoduchý, prakticky bez žádného zvratu. Všechno se odehrává přesně tak, jak si divák myslí. Nejdřív neschopný studentík se vypracuje na mistra Shaolinu. Ale co, tyhle filmy na tom byly založeny. A když jsem se smířil s tím, že příběh bude asi nic moc, tak jsem se už jen nechal unášet skvělou akcí, která je nádherně přehledná, ladná a na pohled opravdu příjemná. Navíc tehdy ještě neznámí Gordon Liu sice lehce přehrává, ale aspoň je celkem zajímavý. Jako oddychová klasika je to určitě skvělý film. Sice nezaujme každého, ale jako příjemné zpestření evropské a americké filmové kultury vřele doporučuji. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Doteraz som bol zvyknutý len na bláznivé bojové štýly Jackieho Chana, či stroho príbehové a priamočiare akčné súboje v podaní Jeta Liho. Nejaká tá samurajská dráma, ale toto bolo konečne o niečom inom. Samozrejme, že podstata príbehu nesiaha nijak zvlášť do výšin, spracovanie však áno. Konečne sa jedná o poriadnu ukážku zdokonaľovania bojových umení od základného výcviku v udržaní rovnováhy až po finálnu spirituálnu výuku. Samozrejme nechýba poriadne divoká choreografia (najmä kúsky s trojdielnou tyčou idú do vytrínky) a záverečný fight. 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný kung-fu film. Má výborný príbeh o mladíkovi, ktorý nie je spokojný s politickou situáciou kvôli krutej nadvláde, ktorá popravuje rebelov a keď sa to dotkne aj jeho školy a rodiny, uvedomuje si, že jeho jedinou nádejou je uniknúť do Shaolinu, aby sa naučil brániť. A tam sa vďaka tvrdému tréningu mení po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa z toho získať aj viac. Samotná čas odohrávajúca sa v Shaoline je perfektná, považujem ju za úplný vrchol akčnej tvorby sedemdesiatych rokov, ale tvorí len polovicu filmu. Tá necelá polhodina odohrávajúca sa pred tým je tiež slušná, na pomery podobných filmov až prekvapivo pomerne temná a aj dejovo zaujímavá, ale najväčším sklamaním je bezpochyby zvyšok filmu odohrávajúci sa po pobyte v Shaoline, síce aj na to sa dá pozerať, ale film by mal správne vygradovať a vyriešiť všetky spory z minulosti, čo sa síce aj stane, ale ma to moc nezaujalo, film už funguje len zo zotrvačnosti. Akcie je tu priemerné množstvo a som s ňou spokojný. Oceňujem, že tu akcie nie je zbytočne moc, ako vo väčšine podobných filmoch, tu je prvoradý príbeh a akcia je správne dávkovaná. Súboje majú rozdielne kvality, niektoré sú perfektné, obzvlášť tie v Shaoline, ktoré sú dynamické a so skvelou choreografiou. Tie zvyšné súboje tiež nie sú zlé, ale sú pomalšie a tú nacvičenosť choeografie z nich cítiť viac. A okrem tých pár najlepších súbojov je vrcholom filmu perfektný tréning, síce často chýba ten prechod medzi počiatočnou neschopnosťou v určitom cviku a jeho následným dokonalým zvládnutím, ale aj tak sa na to pozerá skvelo, páči sa mi hlavne beh po bremene alebo nosenie vody. Herecké obsadenie je bez problémov, Chia Hui Liu vo svojej najlepšej úlohe a zaujímavé postavy jeho majstrov, len by to chcelo výraznejších záporákov. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, patria medzi to najlepšie, čo sa dá v podobných filmoch nájsť. 36 komnata Shaolinu je kult, polovica filmu v Shaoline je jednoznačne za plné hodnotenie, ale ten zvyšok už zaostáva a tak hodnotím takto. 80% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Perfektní film o kung-fu. Většina těch tréninkových místnosti mě dostávala svou genialitou… Škoda, že se takové filmy netočí dnes. ()

Reklama

Reklama