Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Opomenu-li krajně nezajímavý úvod do děje a čínských problémů, tak se jednalo o vynikající film. Výcvik v shaolinském chrámu, který naštěstí zabírá většinu stopáže, neměl nejmenších nedostatků. Krásně se mi dařilo z něj nasávat nádhernou atmosféru a vzhledem k tomu, že jsem úžasný, tak jsem se dokázal i lecčemu přiučit z pouhého pozorování. Moji pozornost drželo přikovanou na obrazovce zejména očekávání, co našeho hrdinu ve které komnatě čeká. Nevím, kde tvůrci čerpali, ale krásně si s tím vyhráli. Rozhodně bych se nestyděl snímek komukoli doporučit jakožto nenáročné zpříjemnění kteréhokoli odpoledne. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem 36. komnatu viděl na VHSce a mile mě překvapil normální český dabing. Oproti předešlému mnohem lepší poslech. Z filmu jsem si už téměř nic nepamatoval a chvílema jsem si myslel, zda to je vůbec ten samý film. Především mě bavila část postupu komnatama. Bojové scény také ušly, jen ten přidaný zvuk k jednotlivým švihům, kopancům, pěstím atd. mě chvílema otravoval. :-) ()

Reklama

Ender66 

všechny recenze uživatele

Vôbec prvá VHS, ktorú som mal možnosť vidieť na vtedy novom videu. Film o mladíkovi, ktorý sa rozhodne naučiť sa wushu, aby mohol bojovať proti bezpráviu ma vtedy ako malého fagana mimoriadne nadchol a videl som ho najmenej 20 krát. Dnes po 7-8 rokoch od posledného pozretia už vidím na filme okrem pozitív(hlavne na tú dobu výborné zvládnutá choreografia) aj negatíva(miestami riadne vyhulené dialógy), no ja tak z nostalgie nemôžem dať inak ako 5. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Napriek všeobecnej nechute ženského osadenstva rodiny, som s hrdosťou vložil placku do DVD so sľubom, že to bude dobrý biják ... Obe ženské doslova trpeli a po dvoch hodinách urýchlene opustili obývačku ... Len ja s malým drobcom sme to zhodnotili, ako kvalitný kung-fu film. Kvalitné boli (ako to už napísalo množstvi ľudí predo mnou) najmä scény z výcviku v kláštore. Zbytok bol len nadstavená vata a scény boli len na vyplnenie času. Obzvlášť úvodná bojová scéna s napodobeninami, či malinovo-sirupovité zranenia. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že nenávratně minuly doby, kdy by mě zrovna tenhle film přivedl do extáze. Děj dle očekávané šablony, akční scény vymakané ... ale celek je z dnešního pohledu trochu mimo - nedá se brát moc vážně a s hlavním hrdinou ani jeho spolubojovníky jsem se při nejlepší vůle nedokázala ztotožnit. Ke 4* jsem se musela chvíli přemlouvat ... a nejsem si jistá, jestli si to ještě nerozmyslím. Přitom existují filmy stejného ražení - stejně neskutečně naivní, a třeba i méně propracované a promyšlené - které mají takový náboj a atmosférou, že svoje kouzlo ani po letech neztratily. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Prvé české znenie z roku 1991 (voiceover, nie dabing) bolo nahrané pôvodne cez nemecký dabing s nemeckými titulkami, nie na pôvodné znenie v čínštine a účinkovalo v ňom iba pár dabérov, ktorí dabovali hneď viacero postáv naraz. Prvého českého dabingu sa dočkal až po digitalizácii v roku 2004. (Piri)
  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)

Reklama

Reklama