Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čína v době hrozného teroru vlády Mandschu. Shaolinský kněz Ho Kuang-Huan vychováva ve své škole bojového umění kung-fu z mladých mnichů vražedné bojovníky. Dřív než se mladí mniši mohou nazývat mistry kung-fu, musí projít 35 komnatami, ve kterých jsou zasvěcovaní do umění boje na smrt se všemi zbraněmi, jako i holýma rukama. Najtalentovanější ze všech je Liu Yu-Te. Po ukončení si jde změřit síly s dynastií Mandschu. (Derek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

kaylin 

všechny recenze uživatele

No jo, tomuhle se dá skutečně vytknout jen máloco. Skvělá choreografie, které se prostě nedá nic moc vytknout. Tohle je nářez, který neustále jede. No a pak je tu samozřejmě skvělý nápad s procházením jednotlivých konat Šaolinu. Popravdě mě víc zajímala ta pasáž učení než celková pomsta, která mi možná přišla malinko nudnější, jako kdyby vrchol byl právě v chrámu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Většina filmů žánru kung-fu mi přijde nechtěně velice komická, zde jsou takto zábavné pouze heky a vzdechy bojovníků. Jedná se o sympatickou pohádku, v níž dobro vítězí nad zlem. Film postrádá obvyklou křečovitost většiny zástupců svého žánru, nic zásadně nepřehání, takže je na něj příjemné pokoukání. ()

Reklama

salfa72 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kung fu filmů, který jsem kdy viděl i přesto, že v něm není tolik kung fu soubojů, jako v jiných kung fu filmech a spíše se věnuje tréningu bojového umění, jde o jeden z mála filmů, který viděli i ti, co se běžně o asijskou kinematografii moc nezajímají. Slavný akční choreograf a režisér Lau Kar-Leung obsadil do hlavní role mnicha San Te svého adoptivního bratra Gordona Liu, což se s odstupem času ukázalo jako skvělý tah. Hlavního padoucha generála Tien Ta si zde zahrála ikonou tohoto subžánru Lo Lieh, v menší roličce mlynáře šestky se na konci filmu objeví další známý herec Wang Yu, v roli generála Yina (kterého popraví na začátku filmu) se představil další člen z hereckého klanu Lau (Lau Kar-Wing). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na šaolinský trénink "hlaviček" s pytli plnými písku říkal v dnešní době neurolog, potažmo chiropraktik, ale po jeho absolvování by se před Liu Yu-tem posral strachy i Tomáš Řepka :o) Jinak nutno říct, že bez toho stěžejního tréninku by se tenhle film stal jednou z mnoha zapomenutelných kung-fu mlátiček, ale právě těch 40 minut zábavného a nápaditého drilu z něj dělá žánrový pamlsek. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady toto je taková klasika už od dob VHS-kopií "za bolševika", kdy to byl jeden z nejznámějších kung-fu filmů a v té době i dost oblíben. Tenkrát jako malýmu klukovi se mi to hodně líbilo. Dnes už se na to dívám jinak. První čáct filmu, než vůbec hlavní postava začne trénovat je něco příšerného a trvá to hrozně dlouho. Nic se tam děje, přiblblý kecy, zbytečně zabitá stopáž filmu. Tréning ... no ať si to bere každej jak chce, ale pobíhání po vodě a nosení věder s vodou mne dnes už nenadchne, jakmile se ale dojde konečně z "vyspělejším" komnatám, film KONEČNĚ nabírá efektní grády, aby skončil v naprosto špičkovém nářezovém finále, které se mi fakt hodně líbilo. Finále je bomba, o tom žádná, ale že to zabírá 1/4 filmu, to je fakt málo. Jinak se mi taky velice líbil vývoj postavy, na konci jde z mnicha fakt respekt a je to prostě kung-fu stroj, fakt umí, plus choreografie soubojů exkluzivní. Jenže dopracovat se k tomu po hodině, která mne prostě nudí ... nehledě na stáří filmu, to mi prostě nedává jinou možnost, než dát své klasické 3*, stejně jako drtivé většině těchto žánrově podobných filmů ... Obecně si myslím, že je to trochu přeceňovaný film, ale na druhou stranu v rámci továrny na "kung-fu flicky" SHAW SCOPE jeden z nejlepších ... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • Prvé české znenie z roku 1991 (voiceover, nie dabing) bolo nahrané pôvodne cez nemecký dabing s nemeckými titulkami, nie na pôvodné znenie v čínštine a účinkovalo v ňom iba pár dabérov, ktorí dabovali hneď viacero postáv naraz. Prvého českého dabingu sa dočkal až po digitalizácii v roku 2004. (Piri)

Reklama

Reklama