Reklama

Reklama

Cesta kolem světa za 80 dní - Série 1 (2021) (série)


Epizoda 1 (S01E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Příběh začíná v Londýně roku 1872. Ctihodný pan Fogg dostává tajemnou pohlednici s jediným slovem: zbabělče. To, a článek v novinách, popisující pokrok v železniční a námořní dopravě, díky němuž je údajně možné objet celý svět za 80 dní, jej vyprovokuje k sázce s dávným přítelem Bellamym, že to bude právě Fogg, kdo takovou výpravu uskuteční jako první. A protože je kromě dvaceti tisíc liber v sázce také Foggova čest, je nutné vyrazit okamžitě. Na cestu Fogg naverbuje bystrého francouzskeho komorníka Passepartouta a v patách mají také autorku zmíněného článku, novinářku a dceru majitele listu Daily Telegraph, Abigail Fixovou. Jejich prvním cílem je francouzská metropole Paříž, zmítaná občanskými nepokoji. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to vypadá, že to bude velmi volná adaptace. Tentokrát mi to ani tolik nevadí, Cesta kolem světa za 80 dní byla zfilmována již několikrát, včetně docela přesné verze z roku 89. Fogg i Passerpartout se tu chovají trochu jinak než obvykle, největší změnou je zde absence detektiva Fixe, jehož nahrazuje mladá novinářka Fixová. Což by mohla být škoda, neboť Foggovi asi zůstane jediný protivník a to čas. Na tomto seriálu jde vidět, v jaké době se natáčí, Passerpartouta hraje černoch, máme tu mladou sebevědomou nezávislou ženu (novinářku Fixovou), bojující s předsudky okolního světa. - - - - - SPOILER Po svižném začátku v Londýně se přesuneme do Paříže, kde se naše hlavní trio zaplete do místní politické krize a atentátu na prezidenta, poté odlétá v balónu do Itálie - - -. Pochválit musím hudbu. Akce s dobrodružstvím tam byla, nicméně kupodivu nějak moc mě nebavila, tedy dávám pouze dvě hvězdy. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Přimhouřím nebo spíše zavřu obě oči a nechám ještě lehce nadprůměrné hodnocení. Nejspíše asi jen za sympatické obsazení, dějově je to docela trága. Touhu po inovacích nechápu, v knize je materiálu víc než dost... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tie najslabšie tri hviezdy, aké sa len dajú dať. Namiesto dobrodružstva tu celý čas riešime politiku 19. storočia. Snáď nebude o tom celý formát, inak to bude pokazenie niečoho, čo dlhodobo funguje. ()

Anglicankaaa 

všechny recenze uživatele

Oni teď opravdu zprzní, co můžou. Vždyť tohle s knížkou nemá vůbec nic společného. V reformním klubu se prochází černoch (nemyslím to nijak rasisticky) a to jsme prosím v roce 1872. Dále i Passepartout je černoch a přijde nám tam nějaká novinářka. A Phileas Fogg ztratil veškerou svou původní povahu, takže už to vůbec není ten automat, kterého v knížce miluji. Chtěla jsem to zkusit, ale skutečně se na to nemůžu dívat. Dávám aspoň tu ☆ za snahu. Ale respektuji, že někomu se to může líbit. ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, začátek mě díky svému zábavnému střihu a silnému soundtracku hodně zaujal, druhá třetina jako by se ale ztratila v úplně jiném žánru a pojetí. Přesně jak je zde již jinými recenzenty zmíněno, vkládání nové dějové linky s politickým tématem, i když ve finále dojemné, se zdálo zbytečné a chvílemi i dosti nudné. Závěrečná třetina si mě osobně získala zpět, takže na další díly se podívám určitě. Jen doufám, že budou pojaty o něco zábavněji a stravitelněji, protože celý seriál má potenciál být zajímavým kouskem se svým kvalitním hereckým obsazením, hudebním doprovodem i kamerou. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama