Reklama

Reklama

Cesta kolem světa za 80 dní

(seriál)
  • Velká Británie Around the World in 80 Days (více)
Trailer

Série(2) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Dobrodružné putování anglického gentlemana Philease Fogga napříč kontinenty je vzrušující podívanou pro děti i dospělé. Snad proto patří román "Cesta kolem světa za 80 dní" z pera francouzského spisovatele Julese Vernea dodnes mezi jeho nejoblíbenější díla. A stejně tak představují Foggova dobrodružství oblíbený filmový námět pro tvůrce z celého světa. Nové osmidílné zpracování z roku 2021 vzniklo v široké evropské koprodukci a kromě Británie se natáčelo také v Jihoafrické republice či v Rumunsku. Tvůrci, kteří k původnímu Verneovu příběhu přistoupili poněkud volněji, obsadili do hlavní role původem skotského herce Davida Tennanta (Pán času, Broadchurch, Dobrá znamení), který se na seriálu podílel také jako jeden z producentů. Jeho věrné souputníky, komorníka Passepartouta a novinářku Abigail Fixovou, ztvárnili francouzský herec Ibrahim Koma a německá herečka Leonie Beneschová. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Arsenal83 k tomuto seriálu (2)

Cesta kolem světa za 80 dní (2021) 

Seriálu chýba väčšia dobrodružnosť, ktorú by som od tohto formátu prirodzene očakával. Chýba tomu šťava, je to poňaté dosť vážne a samozrejme, že sa klasický príbeh už musel prerobiť tak, aby sa vytiahla sila menšín a žien. Úplne sprznené to ale nebolo, niektoré časti boli dosť zaujímavé a Tennant bol prekvapivo dobrý Fogg. ()

Epizoda 1 (2021) (S01E01) 

Tie najslabšie tri hviezdy, aké sa len dajú dať. Namiesto dobrodružstva tu celý čas riešime politiku 19. storočia. Snáď nebude o tom celý formát, inak to bude pokazenie niečoho, čo dlhodobo funguje. ()

Reklama

Reklama