Reklama

Reklama

Snímka sa inšpirovala skutočným príbehom mladej desiatničky námorného vojska, ktorej jedinečná disciplína a puto s vojnovým psom zachránili mnoho životov počas ich nasadenia v Iraku. Po disciplinárnom konaní preradia desiatničku námorného vojska Megan Leaveyovú k jednotke psovodov, kde má upratovať po psoch. Vo výcvikovom stredisku K9 sa spriatelí s agresívnym psom Rexom a napokon dostane príležitosť, aby ho vycvičila na stopovanie a vyhľadávanie výbušnín. Megan sa stane psovodom a spolu s Rexom úspešne dokončia viac než stovku vojenských misií. Všetko sa zmení, keď oboch zraní explózia ukrytej výbušniny v Iraku. Táto chvíľa ovplyvní ich ďalšie životné osudy. (TV JOJ)

(více)

Recenze (108)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Oceňuji námět filmu, že si člověk uvědomí jak důležitou roli hrají psi v naší společnosti a že si zaslouží náš respekt. Ovšem přišlo mně že tvůrci až příliš spolehají právě na náměť, ale udělat z něj jějaký kloudný příběh to se příliš nezadařilo, herecké výkony taky nejsou zrovna kdovíjaký zázrak, takže tohle ty hvězdičky jsou vysloveně má děkovačka všem těm psím šampionům, který nasazují svoje životy za naše bezpečí v boji proti teroristům. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se Kate Mara se svým psem dostala do Iráku, tak jsem si úplně říkal, že tento film natočili jak Smrt čeká všude, akorát s ženskou a psem v hlavní roli místo pyrotechnika. Jenže v tom nejakčnějším momentu se všechno utne a celý příběh se vrátí zpátky do Ameriky, což není úplně na škodu. I tak bylo na co koukat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $13,406,883Tržby Celosvetovo $13,436,000▐ Kate Mara je len také herecké ucho na prvý pohľad ale tu mala šťastie ne výber úlohy nestratila sa, dobre zapasovala. Vojnová dráma, ktorá sa zameriava na výcvik psovodov je pútavo natočené, má to ten správny náboj melodramatu. /75%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKDY SI NEUVĚDOMUJEME, ŽE, JAK MOC JSOU RODINA ONI PRO NÁS, MY JSME RODINA I PRO NĚ...“ /// Je třeba se vyrovnat s holčičkovským úvodem (takže vlastně lákadlo pro holky). Pak námořní pěchota a Irák. Taky vás zajímá, jak moc tvrdej chleba psovod má? To už je vyprávění pro dospělý a Megan dokáže, že je velká holka. Pak je to zase takovej hočičkovsko-psovskej příběh, u kterýho bude stačit, že máte rádi psy. Nebo že máte (jakýkoliv) válečný trauma. Ale úplně nejlepší je bejt holka. Vemte k tomu svýho psa a držte společně palečky (tlapičky)… Americkej patriotismus, vojenská povinnost a zvířecí láska vtěstnaná do jednoho filmu o vojákovi a psovi. Na mě tam toho bylo zbytečně moc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Nerozumím si s lidmi. 3.) Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zámerne vyhľadávam filmy so psami, ale toto bol priemer. Kate Mara som mal rád (Skrotená hora), ale tu mi nesedela. Zvyšok kastingu neviditeľný (Toma Feltona som vôbec nespoznal, asi som slepý). Výprava televízna. Wtf akčná scéna v púšti, kedy hlavná hrdinka parťákov nechtiac naláka do pasce a následne je za to vyznamenaná. Vlastne vo filme nič nezažila, vyzerá to tak, že bola v Iraku tri dni, raz prehľadala auto, potom našla muníciu v dome a na konci sa dostala do prestrelky a letela domov. Jej rodina nepríjemné osoby. Pes fajn, ale tu bol ozaj len štatistom. Vlastne rozmýšľam, či si to vôbec zaslúži tretiu hviezdu. Ale mám rád nemeckých ovčiakov, tak prižmurujem oko. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kate Mara a její pes, co chcete víc? Respektive právě ne její. Od prvního traileru toto dojemné drama opatrně vyhlížím a jakožto na zapřísáhlého pejskaře to na mě prostě funguje. Naštěstí se hlavní výcvik scvrknul na pětiminutovku (viděli jsme to milionkrát) a jde se rovnou do akce. Do akce, která svou syrovostí a nekompromisností dokáže zničit víru v přátelství mezi vojenským psem a mariňákem. A diváka vyplivne až s nástupem závěrečných titulků. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelnost. To je, oč tu běží. Moc mi nesedělo, že tak rychle by se vytvořilo pouto/přátelství/důvěra mezi vyplašenou vojandou a vojenským psem určeným pro vyhledávání výbušnin. Celkově byl proces sbližování se poměrně zrychlený (scvrknutý výcvik), stejně jako s fragmenty z mise se mělo pracovat lépe. Protože pak to vypadá, že pouze na základě jediné akce (přitom to tak nebylo) se americkým vojákům sypou purpurová srdce a další vojenská ocenění. A záhy Kate Mara brečí do polštáře, jako kdyby v Iráku ztratila čtyři děti, o psa bojuje, jako kdyby ho sama porodila a darovala mu ledvinu. Nezesměšňuju samotný příběh, který se tak nějak skutečně stal, ale počínání tvůrců, kteří v některých místech postupovali zbytečně zkratkovitě a zejména v závěru nesmírně pateticky. Jednoduše jsem ono velikánské přátelství a věrnost z plátna necítil. Dá se říct, že dvě třetiny snímku jsem neměl příliš výhrad, ta poslední je ovšem k uzoufání nudná a vážně za hranou (Američané ovšem tyhle košaté happy-endy milují). Chtěli toho do dvou hodin vtěsnat zbytečně moc, skončili u slz a potlesku vestoje. Tak trochu od ženy pro ženy. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dojatie diktuje 4 hviezdičky, ale keď sa nad tým zamyslím, v tomto žánri je to vlastne len dobre odvedené remeslo. Páčilo sa mi to, ale pekné 3* asi budú stačiť. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Mám rád skutečné příběhy o psech, což je asi dáno tím, že vždycky jsem měl psa. Z tohoto důvodu se nechávám rád unášet filmy o poslání čtyřnohých hafanů. Každopádně, i když má vyprávění téměř dvouhodinovou stopáž, ani chvilku jsem se nenudil. Navíc žádná vyfabulovaná pohádka, ale dojemný příklad toho, co se týče psů, že může být dobrým přítelem i posluchačem. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Není to zlé, zároveň prostoru, aby návaznosti byly věřitelné zbylo mnoho. Přátelství mezi psem a Megan nepůsobí moc silně, její vztah s kolegou je takový nijaký,.... jednoduše to na mě nepůsobilo věrohodně, abych to hercům věřil. Prostě si to na to hrálo a v případě, kdyby se režie ujal někdo zkušenější či s větším talentem, mohlo to být super. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji čtyřnohé kamarády a mám rád válečné snímky. Tohle bylo navíc točeno podle skutečné události a je to tu už v červených číslech, takže jsem si od filmu dost sliboval. Jenže. Hned hlavní představitelka mi byla dost nesympatická... Klasický armádní přijímač s uřvaným seržou musí mít každý správný válečný film a jelikož se Megan hlásila k mariňákům, nebylo tomu zde jinak.Odlet do zámoří - Iráku a pár misí a akčních scén celkem ušlo, byť jsem se dost divil kolik práce měly dva Hummery se střelišti na střeše a průzkumná jednotka mariňáků se vším tím vybavením proti pár bubákům schovaných za kameny, byť jeden odpaloval jedno RPG za druhým... Holt první Irák to asi nebylo jako dnes. Dneska na kluky někdo vystřelí zpoza palmy či kozy a hned se řve do vysílačky : potřebujeme air support ! A to už je pokyn pro nějaký ten těžce ozbrojený dron nebo nějakého raptora aby z těch nepřátelskejch kluků muslimskejch nadělal mleté do kebabu, nebo rovnou hummus... Když už film jede ve slušných bojových kolejích tak jak to mám rád, letí hrdinka náhle domů. Tam už to pak začne na mně být až moc angažované a patriotické. Navíc i to její posttrauma... Nějak jsem ho nechápal což je opět chyba filmařů. Je mi jasné, že když půjdu v předvoji hledat miny a všelijaké výbušné nástrahy spoléhající jen na vlhký čumák parťáka, asi si z toho strachu něco vezmu sebou domů... A ta angažovanost? Jasně, Amíci to mají jinak. Jsou hrdí na všechny ty Troops co slouží v zámoří a šíří demogracii i v končinách, kde to lépe funguje spíše s diktátorem a jeho katy. Těch návratů vojáků a vojaček z různých misí je plný internet, to když převlečený Santa odhodí u překvapené rodinky doma náhle plnovous a je z něj navrátivší se syn, z bedny ve školce vyleze dojatému dítku jako dárek vojanda mamka (což někdy umí dojmout i mně) či dokonce ona masová vítání na všech těch stadionech co jich jen Amíci mají... Neumím si představit, že třeba Slávisté pro jednou nezapálí nic na stadionu a budou tleskat nějakému tomu našemu Jardovi nebo Pepovi co se vrátí z mise a stoupne si doprostřed hřiště... Takže jak říkám, chápu. Bohužel pro film těch intimních okamžiků sblížení Rexe s Megan aby z toho bylo přátelství až za hrob bylo ve filmu moc málo. Nevěřil jsem tomu a nevěřil jsem tomu ani při vítání Rexe. Milující pes nepřiběhne, nesedne si a nebude koukat do strany byť s vrtícím ocasem. I když je to serža od mariňáků a ,,wardog''. Když se tak zamyslím a to nemám rád dlouhé filmy, možná tomuto snímku chybělo půl hoďky navíc. Mohl tam být vice rozvinutý ten vztah, to pouto. Každopádně z prostředí Iráku docela zajímavá záležitost zase od jiné zbraně po všech těch spešl forces, sniperech a pyrotechnicích co už jsme ve filmech viděli... Dávám tedy za 3 signální praporky k nalezeným výbušninám. * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie som vyslovene sklamaný, ale určite sa z tohto zaujímavého životopisného príbehu o láske zvieraťa k človeku dalo vyťažiť podstatne viac. Moc uťahané a často zbytočne komótne čoho dôsledkom bol výrazný pokles na atraktivite a pútavosti snímku. A určite by som sa tejto výnimočnej dvojici venoval trochu podrobnejšie a z ich spoločného života by som divákovi ukázal viac, hlavne v tých vojnových podmienkach. Tam len mesiace plynuli, plynuli a ani sa človek nenazdal a za pár minút boli doma. A práve to bola tá najzaujímavejšia časť. Posledná tretina snímku už je len o tom, ako sa Megan snažila adoptovať toho psíka, čo ale bohužiaľ často skĺzavalo k nude. Lepší priemer. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chudobnou realizaci, jako kdyby nebylo na pořádnou atraktivní/akční scénu, dohání film v tom, že jej realizoval někdo, koho příběh vojáka v sukních a jeho věrného druha Žeryka opravdu zajímal. A dále je zde náhled na poslání na bojišti, o němž mnoho diváků nemá povědomí. Tenhle námět je v podstatě něčím nový. To jsou tedy hlavní klady filmu. Najdou se však zápory, které nelze přehlédnout. Kdo není pejskař, se bude maličko nudit. A dále jsem měl pocit menšího souznění Kate Mary se čtyřnohým Ovčáčkem. Na její roli by se jistě našly i lepší herečky. Skutečná Megan Leavey na filmu participovala. Největší problém vyvstal ale s dialogy, které jsou místy až příšerné. V podstatě v nich byl jen americký duch, patos, smysl pro vlastenectví, což režijně bylo podbarveno salutováním a hrdinským opěvováním. Film je přístupný, nemá tedy žádné drastické scény. Jeho obyčejný průběh je také dán tím, že vychází ze skutečných událostí. A je vždy poměrně kuriózní, když na režijní sesli filmu z vojenského prostředí usedne žena, což je právě tento případ. Gabriela Cowperthwaite sice nevyužila zajímavého námětu úplně naplno, dokázala ale zprostředkovat příběh z náročného iráckého terénu celkem v pohodově citlivé formě, která nepřekračovala běžný rámec slzopudných dojáků, kdy se zvířecí mazlíčci, co si odsloužili službu vlasti, dožívají svého důchodu v láskyplném náručí svých khaki paniček. Čest těmto hrdinným Ovčáčkům. 7/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Natočené je to celkom pekne, ale koniec z toho urobil typickú americkú patriotickú sračku, ktorá je nenápadne zabalená do príbehu o psovi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Megan Leavey" je podľa mňa veľmi pekný film. Veľmi dobre vybudované puto medzi Megan a Rexom je skutočne highlightom filmu. A nakoľko sa na to filmu sústredí najviac, tak to veľmi dobre buduje atmosféru a pozerá sa na film veľmi príjemne. Kate Mara je vynikajúca vo filme. Časti z Iraku sú asi najzaujímavejšie, no rovnako super mi príde aj záverečná časť filmu, kde musí nájsť cestu k vlastnému šťastiu a bojovať za svoj život. Koniec koncov, viem pochopiť, že nebola po svojim skúsenostiach taká, ako predtým. Rovnako zaujímavé je na filme, že je to jeden z mála momentov, kde vidíme Toma Feltona v role klaďasa. A dokonca musím povedať, že jeho postava mi celkom prirástla k srdcu. Napriek tomu ako málo času mala na pľaci. Ale úplne to stačilo. Čo viac ešte môžem pochváliť? Tempo filmu ubieha skutočne skvele. Nie je to ani rýchle ani pomalé. A dokázal som z toho plne načerpať dostatok atmosféry a sledovať tie scénky so záujmom. Možno v úvode by som sa nesústredil toľko na to, ako Megan vedela veci pokaziť, no na druhú stranu ju to robí zaujímavejšou, ako keby bola perfektnou vojačkou. Ako celok vnímam film pozitívne. Má dobrú atmosféru, veľmi dobre využíva svoje silné stránky a puto medzi Megan a Rexom je skvelé. Keď som videl ešte roku 2015 trailer na film "Max", toto je film, ktorý som od toho čakal. Asi som si musel len nejaký čas počkať. Hodnotenie: A- ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Bol by to obyčajný príbeh o láske človeka k psovi a naopak ... ale nie je, lebo Rex je strašný sympaťák. 3,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazné, ale příjemné životopisné drama o nečekané lásce vojandy a jejího čtyřnohého přítele, který byl po jejím boku při nasazení v Iráku. Po všech směrech standard, který neurazí a nejeden divák si i pobrečí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, ako sa súdna žena môže nechať naverbovať do armády a k tomu ešte do tej útočnej, teroristickej, americkej. To je asi jediná armáda na svete, ktorá aktuálne "bráni" svoje hranice tisíce míľ od vlastného pobrežia niekde na strednom Východe. Vymývanie mozgov však funguje a tak sa útle, milé, nežné ženy ochotne nechajú vtiahnuť do systému buzerácie na úrovni otroctva. Celý film je samozrejme zameraný na psa a tak to je pekne vopred pripravené na ľútosť, slzy, pátos. Psy máme skoro všetci radi, len si skúsme uvedomiť, o čom ten film je a čo vlastne americký pes robil v Iraku. V krajine, kde ani za 20 rokov stále nenašli tie sľubované chemické zbrane a Husajn pritom už dávno odvisel. Americký patriotizmus je tu zaoblený do súcitu k psovi. No a Kate Mara s rozpustenými vlasmi to sa dá. Ale v debilnej vojenskej čiapke to je niečo strašné. ()

Reklama

Reklama