Reklama

Reklama

Snímka sa inšpirovala skutočným príbehom mladej desiatničky námorného vojska, ktorej jedinečná disciplína a puto s vojnovým psom zachránili mnoho životov počas ich nasadenia v Iraku. Po disciplinárnom konaní preradia desiatničku námorného vojska Megan Leaveyovú k jednotke psovodov, kde má upratovať po psoch. Vo výcvikovom stredisku K9 sa spriatelí s agresívnym psom Rexom a napokon dostane príležitosť, aby ho vycvičila na stopovanie a vyhľadávanie výbušnín. Megan sa stane psovodom a spolu s Rexom úspešne dokončia viac než stovku vojenských misií. Všetko sa zmení, keď oboch zraní explózia ukrytej výbušniny v Iraku. Táto chvíľa ovplyvní ich ďalšie životné osudy. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sekvence z výcviku a z války měly něco do sebe, ale následné skoro hodinové lkaní nad nemožností adoptovat psa mě dojímalo podobně jako bědování bezdomovců, že nemají drobné na krabicák. Přitom to potenciál mělo velký, akorát se tvůrci víc soustředili na vztah holky se psem, což mi bylo u prdele. 60% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Měla mě varovat ta americká vlajka na plakátu. Od začátku to totiž letí pěkně po americku....chudá holka z nefunkční rodiny, smrt nejlepšího kamaráda, nástup z trucu do armády, první kontakt se psem v životě, rychlokurs na psovoda a už je na misi v Iráku...následují hrdinství a slzy. Praví pejskaři se chytají za hlavu. Kategorie C, neboli pro evropana nekoukatelná sračka. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film od ženský, o ženský, pro ženský... Americkej patriotickej kýč jak bitch, Kate Mara je na rozdíl od svý ségry Rooney prostě herecký dřevo, co to tou hezkou tvářičkou nezachrání, Draco Malfoy se tam jen mihne (kromě Kate další castingovej přešlap), dějově je to nesmírně odfláklý, i když film trvá skoro dvě hodiny a na konci si všichni Amíci, s hot dogem v ruce, zatleskají a popláčou. Tak proč tři hvězdy? Pro jedinou opravdovou stár, toho chlupatýho šikulu, kterýho bych nejradši adoptoval taky. Opravdové Megan Leavey však velký respekt a úcta. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Oceňuji námět filmu, že si člověk uvědomí jak důležitou roli hrají psi v naší společnosti a že si zaslouží náš respekt. Ovšem přišlo mně že tvůrci až příliš spolehají právě na náměť, ale udělat z něj jějaký kloudný příběh to se příliš nezadařilo, herecké výkony taky nejsou zrovna kdovíjaký zázrak, takže tohle ty hvězdičky jsou vysloveně má děkovačka všem těm psím šampionům, který nasazují svoje životy za naše bezpečí v boji proti teroristům. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to, jak kdyby to někdo přetáčel rychle dopředu. Do armády se dostala rychle, těžké zkoušky, aby jí přijali do oddělení psovodů byly brnačka, kde jako první dostala místo psa plechovku po zranění jednoho z vojáku jí dali nejostřejšího psa Rexe německého ovčáka, který pochází z Německa a já jsem Megan z New Yorku. Další snímek, který se snaží hrát na city a poukazuje, že nejlepším přítelem člověka je pes. Dávám 80% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Megan Lavey (Kate Mara) sa po prvej rotácii vrátila domov v čase Vianoc, pričom na zemi aj bolo trochu snehu (umelého), no vegetácia na záberoch bola v rozkvete. (De Large)
  • V čase 01:01:20 je zřetelně vidět, jak se americký voják kouká přes kolimátor jen jedním okem a druhý má zavřený. Tato praktika je pouze pro optiky na delší vzdálenost, ale nikdy pro kolimátory na blízko. Takto by nefungoval žádný voják v akci a je to chyba. (Ace.A.T.L.)
  • Rex odslúžil v americkej armáde tri rotácie, spolu 11 575 pracovných hodín a prehľadal okrem iných objektov viac ako 6 220 vozidiel. (De Large)

Reklama

Reklama