Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka (Jennifer Connelly) má třináct hodin na to, aby překonala nástrahy nebezpečného, ale úchvatného Labyrintu a zachránila svého malého bratra, kterého kdysi na její přání unesl král Goblinů (David Bowie). (Bontonfilm)

Recenze (240)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vizuálně skvěláé fantasy, která sice časem trochu zastarala, zejména po technické stránce, ale pořád má v sobě jakési kouzlo a docela slušný děj, i když neobjevný a jednoduchý, místy trochu infantilní, ale možná úmyslně a směřující někdy až do černého humoru. Z produkce George Lucase, který film zaštítil také po trikové stránce (té bohužel nevěnoval tolik energie, jako svým vlasním projektům) tak vznikl pěkný pohádkový příběh pro dospělé s úžasným Davidem Bowiem v roli krále skřítků (jeho háro a legíny jsou tak příšerný, až je to pěkný :-)). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $12,729,917Tržby Celosvetovo $14,286,964║ Po technickej stránke to je prvotriedna práca, masky, kostými až na ten Davida Bowie navlečeného teplákoch, okrem neho teda pekne všetko ladí v tejto fantasy, trošku je škoda že príbeh je až moc priamočiary, bez nejakých silnejších momentiek. Jennifer Connelly ako túlajúce dievčatko v temnom labyrinte je ako vždy moc príjemná po hereckom prejave a hlavne na pohľad aj sympatická. /70%/ ale beriem to ako lepší priemer takže dám 4hviezdičky, teraz bývajú takéto fantasy preplácané len trikmy a to ja neznášam ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je tomu hodně let, co jsem viděl roztomilou Jennifer Connelly, jak bloudí labyrintem... Rád bych si to zopakoval a zvýšil hodnocení, snad budu mít příležitost. David Bowie nehraje moc často, ale když tak je to vždycky něco výjimečného. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý pokus o fantasy pohádku. Bowie nemá jako záporák charismatu ani trochu a jednoduchý příběh plyne nesnesitelně pomalu. Alespoň povedená výprava potěší a dokáže zaujmout, ovšem jinak je tenhle pokus sáhnutí vedle a je dobře, že zůstal v osmdesátkách. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dívat na to v dnešní době je asi riziko, ale myslím, že kdyby to točili dneska, místo Bowieho obsadili třeba Deppa nebo Kravitze a byl to všechno digitál, bude to jen další po půl roce zapomenutá sračka. Tyhle "nedokonalý" triky mají kouzlo a gobliní idioty nejde nemilovat. Takže tak, pro vaše děti doporučuju, je to sice starší, ale o to poctivější fantasy sranda. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Zábavná a příjemná pohádka o děvčeti, které nechce vyrůst ze své dětské fantazie a zároveň se do ní zamiluje král skřetů. Tenhle film jsem viděl už někdy v třech pěti letech nedlouho po vydání na VHS a tehdy jsem se strašně bál Bowieho. A nikdy jsem vlastně pořádně nevěděl, jestli je to chlap nebo ženská, tak mě ty jeho vlasy mátly. Prostředí připomíná propracovaností filmy Tima Burtona a atmosférou zase terry Gilliama, přestože zde není temná hutná ani horrorová atmosféra, ale spíš pohádkovost a romantika dětské duše schopné uvěřit i těm největším nesmyslům. Děj filmu je dost upravenej pro děti, ale to neznamená, že se nepobaví kdokoliv. Vždyť v každém dříme dítě. Navíc to je hodně o přátelství, o vzájemné důvěře, o zodpovědnosti a schopnosti dospět nejen tělesně. Pravda, občas mi Bowieho písničky (konkrétně s tou Divokou bandou lišáků a poslední World falling down) přišly jen jako zbytečně natahující prvek (ale co už bych chtěl, když je k filmu složil, nahrál a nazpíval úplně zdarma), ale to neznamená, že nejsou pěkný a Jennifer je tu poupátko jenjen připravený rozvést. Mnoho humorných a svérázných postaviček, jež labyrint obývají, ukazuje tu hravost a piplavost, s jakou si tvůrci pohráli a nenechá diváka vydechnout. A jak by ne, když jedním ze scénáristů je ex-Python Terry Jones. Mimochodem Kocoura z Červenýho trpaslíka Danny John-Julese tu nikde neuvidíte. Zpíval a namluvil dva ze čtyř těch červených lišáků z Divoké bandy, kteří tak rádi dělí svá těla, zpívají a háží si cizími hlavami. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je trochu smutné, když vidí člověk něco, co dalo očividně tolik moc práce, ale musí jen konstatovat, že se to absolutně nepovedlo. Tenhle film nemá niť, úžasná animatronika po chvíli nudí a nakonec jsem se leda těšil na konec. Ale fakt mě to mrzí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkná fantasy pohádka, u který určitě potěší vidět mladičkou Jennifer Connelly, která na svůj věk hraje opravdu dobře a neskutečně úchylnýho Davida Bowieho ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka s luxusní ateliérovou výpravou a okouzlující Jennifer Connelly. Scénář ale nestrhne, je to jen takové procházení parádními kulisami, potkávání postaviček a prožívání dobrodružných epizodek, plus Bowieho zlý král Goblinů je dost plochý záporák. A škoda, že to není mnohem temnější. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasická dětská fantasy z osmdesátých let. Naivní děj je situován do labyrintu, který zde zdařile supluje za rozsáhlý fantastický svět. Snímek se příliš nesoustředí na postavy ani budování spletitých vztahových pavučin, ale spíše na samotnou cestu labyrintem, ten se tak stává nejdůležitějším činitelem snímku. Nejde tu ani tak o záchranu dítěte, ale o postupné procházení nejrůznějších zákoutí a objevování nových skrytých postav. Přestože některé prvky (ruce, dveře) jsou docela zajímavé a pěkně vizuálně řešené, není (minimálně v dnešní době) tato exhibice vizuální nápaditosti schopna udržet diváckou pozornost po celou dobu. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že jsem Labyrint neznal jako dítě, protože to bych na něj měl určitě skvělé nostalgické vzpomínky a moje hodnocení by možná bylo i vyšší. Protože jsem ale tento film viděl poprvé až ve 20 letech, už si mě prostě nedokázal tak získat. Koukali jsme se na něj jen proto, že tu hraje David, ale ani on to nemůže zachránit, na to má moc málo prostoru. Hezká pohádka, která nezapře, že mezi tvůrci byl i George Lucas, ale spíš jen pro děti.. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokud srovnám s o 4 roky starším Hensonovým "The Dark Crystal", tak jediné co zůstalo, je určitá pestrost. Prostředí - postaviček. Jinak příběh (pokud lze o nějakém vůbec mluvit) stejně jako všechno ostatní, je o kategorii níž a o stejnou kategorii níž má pravděpodobně svou cílovou diváckou skupinu. Koukatelná, ale pro mě poněkud zaprášená záležitost. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Labyrinth formálně navazuje na starší loutkové fantasy The Dark Crystal a je to hodně znát. Nicméně díky přímočaré zápletce a přítomnosti Davida Bowieho obliba Labyrinthu přetrvala. Dodnes jsou různé plány na pokračování v různých formátech, nedávno například vyšel v češtině stejnojmenný komiks, který pro změnu funguje jako prequel. Pro dnešní oči sice původní film hodně zestárl, ale jako ukázka vývoje žánru v 80. letech to určitě špatný zážitek není. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že kreatury a všelijaké optické efekty jsou vážně nápadité, ale bohužel to nezabránilo urychlenému procesu stárnutí, který se na Labyrintu podepsal - kulantně řečeno - nelichotivě. Na vině je především nepříjemná elektropopíková hudba (Jonesova i Bowieho stejnou měrou), ke které nejlépe sednou příměry "příšerná, vlezlá, nevkusná a přezrálá", dále infantilní kýčovitost, do které film velmi často sklouzává (růžoví opeřenci, kteří si mohou odejmout končetiny) a povrchní příběh s vágním uvedením i pustoprázdným závěrem. Ostatek je sympatický. Takovým roztomile milým způsobem, který pochybujícího vytáhne i z Močálu věčného zápachu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich rodinnych fantasy filmov z 80-tych rokov, z ktoreho by som mal omnoho väcsi zazitok pred 20-rokmi, teda ked som mal 11 rokov. Neviem, preco sa mi tolko rokov tento film vyhybal, ale aj dnes som sa pokusil vzit a vnimat tento film z detskeho pohladu a preto davam aspon 4 hviezdicky. Dnes ma trosku nudil zaver filmu, kde bojovala spusta malych priseriek a bolo to take chaoticke a pre mna tym padom trosku nudne, ale prve 2 tretiny filmu boli zaujimave a zabavne. Pocas filmu sa objavilo par pesniciek, ale nastastie nie casto, lebo by to bol hotovy muzikal a v takomto rodinnom filme by ma to skor vyrusovalo a prekvapila ma aj hlavna uloha 15 rocnej Jennifer Connelly, ktoru som spoznal asi az v CISTEJ DUSI (2001)... 09.07.2010 _______ Jennifer Connelly - (Sára) +++ David Bowie - (Kráľ Jareth) +++ Toby Freud - (Toby) +++ Shelley Thompson - (Nevlastná mama) +++ Christopher Malcolm - (Sárin Otec) +++ Shari Weiser - (Hoggle) +++ Frank Oz - (Mudrc) +++ Robert Mills - (Ludo /Firey 3) +++ Produkcia: George Lucas +++ Hudba: Trevor Jones +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Holčička, nebo přesněji slečna, v neskutečném skutečném, neskutečně skutečném nebo možná skutečně neskutečném světě zachraňuje svého bratříčka, kterého se chtěla zbavit, ze spárů někoho, koho chtěla milovat. Díky dobové módě víme o všech koulích, které má hlavní záporák k dispozici, pouze o těch čarovných jsme si však jisti, že jsou jen mýdlovou bublinou. Přiznejme si, že to trochu trikově zastaralo. Děj není nijak složitý, vlastně je až zarážející, jak lineárně přímočarý mravoučný dej dokázali zaplést do složité konstrukce proměnlivého labyrintu. Ale kritizovat něco tak roztomilého a příjemného, to by nebylo fér. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka. K Labyrintu jsem se sice dostal ve smutný den, ale smutek byl to poslední, co mě napadalo. Úchvatná výprava, nádherné nápadité loutky, děj plný roztomilých absurdit (Terry Jones, no), které pobaví děti i dospělé, snová atmosféra a především Bowieho (je to bůh - ano, JE) fascinující "záporák". Dnes jsem to všechno viděl poprvé a připadám si jako malé okouzlené dítě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som obdivovateľom tvorby anglického speváka Davida Bowieho. Počúvam iný druh hudby. Bowie mi nikdy nebol ničím sympatický, preto mi veľmi dlho trvalo pokiaľ som si pozrel film "Labyrint". Je to nahlúpla, prestarnutá psychedelická fantasy rozprávka. Zženštilý, strapatý Bowie v obtiahnutých leginách a čižmách s vysokým podpatkom bol doslova trapný. Jeho postava nemala žiadnu charizmu. Pôsobil kŕčovito a nevieryhodne. Našťastie to zachraňovala mladá, krásna Jennifer Connelly. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Je to docela fajn si po letech připomenout tuhle fantasy pohádku s písničkami Davida Bowieho, která ani po letech neztrácí své kouzlo. Nejvíc ze všech postaviček se mi líbil skřítek Hoggle a Ludo takové velké chlupaté dobračisko, kteří pomáhali dívce Sarah překonat cestu labyrintem, aby zachránila svého malého brášku a on nezůstal v zemi goblinů. ()

Související novinky

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

01.06.2020

Neobvyklá pohádka Jima Hensona Labyrint z roku 1986 se dočká pokračování. Dvojku kultovního filmu v němž hlavní roli kdysi ztvárnil David Bowie pak natočí režisér Scott Derrickson (Doctor Strange).… (více)

Pokračování Labyrintu má scénář

Pokračování Labyrintu má scénář

29.10.2018

Pokračování kultovní fantasy Labyrint z roku 1986 s Davidem Bowiem a Jennifer Connelly má hotový scénář. Potvrdil to režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), který se k projektu… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama