Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka (Jennifer Connelly) má třináct hodin na to, aby překonala nástrahy nebezpečného, ale úchvatného Labyrintu a zachránila svého malého bratra, kterého kdysi na její přání unesl král Goblinů (David Bowie). (Bontonfilm)

Recenze (241)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka na způsob Nekonečného příběhu, ve kterém se objevila tehdy velmi mladičká Jennifer Connelly a legendární zpěvák David Bowie. Své pěvecké nadání Bowie projevil samozřejmě i v tomto filmu a jak už je u něj několik let zvykem, opět si drží extravagantní vzhled "bytosti z neznáma", což se zrovna k Labyrintu krásně hodí. Ani po dějové stránce film nijak nezaostává až na pár zbytečně ulítlých scének s příšerkami, co si hází s končetinami nebo halucinogenní sen Jennifer po obdržení "daru" od malého skřítka. Naštěstí se v poslední třetině od té zbytečné přehnanosti upustilo a dočkáme se dojemného závěru, který určitě dostane na kolena nejedno dítě. ()

Mrs.Vader 

všechny recenze uživatele

tak sem si rekla, ze se na tento legendarni fantasy film musim uz konecne podivat, nedokazu rict, jaky nazor bych na to mela videt to jako dite, ale v late 30s me to ze zidle teda nezvedlo. Connelly je ve svych hereckych zacatcich fakt drevo, ale na jeji obranu nemela moc s cim pracovat, kdyz scenar je infantilne spatny, hudba byla spis iritujici, jednu scenu sem musela proklikat, protoze byla fakt hudebne otravna,  jedine, co fakt stoji za zminku je ta vizualni stranka.  Musim se priznat, ze sem to v pulce skoro vypla. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Taková dětská pohádka na dobrou noc. Nechybí několik vměstnaných rad do života, ale od toho pohádky přeci taky jsou :). Nejni to tak špatné. Námět byl výborný, škoda, že scénář a následně režie už tak dobrá nebyla. Korunu tomu nasadil David Bowie, jenž si měl své pěvecké excesy ventilovat na koncertech a né je míchat do pohádky. Film produkoval režisér hvězných válek což mě přivadí na podobnost ne čistě náhodnou mezi Ludem a Žvejkalem z hvězdných válek. Inu asi vášeň pro rezavý opice. Ty 3minutové titulky na začátku taky nenavozují patřičný rozjezd filmu. ()

Alishii 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený asi od 10 let, kdy jsem film omylem nahrála z televize na VHS. Skvělá Jennifer Connelly, dobrá hudba a plno chlupatých příšerek, tak škaredých až si je člověk zamiluje..Ovšem nejlepší je na začátku ten malý červíček ve zdi, jak říká " HOJ" . Asi mě moje děti budou nenávidět, když je budu nutit dívat se na 30 let starou fantasy pohádku. ()

Cnelka 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé - asi proto jsem jako malý špunt měl z ní strach a bratr toho využíval ve svůj prospěch. Byl jsem malý Toby, kterého měl unést král skřítků a já bych se potom stal goblinem. Po delší době jsem film viděl jako dospělý a velmi si ho oblíbil. Ať šlo o pěkný děj, výbornou hudbu či kvalitní herecké výkony Davida a Jennifer. Pravda je, že efekty jsou zastaralé, ale to nikomu přece nemůže vadit. ()

Tremono 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka typu "nekonečný příběh", s jednodušším příběhem, jednoduššími efekty, jednoduššími postavami. Ale i přes ošlehanost časem příjemné koukání, přestože to není film mého dětství... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Přeslazené a přeplácané!! Nejraději bych filmu nedal vůbec nic. Už kvůli Bowiemu a jeho hýkání ve filmu /hudbě/. V postavě Jaretha je ještě nesnesitelnější, než normálně. Kdo mu šil kostým, proboha??!! Kritiku zaslouží také medová Sarah, která čímkoli projde, vlastní na sobě čistě seprané šatky a čisté džínsy. Zase, ale musím objektivně přiznat nápaditost loutek a přímočarý děj, který má spád. Rozporuplné dojmy z filmu tedy shrnu a snímek ohodnotím jako malinko podprůměrný. 230120119248/9654 ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

Pro mnohé průměrné fantasy ... pro mě určitě ne . :-) Na 86. rok velice zajímavý námět s hodně slušným provedením. Po vizuální stránce opravdu o dost převyšuje své současníky ( Za mě byl Bowie super . ) ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Co to je toto. To je hnus. Na děcka to nemůže mířit ani omylem. Chápu, že je to staré, ale i tak. Holka by měla urychleně navštívit lékaře, protože očividně fetuje dobrý matroš. Potom se jí zdá o kouzelné říši plné gumových skřetů, mutantů a cestě bludištěm k nějakému hradu, kterému šéfuje slizák Bowie. Zrůdy a neposlouchatelné písničky, to je oč tu běží. A ještě o vřískající mimino. Dohromady je to fakt kouzelné, ale poplatné době vzniku. Jennifer Connelly se fakt snažila a to je taky jediné plus. 1* ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Výborný starší film doprovázený písničkami Davida Bowieho. Jeden z mých oblíbených, když jsem byl mladší... ()

goodnight 

všechny recenze uživatele

Kombinace Bowieho jako krále skřítků a jeho písní a uplých legínů, je vražedná !!! Od dětství moje nejoblíbenější pohádka !!! ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Díky své dceři jsem tuhle výbornou fantasy viděla mezi jejím čtrvtým a pátým rokem asi 50x. A neomrzela. Nádherný nadpozemský David Bowie v roli krále skřítků, kdy stejně doteď nevím, jestli byl skutečně tak zlý, nebo spíš nešťastně osamocený, jeho originální hudba, vypracované loutky, vychytávky v Bludišti dávno před Potterem a podobnými, bažina věčného zápachu....prostě perfektní podívaná. Jediné, co mi trošku vadilo, byl pocit, že Jennifer Connelly hraje poněkud dřevěně, ale zachránil to její pěkný vzhled. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohádka, vizuálně úchvatná podívaná a David Bowie a jeho písně jsou balada pro uši. Poprvé jsem viděl před mnoha lety a byl jsem unešen. No nedávno jsem si na Labyrinth vzpomněl a z nostalgie jsem se na něj podíval. No mezi prvním a posledním shlédnutím spatřili světlo světa všechny možné a nemožné Karkulky a Doby ledová a Shreci a jím podobní a tak se zdá, že pohádka už dost zestárla. Nemyslím snad ani tak trikově, ale už mě tolik neuchvátila. Dal bych tři hvězdy, z nostalgie jednu přidávám. 75 % ()

PozorGranat 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší, tím nalézám v tomto filmu hlubší a hlubší pointu. Děj je vlastně také takový labyrint, jen jím projít až do konce a nalézt To, oč tam běží - nejen vizuálně. 5/5 ()

Související novinky

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

01.06.2020

Neobvyklá pohádka Jima Hensona Labyrint z roku 1986 se dočká pokračování. Dvojku kultovního filmu v němž hlavní roli kdysi ztvárnil David Bowie pak natočí režisér Scott Derrickson (Doctor Strange).… (více)

Pokračování Labyrintu má scénář

Pokračování Labyrintu má scénář

29.10.2018

Pokračování kultovní fantasy Labyrint z roku 1986 s Davidem Bowiem a Jennifer Connelly má hotový scénář. Potvrdil to režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), který se k projektu… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama