Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka (Jennifer Connelly) má třináct hodin na to, aby překonala nástrahy nebezpečného, ale úchvatného Labyrintu a zachránila svého malého bratra, kterého kdysi na její přání unesl král Goblinů (David Bowie). (Bontonfilm)

Recenze (240)

petero 

všechny recenze uživatele

Detská fantasy s podarenou atmosférou a maskami osadenstva labyrintu s úplne o ničom speváckymi výstupmi Davida Bowieho. Samozrejme pre obdivovateľov krásnej mladej Jennifer Connelly povinnosť. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Na první pohled "zastaralé" fantasy, které naše zhýčkané oči digitálními efekty nemusí na první pohled uchvátit, je protkáno záhadným kouzlem levitujícím kolem magického Davida Bowieho. Celá tato záhadná aura, za kterou se jisto jistě nezasloužil pouze Bowie, je právě to něco těžko definovatelné, co chybí spoustě aktuální fantasy produkce. Kouzelně pohádkový příběh plný dobrodružství se může pyšně rovnat Nekonečnému příběhu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Skvelá rozprávková fantasy s úžasnými nápadmi ale aj pár nepríjemnmi wtf scénami. Keby som to videl pred 20 rokmi, púšťal by som si to každé vianoce hneď za Nekonečným príbehom. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zlý král Bowie, jeden ze dvou filmů, které vždy rád s tímto originálním zpěvákem uvidím, druhým je přeci MChML). :-) ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Bowie, nápad, scénář, všechno. Hamižný skřet, kterého jeho král ani neumí pojmenovat:-), víly, co koušou:-)) snad jen ten Ludo byl takový zbytečný... ()

burina 

všechny recenze uživatele

Pri Labyrinte mi je trošku ľúto, že som ho nevidela v detstve, určite by ma okúzlil ešte viac. Ale aj dospelom veku viem stále oceniť roztomilé príšerky, tak typické pre roky 80-te a hlavne Davida Bowieho, ktorého postupne začínam mať rovnako rada ako herca ako aj speváka. So svojím charizmatickým vystupovaním, hlbokým hlasom a pre neho typickým extravagantným výzorom sa na rolu kráľa goblinov hodí dokonale. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prepracované do najmenšieho detailu - masky, efekty, kostýmy, bábky, kulisy - vizuálne dychberúce. Bohužiaľ ten scenár je hrozný a nedáva veľmi zmysel. Ale Jennifer Connelly je rozkošná a David Bowie ako vždy skvelý. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Nádherná a roztomile vtipná pohádka u které mi kupodivu ani nevadily ty muzikální vložky, vzhledem k tomu, že je zpíval bůh Bowie. 10/10 of myself would watch again. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

"Fantaghirovská" pohádka s kouzelně psychedelickým Bowiem v hlavní záporné, a nádhernou Jennifer Connelly v hlavní kladné roli. Kupodivu je ale Bowie nejlepší ve chvílích, kdy více mluví než zpívá - skoro všechny písně totiž z filmu vyčnívají jako nepatřičné diskotékové vsuvky s fantasy monstry z latexu hopsajícími okolo. Naštěstí ve chvílích kdy se nikdo nepokouší o rozjuchanou zábavu pro nejmenší je z film rázem velmi koukatelné fantasy ve vynikajícím prostředí a s několika skvělými fantasmagorickými postavičkami ve vedlejších úlohách. Nicméně také s ne příliš uchvacujícím (ne)příběhem, takže legendou rozměrů Nekonečného příběhu se Legenda nikdy nestane. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čas mojej mladosti a pekné spomienky na to obdobie. No na tomto snímku je veľmi dobre vidno, ako sa na niektorých filmoch dokáže podpísať zub času. V tých časoch by som to hodnotil ako takmer dokonalé dielko, dnes už iba slabším priemerom. Štandardný fantasy príbeh, v ktorom to najzaujímavejšie bolo sledovanie mladých hercov, no a samozrejme... David Bowie, ten mal charizmy vždy dosť na rozdávanie. Slabší priemer. 55/100 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

scenár napísal najmladší z členov legendárnej skupiny Monty Python Terry Jones, ktorý je na rozprávky expert a táto sa mu naozaj podarila. Ktovie, ako by to dopadlo, keby sa bol chopil aj réžie (pretože aj takéto zručnosti ovláda) aleb ak by sa režisérskeho postu zhostil dokonca sám pán ďalší Terry "exPython" Gilliam, skôr ako optimistická a roztomilá rozprávka by to dopadlo ako šialený ohňostroj bizarností duchom podobný horroru. Dopadlo to však aj tak dobre - ako inteligentne postavená a obrazovo a vizuálne nesmierneinšpiratívna a pestrofarebná rozprávka na ktorej sa okrem drobných divákov, pre ktorých je primárne určená, pobaví aj človek dospelý, lebo občasný čierny-humor, pythonovský sarkazmus a roztomilosť niektorých postavičiek stojí za to. Celý čas mi však nejako nesadla Bowieho 80´s hudba, ale človek sa dokáže zmieriť a vyrovnať s čímkoľvek. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zrejme pokus, ako nadviazať na úspech Nekonečného príbehu. Znova je príbeh orámovaný, výprava je veľmi slušná a patrične fantasy. Lenže Lucas sa tu nezaprie ako producent a masky pripomínajú tie najhoršie postavy zo Star wars. Problém je aj v scenári, ktorý nedokáže poriadne pracovať s tajomným prostredím labyrintu. Namiesto riešenia hádaniek ako ďalej je tu iba guláš vrieskania postáv a zbytočných tanečných čísel. Záver so schodiskami sa podaril a zhruba podobne mal vyzerať celý film. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem nepožil něco omamného nebo jestli se něčeho nenačichali samotní tvůrci Labyrintu. :-) Gumové postavičky všude kde se podíváte, Yety, nějaký skřet se psem, další skřítci, šílené fantasy světy...no ani nedokážu všechno vyjmenovat a ani nechápu, jak dokázali tomu všemu vtknout život. Je to ujeté, bláznivé, lehce strašidelné, ale zároveň radost pohledět. Navíc doprovázeno hudbou diskoték 80. let a David Bowie je fakt srandista... :-) Další popisování nemá smysl, to musíte vidět a ani pak možná neuvěříte... :-) 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Fantasy určená hlavně tem mladším. Před pětadvaceti lety jsem byl totiž mnohem víc nadšený než tentokrát, zato mé děti byly nadšené stejně jako já kdysi. Jednoduchý příběh o dospívání, nacpaný k prasknutí drobnými vymazlenými vychytávkami, roztomile bizarními postavičkami a výbornými nápady (studna rukou, kousající víly) stále funguje, Bowie byl skvělý tak jak jsem si ho pamatoval (jen toho zpívání nemuselo být tolik) a scéna na smetišti byla svým způsobem až mrazivá. Jen ti hyperkativní skřeti, kteří vypadali jako parta ze Sezamový ulice v halloweenových maskách, už mi chvílemi lezli na nervy (to bude asi věkem:-). ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když může být David Bowie králem ve městě skřetů, tak Ozzy Ozborne by mohl být králem v pekle, Michael Jackson v mateřské školce a Dan Nekonečný...No tak to je lepší nevědět. Labyrinth je velice svěží fantasy pohádka přesně v duchu Nekonečného příběhu. Takové filmy vznikaly snad jen v 80.letech. Jedná se o vizuálně zajímavý film. On samotný labyrint je velice strohý (rozčilovaly mě na něm jenom ty třpytky) , ale na maskách a loutkách obyvatel labyrintu se autoři vyřádili (asi nejvíc se mi líbil červík). Zřejmě je to jeden z filmů, které studoval i Tim Burton. Labyrinth je zajímavý tím, že hlavní roli zde stvárnil populární zpěvák David Bowie, který hraje celkem sympaticky, ale rozčilovaly mě jeho hudební výstupy, neboť se nejedná o muzikál a jeho písničky působí samoúčelně a jsou násilně zakomponovány do děje. Tím ale nechci říct, že by jeho hudba byla špatná. Naopak napsal pro film pěkné písničky, díky kterým je film ještě zajímavější. Jen od scénáře Terryho Jonese jsem čekal víc. Sice tu je několik dobrých vtipů, ale čekal jsem větší srandu. Zub času se na této osvěžující pohádce, která na štěstí moc nemoralizuje, podepsal méně než by se dalo čekat. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Horší epizoda ze Sesame street. Neskutečně hrůzná hudba...80ky, klávesy, flitry, blejská se to tam, Bowie tomu vládne až bych ho zastřelil. Frank Oz to svejma příšerama fakt nezachrání. A ke konci se vše promění v pitvořivou šarádu, kdy všichni běhají do kola, dělají zvuky a divák se má za břicho popadat. Já se popadal za hlavu. ()

Související novinky

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

01.06.2020

Neobvyklá pohádka Jima Hensona Labyrint z roku 1986 se dočká pokračování. Dvojku kultovního filmu v němž hlavní roli kdysi ztvárnil David Bowie pak natočí režisér Scott Derrickson (Doctor Strange).… (více)

Pokračování Labyrintu má scénář

Pokračování Labyrintu má scénář

29.10.2018

Pokračování kultovní fantasy Labyrint z roku 1986 s Davidem Bowiem a Jennifer Connelly má hotový scénář. Potvrdil to režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), který se k projektu… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama