Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka (Jennifer Connelly) má třináct hodin na to, aby překonala nástrahy nebezpečného, ale úchvatného Labyrintu a zachránila svého malého bratra, kterého kdysi na její přání unesl král Goblinů (David Bowie). (Bontonfilm)

Recenze (242)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hudebně nevyvážené, příjemnou stylizaci 80´s s písněmi D. Bowieho narušují příšerné pazvuky podkreslující všechny akční scény. Místy vtipné, ovšem nekončící zástupy všech těch skoro stejně vypadajících obludiček odkazují snad jedině ke Strážcům vesmíru, nejhoršímu akčnímu zmetku všech dob. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

I když fantasy není zrovna můj žánr, tak tohle je jeden z mých nejmilejších filmů. Možná pro nejcharismatičtějšího zlého krále jakého znám. Možná pro ty písničky a možná pro ty skřítky. Ale hlavně pro ty schody, po kterých už od dětství ve snech čas od času běhám a vůbec nikam se po nich nemůžu dostat. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo s nimi má problém. :^) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Unikátní směs naivity, fantazie, bizarnosti, podhádkovosti a rocku 80. let. Úchvatné gobliní město, hravé příšerky. Lehce béčkové, sympaticky odlehčené a hudebně taneční. Zastaralé, ale s magií a kupodivu i s myšlenkou (chvíle, kdy je hlavní hrdince předkládán ve formě hraček celý její dosavadní svět). Všechny předpoklady pro kult. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Docela hodně povedená fantasy. I když se v podstatě jen běhá bludištěm, není to ani moc nudné, ale jen občas hodně zastaralé. Herecký výkon Davida Bowieho je opravdu skvělý (jako dítě jsem si ho díky tomuhle filmu zamilovala) a snad ještě lepší je soundtrack, který obsahuje úžasné Bowieho písničky a je jedním z mých nejoblíbenějších. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle je zvláštní mix žánrů. Je zde mysteriózno, stará legenda, svět imaginárních přátel, muzikál, křesťanské prvky, muppetí šílený humor, hromada fantazie, spousta špílců (u nichž se člověk neřehtá, jen pousměje, ale udělá to dobrou náladu) atd. Popravdě mi na filmu nejvíc vadí ty písničky - ne všechny mají úplně hloupé texty, nějaké mají i přesah, ale málo platné, melodické moc nejsou. Kdysi jako dospívajícímu se mi moc líbila Jennifer Connely (ty její doširoka otevřené a dobře nasvícené oči!), ale dnes s odstupem vidím, jak macatá na svůj věk vlastně byla a dokonce snad se jí už rýsovala druhá brada - a to jí bylo 16! Ale jinak si nemám na co stěžovat. Hromada fantazijních i fantaskních prvků, odkazy na potřeby přátel i jen tak, křesťanské schopnosti odpuštění a lásky bez podmínek, skvělé kulisy a ty vtípky často jakoby bokem... Líbí se mi to i po letech. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Nečakala som, že ma to bude tak baviť. David Bowie a mladučká Jennifer Connelly sú tu úžasní. Taktiež rôzne príšerky, monštrá, hrad aj labyrint. A moje srdce si získal rytier Didymus na svojom vernom psovi. Táto rozprávka je splnený detský sen. 9/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film krásně ukazuje, jak si filmaři v osmdesátých letech dokázali hrát, CGI bylo sotva v plenkách, tak všechny ty příšerky, skřeti a já nevím kdo ještě zbyly na pány trikaře a loutkaře, a i když to už v dnešní době vypadá spíš komicky (možná chtěně...?) než jakkoliv jinak, je to prostě nádhera. Scénář tak správně ulítlej, že k jeho zachycení je nejspíše zapotřebí nějakých těch dobrot (pro bohatší LSD, pro chudší postačí fixky-lihovky), páč... ne jako vopravdu, dřív ta děcka aspoň něco vydržela... David Bowie samozřejmě skvostný (soundtrack zrovna tak) a Jennifer Connelly byla seksy už tenkrát, když autorovi tohohle komentu byl rok a teklo mu mlíko po bradě. Krásný to časy... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

30 let a postavičky v téhle fantasy díky loutkám nezestárly téměř vůbec. Nemalou zásluhu na tom má tvůrce Mupetů Jim Henson. A že se budete bavit, protože tyhle postavičky jsou nejenže uvěřitelné, ale velmi vtipné. O tom by se dnešnímu CGI mohlo nechat zdát. Je smutné, že takovýto typ filmu dnes nejspíše nikdo nenatočí. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nejde zapomenout na labyrint na skvělý film protože se mi zavrtalo do hlavy několik scén a je to pěkné dá se koukat a chválím herecké obsazení dětství na jednu stránku z pohledu filmu bylo i dost super záživné podle mě by měl tenhle film vidět každý jako spousty jiných super kousku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Humor Terryho Jonesa je tu cítiť. A Hensonové kreácie a svet je zase raz plný všakovakých postavičiek a nápadov, ktoré spolu krásne koexistujú. Oproti Temného kryštálu je tu viac cítiť akýsi rodinný element, hoci úplne detským by som ten film nenazval. Z týchto fantasy filmoch z 80 rokov mám pocit, že keby som ich videl ako decko, tak by som sa strašne moc bál. Ich nadčasovosť a formálnu stránku doceňujem až v dospelosti. Nebyť zbytočne a nezmyselne odbitej expozície, bolo by to možno za plný počet. Humor, svet aj Jennifer Connelly mi v tomto prípade značne ulahodili. A David Bowie ako Goblin King si zaslúžil viac priestoru. Jeho démonickosť, spevavosť a obtiahnuté pančuchy mali v rámci príbehu svoje čaro a nepôsobili vôbec karikatúrne, ako som sa toho zo začiatku bál. Veľmi dobré fantasy s bábkami. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se dneska už moc nedá, leda tak kvůli Jennifer Connelly, která je fajn, ať už je jí 15 nebo 50. Působí to dost dětsky, televizně a táhne se to jak smrad. Naopak dětsky už tolik nepůsobí ten všudypřítomnej seksuální podtext s úchylně se křenícím a nádobíčko vystavujícím Davidem Bowiem. Zajímalo by mě, jestli je to snaha o nějaký coming-of-age symbolismus a nebo měli tvůrci prostě jen náladu filmík vnímavějším rodičům okořenit, aby s capartama v kině nezdechli nudou. Každopádně s o 4 roky starším Temným krystalem nepochopitelně nesrovnatelné. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle v době, kdy u mě doma frčel ve velkém Nekoneční příběh, asi by šlo o další moji srdcovku.. Avšak i přes téměř patnáctiletý časový rozdíl se mi tato fantasy pohádka hodně líbila, obzvláště její humor a postava Luda :) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď dejovo nie veľmi príťažlivá rozprávka, vizuálne to všetko vynahradzuje, spolu s vynikajúcim Davidom Bowiem, už vtedy príťažlivou Jennifer Connely a pod producentským dohľadom Georgea Lucasa. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

V tomto Labyrintu jsem se cítil jako doma. Milé fantasy se sympatickou Jennifer Connelly, tolika zajímavými nápady a přímočarým příběhem. Musím pochválit i velmi dobré zpracování skříktků a všech různých kreatur. Jediné co zde být nemuselo byly ty hudební části ale přihmouřím oči a po dlouhé době šoupnu plný počet. Kdo ví jak by to dopadlo, kdybych to viděl ještě jako dítě. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Uchvatné , krásné , pohádkové a ještě si u toho krásně zazpíváte. Jako malý jsem tento mírně opomíjený fantasy poklad si zamiloval.Jim Henson je mistrem nad mistry co se týče loutek. Zdatně mu sekunduje Frank Oz (viz. geniální a bohužel opomíjený Dark Crystal!). Ono totiž tahle fantasy má i nyní svoje kouzlo a chvílema opravdu žasnete ( uplně mě dostaly ty ruce , ale to je jen malý kus krásné skládanky). V dnešní éře 3D je toto jako poklad (i když u temného krystalu budete na zadku pořád). Krásná Jennifer Connelly je třešničkou na dortu , které vládne skřetí král. David Bowie hráje kouzelně krále skřítků. Jeho trvalá anebo suspenzor pod kalhoty se nedá přehlednou a opomenout. Bowie opatřil tento film krásnou hudbou a společne s Trevorem Jonesem vytvořil jeden z nejkrásnějších soundtracku co jsem slyšel. Celé bludiště je nádherné s celou škálou pastí a postaviček. Osobně jsem si oblíbil rytíře na osedlaném psovi :-D. Zajímavé jak chvílema se film přehoupne až do Gilliamovské podoby ( schodiště na konci anebo třeba smětiště) a i přes tu temnovost je to pohádkové (díky hudbě). Jen hlavně nešlápněte do bažiny večného smradu! :P ()

Související novinky

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

01.06.2020

Neobvyklá pohádka Jima Hensona Labyrint z roku 1986 se dočká pokračování. Dvojku kultovního filmu v němž hlavní roli kdysi ztvárnil David Bowie pak natočí režisér Scott Derrickson (Doctor Strange).… (více)

Pokračování Labyrintu má scénář

Pokračování Labyrintu má scénář

29.10.2018

Pokračování kultovní fantasy Labyrint z roku 1986 s Davidem Bowiem a Jennifer Connelly má hotový scénář. Potvrdil to režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), který se k projektu… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama