Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka (Jennifer Connelly) má třináct hodin na to, aby překonala nástrahy nebezpečného, ale úchvatného Labyrintu a zachránila svého malého bratra, kterého kdysi na její přání unesl král Goblinů (David Bowie). (Bontonfilm)

Recenze (243)

javak810i 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství, kterou jsem opravdu hltal a v předškolním věku zhlédl snad 1000x. Na tu dobu naprosto dokonalé triky a celý ten fantasy svět je tak pohádkový a přitom reálný. Samozřejmě bez skvělých hereckých výkonů (a hudby!) Davida Bowieho a Jennefer Connelly by to nebylo ono. Opravdu máloco bych tomu vytknul. Na 5 hvězdiček si nejsem jistý, jestli to objektivně má, ale ten vztah k tomuto filmu mám tak silný, že nemůžu jinak. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Dokonalá fantasy, kterou prostě miluji. Přirovnal bych to k Nekonečnému příběhu či Willow. A David Bowie no prostě klasa :). Dávám 90% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

V prvni rade vyborna hudba Trevora Jonese, spousta 80's basslines, pisnicky Davida Bowieho, ktery si to diktuje i v roli krale goblinu a Jennifer Connelly za mlada. Na druhou stranu je to ale cele neskutecna saskarna, oproti podobnemu (a genialnimu) The Neverending Story je to prilis infantilni a na to, ze producent byl George Lucas to trikove rozhodne nebyla zadna hitparada, nicmene ten noblesni cokl jezdici na coklovi byl hodne v pohode. "I ask for so little. Just fear me, love me, do as I say and I will be your slave." 7/10 ()

numi 

všechny recenze uživatele

Předně nutno podotknout, že je to pohádka. Ale pozor, nikoli pohádka pro dospělé, takže srovnání s Barbarem Connanem či Temným krystalem (jak je poukazováno v některých komentářích) je trochu přehnané. Jinak je to standard, který nikoho neurazí a naopak nadchne geniálními postavičkami, do kterých stoprocentně musel mluvit i Terry Jones, protože mi nikdo nevymluví, že ty ruky před hladomornou nebyly jeho nápad. Terry Jones se v každém případě postaral o scénář, do kterého také vtiskl svůj rukopis, takže jsem se opravdu několikrát i hodně dobře zasmál u lehce "montypajtnovských" gagů. Potěší samozřejmě roztomilá Jennifer Connelly a melodické "poprockové" melodie Davida Bowieho s dokonale infantilními texty, takže je to stravitelná zábava i pro starší diváky. Časem sice zestárla, ale masky, humor a melodie jsou nesmrtelné. [leden 2006] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu si můžeme vychutnat Bowieho muziku. Po chvíli se v záběru objeví mladička Jennifer Connelly citující verše. Dívka žije ve vlastním světě pohádek. Cítí se nepochopená vlastními rodiči, protože rodiče věnují veškerou svou pozornost malému Tobymu. Sarah si přeje jedinou věc, aby si skřítkové odnesli Tobyho pryč. Nebyla na své přání opatrná a vyřkla ho na hlas. Přání se vyplnilo. Malého chlapce si skutečně skřítkové odnesli do pohádkové země. Skřítkové začali řádit po celém domě. Řádění skřítků překazil až jejich král Jareth, kterého hrál David Bowie. Toby je ukryt na jeho hradě. Sarah chce Tobyho získat zpět. Má na to však 13 hodin. Čas, jak všichni víme, je velmi neúprosný. Sarah musí projít labyrintem, jinak z jejího malého brášky bude další skřítek. Na své strastiplné cestě se setká s nejrůznějšími bytostmi. Doprovází jí skřítek, kterému dala na oplátku náramek z umělé hmoty. Nezbávalo ji proto nic jiného, než skřítkovi uvěřit, že jí pomůže najít správnou cestu. Málem spadli i do bažiny věčného smradu. Tam se stačí jen z lehka namočit a smrdíte po zbytek svého života. Tobyho nakonec vysvobodila. Při sledování Labyrintu jsem si vzpomněla na další osmdesátkový skvost, mám na mysli Nekonečný příběh. Škoda, že jsem tenhle pohádkový příběh neviděla jako dítě. Určitě bych na něj měla nostalgické vzpomínky, které by mě hřály u srdce. Hudba Davida Bowieho byla příjemná, hodila se sem akorát, stejně jako sám zpěvák, protože on je také bytost z jiného světa, která do takových pohádek patří. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Labyrint je příjemná fantasy pohádka, která sice už dnes nikoho neohromí dávno překonanými efekty, naopak jistá zastaralost má svůj půvab a kouzlo. Nechybí humor (rukopis monty pythonovce Terryho Jonese) a desítky roztomilých postaviček, trošku nudné jsou snad jen Bowieho písňové pasáže. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Má to super postavy a v mnoha detailech je to strašně fajn film, ale děsně málo vtáhne do děje. A u fantasy je špatně pokud se do jeho světa moc neponoříte. A žádná z těch Bowieho písniček, který ve filmu zazní, není žádná hitovka. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Děj téhle fantasy je velmi jednoduchý, zpracovaný ve filmu už X-krát, ALE srší skvělými vizuálními nápady. Některé animace působily sice příliš uměle a bylo poznat, kdy herci hrají před modrým plátnem. Přes spoustu nedostatků, je ale Labyrint podmanivý. Skvělý David Bowie a výborné vedlejší postavy z labyrintu dostatečně zakryjí technologickou zastaralost. Navíc upnuté legíny Davida Bowie jsou prostě pětihvězdičkový zážitek ;) ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

David Bowie, jako sympatický záporák. On prostě umí vypadat skvěle i v příšerném kostýmu a háru. Ale i ostatní se mi líbili. Na tento film jsem se dlouho těšila a nezklamal. Zasloužených 5 hvězd. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kterou jsem viděl jako malej kluk ve škole v přírodě a dodneška si nemohl vzpomenout, jak se jmenuje. Ale rozhodně na mně zanechala následky, jinak bych si na ní po těch letech nevzpomněl. Když jsem si pouštěl po těch letech ukázky na youtube, už to nebylo ono, ale v dětství to pro mě byla bomba. Skvělá Jennifer Connelly, David Bowie, bludiště, skřeti a hlavně atmosféra. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Dobrá pohádka. Mrzí mě, že jsem ji propásl jako malý kluk, protože jak bylo řečeno, je to vážně typická dětská pohádka s ponaučením na konci. Ale musím říct, že labyrint je udělanej parádně a Bowie je taky super. Musím však stáhnout jednu hvězdu za ty písničky, které mě nebavily a Bowieho nadité kalhoty. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo 10, asi by se mi tahle amatérská fantasy záležitost líbila. Ale dnes bohužel dokážu rozpoznat, že kvalitou se rovná asi tak českým pohádkám. Co do příběhu je to totální klišé, což se dá očekávat. Hudba od Bowieho je dobrá. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Film je gejzírem fantazie a nápadů , též je plný bizardních bytostí a potvůrek.Labyrint je převážně určený pro děti , ale i velcí diváci si ho zamilují.Film obsahuje krásné písně od zpěváka D.BOWIEHO , který též ztvárnil postavu krále skřítků Jaretha. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film, který na svou dobu stál ranec, je to na něm vidět, ale finančně propadl... Škoda. Vizuální orgie v dobách, kdy CGI neexistovalo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v dnešní době už sice Labyrinth úplně neobstojí svojí jednoduchostí a naivitou,ale takové holt osmdesátkové pohádky byly.Tady se tomu navíc nedá upřít určité kouzlo stojící na výborném Bowiem,skvělé hudbě a okouzlujících Hensonových loutkách.Celkové ten vizuál - byť to není žádné CGI  - je povedený a ty čtyři jsou zasloužené...70% ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Pamatuju se, jako by to bylo dnes, co jsem usedl jednoho dne ráno k televizi a tam začínal Labyrint. Je to už hodně let zpátky, ale tato fantasy pohádka mě uchvátila výbornými maskami a vynikajícím hudebním doprovodem a dnes tomu není jinak. Takže jasných 85%. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to neviděla, takže při hodnocení netrpím nostalgickým komplexem. Přesto dávám vysoké hodnocení. Tahle pohádka má zkrátka cosi v sobě, takže ani zjevná zastaralost nevadí (zastaralost u žádného filmu podle mně prostě neexistuje). Byť veškerá plyšová zvířátka mi byla protivná, ostatně jako všude, tak o to úchylnější byla jejich kombinace s Bowiem. David Bowie v šílených vlasech křepčící a kopající do chlupatých příšerek...to je jedna z nejbizarnějších věcí, co jsem kdy viděla! Příběh je kombinací několika klasických pohádek, ale jsou v něm hodně silně znát všelijaké symboly, archetypy a ehm....poselství? No, jasně, ta obsahují většinou všechny pohádky, ale tady to bylo zkrátka tak silné...uf, asi jsem ze zbláznila, že tam vidím...všelijaké....ty...no...prostě spíše pro dospělé:) Ale líto mi je, že jsem to neviděla už jako malá. ()

Související novinky

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

01.06.2020

Neobvyklá pohádka Jima Hensona Labyrint z roku 1986 se dočká pokračování. Dvojku kultovního filmu v němž hlavní roli kdysi ztvárnil David Bowie pak natočí režisér Scott Derrickson (Doctor Strange).… (více)

Pokračování Labyrintu má scénář

Pokračování Labyrintu má scénář

29.10.2018

Pokračování kultovní fantasy Labyrint z roku 1986 s Davidem Bowiem a Jennifer Connelly má hotový scénář. Potvrdil to režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), který se k projektu… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama